”Buturuga mică”! Voința Biled depășește campionii europeni ai Lorenei Giarmata Vii, de la 7 metri, în finala ”Cupei de Iarnă”. GALERIE FOTO!

Fotbaliștii din Campionatul Judeţean Timiș calificați în sferturile de finală ale celei de-a XVIII-a ediții a ”Cupei de Iarnă” la minifotbal pentru formații din liga a V-a s-au antrenat așadar astăzi în sală, prin jocuri pe teren redus, deznodământul fiind însă unul neașteptat…

O finală disputată între fruntașe ale seriilor a doua și a treia de ”Județ” la finele turului a fost adjudecată la minifotbal de surprinzătoarea AS FC Voința Biled, care, petrecând Crăciunul în fotoliul de lider, și-a mai croit un frumos cadou: ”Cupa de Iarnă” în vitrina Voinţei Biled.

Astăzi, timp de 7 ore, sala de sport din Giarmata a găzduit fazele eliminatorii ale competiției dedicată echipelor din liga a V-a, care demara weekend-ul trecut cu meciurile din grupele zonale. După o finală realmente dramatică, și pe măsură de captivantă, buturuga mică Voinţa Biled a răsturnat carul mare, Lorena Giarmata Vii, în urma loviturilor de departajare de la 7 metri. A fost de fapt prima finală care s-a decis la penalty-uri, cu 5-3, după ce în timpul regulamentar de joc scorul a fost 3-3.

Dar ce-a fost mai întâi în sferturi?

Tricoul 1 Iunie – AS Bacova 4-0, Rapid Săcălaz – Voinţa Biled 2-4, AS Boldur – Unirea Cerneteaz 0-2 și Lorena Giarmata Vii – Inter Foeni 8-1.

Apoi, în semifinale: Tricoul 1 Iunie – Voinţa Biled 1-3 și Unirea Cerneteaz – Lorena Giarmata Vii 0-1.

Ulterior, în finala mică… Tricoul 1 Iunie – Unirea Cerneteaz 3-5 (după loviturile de la 7 metri). În timpul regulamentar de joc, scorul a fost 1-1, prin golurile marcate de Preda respectiv Balabasciuc.

Loturile celor două formaţii:

Tricoul: Nicolae Jurcuţ, Andrei Laboş, Florin Angheluş, Arpad Nagy, Daniel Harpalău, Ovidiu Preda, Valentin Păunescu, Bogdan Preda, Lucian Gheorghevici, Josef Laszlo, Cosmin Ciublea, Daniel Motreanu.

Antrenor: Ion Neamţu;

Unirea: Adrian Mărtinaş, Cosmin Pleşescu, Adrian Jivan, Dan Tiuc, Ioan Cândea, Cristian Calotescu, Alin Balabasciuc, Radu Popa, Adrian Ganea, Răzvan David.

Antrenor: Adrian Gabor.

Finala mare: Voinţa Biled – Lorena Giarmata Vii 5-3 (după loviturile de la 7 metri). În timpul regulamentar, scorul a fost 3-3, prin golurile marcate de Drăguş (2) și Nemițanu respectiv Nicolin, Dumitru (7 metri) şi Pătraşcu.

Loturile celor două formaţii:

Voinţa: Nicu Bogdan jr, Cristian Bobu, Florin Dobre, Gabriel Drăguş, Marian Bârsanu, Ionuţ Nemitanu, Cornel Mihalache, Alexandru Marincău, Bogdan Olaru şi Alin Stroe.

Antrenor: Cornel Mihalache;

Lorena: Cristian Toma, Cristian Popa, Emanuel Pătraşcu, Gheorghe Călugăreanu, Miroslav Nicolin, Nicolae Costândana, Claudiu Dumitru, Deian Pecarov, Sebastian Lobonea, Ionuţ Văcaru, Cornel Irimia şi Florin Botezatu.

Antrenor: Cristian Popa.

*

Au arbitrat: Claudiu Gaitin, Alexandru Manea, Gabriel Neagoe, Liviu Balacescu şi Florin Albu.

S-au acordat premii şi cupe de către vicepreşedintele AJF Florian Mierea:

Locul I – Voinţa Biled

Locul II – Lorena Giarmata Vii

Locul III – Unirea Cerneteaz

Locul IV – Tricoul 1 Iunie Timişoara

Cel mai bun portar: Adrian Mărtinaş (Unirea);

Golgeterul turneului, cu 8 goluri: Emanuel Pătraşcu (Lorena).

Gabriel Stoicovici (preşedintele Comisiei de Organizare şi Disciplină, AJFT): ”Mă bucură faptul că turneul s-a încheiat în cele mai bune condiţii. A câştigat echipa cea mai bună, Voinţa Biled, fiind surpriza turneului prin a depăși o echipă care s-a crezut învingătoare înainte de finală. Regretăm incidentul din grupe, dar vinovaţii au fost sancţionaţi pe măsură. Nu pot să cred că cei învinşi în finală au refuzat poza de grup, cu trofeul. În sport, chiar dacă pierzi, trebuie să dai dovadă de fair-play, cum au fost şi celelalte finaliste”.

Nicu Bogdan (Voinţa): ”Sincer să fiu, nu mă aşteptam să învingem o echipă aşa de bună, cu patru jucători din lotul naţional de minifotbal. Felicit antrenorul şi băieţii pentru că au dat totul şi nu s-au lăsat învinşi! La 2-0 pentru noi m-am întors şi am crezut că-i putem învinge, lucru ce am reuşit în urma loviturilor de departajare de la 7 metri”. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: