CSM Lugoj după 2-3 jucători, Giarmata 3-0 și Moneasa, CNP Timișoara în februarie în Serbia și Italia, Mama Mia încă în vacanță

Majoritatea echipelor timişene din Liga 3 au completat deja o săptămână de pregătiri din perioada de iarnă dinaintea startului returului în Seria a IV-a, de la început de martie, doar ultima clasată fiind în continuare în vacanță.

Contraste în ceea ce privește abordarea antrenamentelor din perioada acumulărilor de iarnă înaintea sezonului de primăvară, de exemplu nou-promovata ACS Ghiroda disputând deja un meci de verificare tocmai în fief-ul unui club din Liga 1, pe când codașa întrecerii vestice, din Jimbolia, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, și-a fixat începerea pregătirilor abia pe 29 ianuarie.

CS Millenium Giarmata a demarat pregătirile luni 15 ianuarie, în localitate, și a disputat deja primul meci de verificare din anul 2018, jucat în week-end în compania formației din liga a V-a Ripensia II, de care elevii lui Răzvan Leucă au dispus cu 3-0, prin golurile marcate de Anagor – foto pagina I, Beloescu şi Rosenblum.

Iar apropo de doi dintre marcatori, noi sosiţi la echipa din liga a treia sunt portarul Sergiu Nariţa, revenit de la cei din Maşloc, George Beloescu (CSM Şcolar Reşiţa), Marius Călin şi Michel Rosenblum (ambii de la Timişul Şag). Nu a plecat în schimb nici un jucător, cu toții rămânând sub comanda aceluiaşi antrenor, Răzvan Leucă, care se află la Bucureşti, la licențiere.

Lotul de jucători din pregătiri îi include pe Robert Miklos – Sinisa Sporin, Mircea Stupu, Darius Buzdugan, Alexandru Cherecheş, Dorin Codrea, Radu Domşa, Andrei Rus, Claudiu Ghighilicea, Sebastian Stoica, Mădălin Grunţă, Alin Pricop, Iseani Anagor, Alexandru Ciontu şi Laurenţiu Copoeru.

Până la începerea returului, cea mai longevivă trupă timișeană în Liga 3 a programat mai multe jocuri amicale, cu Crișul Chişineu-Criş, Unirea Sânnicolau Mare, CSM Lugoj, ACS Dumbrăviţa şi Cocoşul Orţişoara. În plus, echipa CS Millenium va beneficia de un cantonament de 10 zile la Moneasa, în perioada 8-18 februarie.

Aidoma altor colege de eșalon timișene, CSM Lugoj a început pregătirile tot pe 15 ianuarie, în localitate, fără a fi plecat nici un jucător din efectiv, purtându-se în schimb tratative cu 2-3 sportivi, ale căror nume nu sunt momentan dezvăluite.

Cosmin Petruescu a perfectat mai multe jocuri de verificare, după cum urmează: pe 27 ianuarie cu nou-promovații în liga a IV-a din Bazoşu Vechi, în 31 ianuarie cu CSO Făget, pe 3 februarie cu Centrul Național de Pregătire Timişoara, în 7 cu ASU Politehnica, pe 10 februarie cu Ripensia Timişoara, în 20 cu Unirea Sânnicolau Mare și pe 24 cu Millenium Giarmata.

Lotul de care dispune antrenorul Cosmin Petruescu în pregătiri este următorul: George Păduraru, David Filip şi Paul Iordache – Daniel Filip, Sergiu Precupanu, Miroslav Radak, Claudiu Roşie, Harald Fridrich – Ivan Ciubotariu, Flavius Cuedan, Dorin Mărmăreanu, Beniamin Dobra, Eduard Olariu – Bogdan Bozian, Darius Grega, Gelu Velici, Cristian Pădurariu şi Szekely Szabolcs.

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara, trupă juvenilă pregătită de Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea, a început pregătirile tot pe 15 ianuarie, în localitate, iar în luna februarie va efectua două turnee peste hotare, primul în Serbia, probabil în perioada 5-8 februarie, iar următorul în perioada 18-24, în Italia, la Roma.

Până la plecare, juniorii de 2000 și 2001 vor juca două amicale, pe 24 ianuarie cu Fortuna Becicherecu Mic, lider al Seriei I din liga a V-a, şi pe 27 ianuarie probabil cu Ripensia Timişoara.

Jucători nou veniţi sunt portarul Cătălin Costoaie, de la Jimbolia (CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), juniori de la Botoşani, Filip şi Boltariu, respectiv Gîdea, de la Drobeta Turnu Severin. Iată şi lotul de jucători din pregătiri: Dobre, Stoianovici, Țiereanu, Goța, Popa, Peter, Lazăr, Jurj, Trip, Chera, Burghele, Talpoş, Matenciuc, Pop, Piţigoi, Mirescu, Coroiu, Vasluian, Șimăndan, Neaga şi Vidican.

Singura echipă care a amânat pregătirile pentru după săptămâna viitoare este ”lanterna roşie” din Jimbolia, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, care le va demara pe 29 ianuarie, în localitate. Chiar dacă are un lot mai restrâns din cauza plecării mai multor jucători, codașa duce tratative cu câțiva tineri din judeţ.

Au părăsit Jimbolia cei trei străini cărora le-a expirat termenul documentației de ședere, Daniel Radu, Denis Băban şi Patrik Niţă, cu toții cu destinația Luceafărul Oradea, în vreme ce fundașul Alexandru Catrici (16 ani) se află la Udinese pentru teste iar portarul Cătălin Costoaie la Centrul Național de Pregătire.

În ceea ce privește sancțiunile cu penalizări de puncte recepționate în această iarnă, Marcel Băban a explicat că ”vom face dovada că am achitat drepturile băneşti celor doi antrenori iar Comisia de la Federaţie sigur va şterge penalităţile. Dar nu asta contează pentru mine! Scopul meu este creşterea de copii şi juniori, iar o dovadă este că au plecat la echipe din ligi superioare”.

Au fost perfectate câteva jocuri de verificare, cu Vulturii Comloşu Mare, Pobeda Dudeştii Vechi, Unirea Sânnicolau Mare şi cel mai probabil Voinţa Biled.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: