Călcâi! Meluță egalează liderul pentru Politehnica în minutul 16, ”violetele” remizează cu campioana Universitatea Olimpia Cluj: 1-1 în play-off Liga 1 Feminin. FOTO

Trei săptămâni și jumătate s-au scurs de la ultimele meciuri jucate în faza play-off 1-6 a Ligii 1 Feminin, iar astăzi, în Săptămâna Mare, s-a bifat în sfârșit și runda a cincea din grupa I valorică – ultimă etapă a turului, dominată cu două victorii de formațiile vizitatoare, excepția de la regulă consemnându-se pe ”Știința” din Timișoara de la ora 13, unde tocmai liderul campion a fost egalat, deja în minutul 16, de fosta sa componentă, Teo Meluță: Politehnica Timişoara – AFC Universitatea Olimpia Cluj 1-1 (1-1). Și un salt evident al ”violetelor”, de la 1-4 acasă cu laureatele de sub Feleac la 11 septembrie 2021, în etapa a III-a din turul sezonului regular. 

Adjudecat de clujence cu punctaj maxim și 3 ”lungimi” avans față de vecinele bistrițence, respectiv 14 puncte în fața Politehnicii, handicap dat uitării însă astăzi pe teren în duelul direct al ”studentelor” de pe Bega și Someș, a patra clasată încurcând socotelile fruntașei. 

Alb-violetele poliste și susținătoarele junioare din galerie. Fotografiile, mai jos

Încurajate de o inimoasă mică galerie formată din junioare poliste, senioarele alb-violet au încercat imposibilul, a pricinui întâiul eșec liderului campion, și au izbutit ceea ce doar Heniu a mai reușit în acest campionat, a remiza 1-1 cu clujencele, bistrițencele în etapa I din play-off sub Feleac, bănățencele astăzi după prânz pe ”Știința”, sub spectrul precipitațiilor. 

N-au mai jucat acasă de peste o lună, din 12 martie, iar la ditamai așteptarea, fotbalistele ”violete” s-au dăruit cu foarte mare ambiţie și devotament, prestație pentru care merită felicitări.

Așadar, după victorii ”afară” în play-off la 5 goluri diferență, în secuime și la Ciorogârla, remize 1-1 acasă cu CSM Alexandria și ”U” Olimpia Cluj – trupe de podium, urmând ca alb-violetele să aibă o Sâmbătă Mare pe drumuri, la 11 la Prundu Bârgăului, pentru restanța cu Heniu din runda a IV-a, penultima din tur, de luna trecută. 

O săptămână grea pentru poliste, începută însă admirabil.  

Chiar dacă vizitatoarele din Cluj au deschis scorul în minutul 14, la o acţiune pe flancul drept, Carolina Ţabur demarcându-se spre careu. Portarul a iesit în faţă, lob la colţul lung: 0-1.

Bucuria roșu-negrelor a fost însă de scurtă durată, curmată de poliste după două minute, în urma unui corner executat de Clara Roşu în fata portii. Teodora Meluţă a reluat cu călcâiul din fata lui Botojel, de la prima bară, de la circa 4 metri, trimițând în stânga portarului Hall: 1-1.

Apoi, Hațegan părăsea terenul accidentată, înlocuită fiind cu Dincă în minutul 22.

La reluare putea fi 2-1 în minutul 62, când Ancăş a intrat în careu, şutând de la 14 metri în dreapta, dar portarul Hall a respins, prinzând în doi timpi.

Meciul s-a înăsprit spre mijlocul părții a doua iar în minutul 70 Ciolacu a primit cartonaș galben pentu un fault tare, alte opt minute mai târziu Bortan şi Stamate fiind avertizate cu ”galben” pentru proteste. Alte ”galbene” și în minutul 89, văzute de Ienovan şi Botojel,  pentru îmbrâncire reciprocă, ducându-ne cu gândul că reprezentantele sexului frumos vizionează pesemne și oarece partide ale bărbaților.

Clujencele puteau da lovitura în prelungiri, în minutul 90+3, când şutul lui Staab de la 18 metri a nimerit bara din stânga a porții apărate de Câmpean. Rămânea 1-1, se fluiera finalul meciului, iar Mirel Albon remiza la a doua încercare cu polistele împotriva fostei sale echipe, egalarea fiind semnată printr-o execuție cu totul aparte de o ex-componentă a campioanelor din Ardeal.

O remiză notabilă pentru Politehnica, fie și acasă. Următoarea apariție aici, sâmbăta viitoare de la ora 13, la 30 aprilie, după Paști, cu penultima clasată, Vasas Femina – a cincea în ierarhie. Până atunci, deplasarea în Bistrița-Năsăud, la a doua clasată. Dar mai presus de toate, savurarea unui draw cu liderul campion. Nu e de ici, colea. 

Bistrițencele din Prundu Bârgăului au semnat de la ora 11 scorul etapei, 0-3 (0-1) pe ”Comunalul” din Plosca Teleormanului la CSM Alexandria. Iar Heniu va găzdui sâmbătă 30 aprilie, la startul returului, în etapa a VI-a, jocul cu campioana Universitatea Olimpia Cluj, programat de la ora 14:00, duel direct al primelor două clasate. Întâlnirea polistelor cu CSM Alexandria, în disputa ocupantelor treptelor 4 și 3, urmează peste două etape, la 8 mai, în runda a doua din retur, în Teleorman. 

Rezultatele zilei în play-off-ul Ligii 1 Feminin la finele primei jumătăți a zonei 1-4 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

*

Politehnica Timișoara: Câmpean – Meluță (cpt.), Hațegan (min. 22, Dincă), Codrescu, Ancăș, Sucilă, Kurja,  Roșie, Jivan (min. 55, Ienovan), Clara Roșu (min. 75, Rognean), Șodinca.

Antrenor: Daniel Mirel Albon.

Rezerve: Cosmina Roşu, Dobai, Grigore, Corsei, Şepeţan, Cioablă.

Universitatea Olimpia Cluj: Hall – Tabur, Staab, Botojel, Kreviska – Bălăceanu, Bortan (min. 76, Stamate), Ciolacu, Mirea – Borodi, Marcu.

Antrenor: Daniel Sima.

Rezerve: Pop, Sighertău, Oneţ, Pânzariu, Bâtea, Cojuhari, Preda, Iancu.

Au arbitrat: Mazilu (Satu Mare) – Kriszean (Petreşti) şi Kopriva (Carei). Observator: Arsa (Arad).

Fotografii

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: