Călin Cojocaru (ACS Poli), 3-0 la startul returului: ”Era normal, căci venim după două meciuri bune!”

ACS Poli a cucerit astăzi dintr-un foc la debutul jumătății secunde a Ligii 2 aproape jumătate din agoniseala de 7 puncte a întregului tur, semnând premiera întâiului triumf acasă din acest campionat, 3-0 (2-0) prin care a stins Farul, și scăpând de ”lanterna roșie”, pasată viitorilor adversari de pe Dunăre, brăilenii. Cu lovituri de cap în minutele 32 și 34, Golda și Drăghici au torpilat corabia ”marinarilor”, timișorenii mărindu-și avantajul la o diferență pe care n-o mai atingeau din sezonul 2014/5 într-un joc în care s-au ales și cu sperieturi la accidentările lui Codrea și Smaranda.

A fost pentru prima oară după 16 etape ca ”violeții” lui ACS Poli să înscrie de două ori într-un meci, dar și în premieră în acest campionat să marcheze două goluri până la pauză, fiind și pentru a șasea oară în această ediție ca Melinte&Co să conducă la pauză la zero. Astăzi în schimb au și câștigat, tot ca premieră la acest capitol: 3-0 (2-0)

Și doar o singură dată mai înscria ACS Poli de 3 ori într-un joc din acest campionat, tocmai în unicul succes de până acum, 2-3, considerat în deplasare la Ripensia, în etapa a III-a. Iar după 4-1 pentru constănțenii nou-promovați în tur la Ovidiu, 3-0 pentru ACS Poli în revanșă. Astfel încât la rezultate directe în caz de egalitate de puncte la final, regula golului marcat în deplasare s-ar aplica la o adică favorabil timișorenilor.

Din partea cărora antrenorul principal Călin Cojocaru a spus după succesul cu 3-0 că ”băieții merită toate felicitările, este victoria lor, pentru care au depus un efort extraordinar, în ceea ce a fost cel mai bun joc de când am venit. Era însă normal căci venim după două meciuri bune, în care au jucat bine, unul remizat la Mioveni, celălalt fără gol primit miercuri aici. Azi am câștigat fără a primi gol pentru al doilea meci din acest sezon, al doilea la rând, și sunt foarte mulțumit. Băieții sunt pregătiți și joacă din ce în ce mai bine, arată ca o echipă și o familie, ceea ce se vede pe teren”.

”Nu vreau să spun acum că îmi pare rău că se va termina sezonul de toamnă, să așteptăm și ultimul joc, încă nu s-a terminat, să-l câștigăm și pe acela, dar băieții au demonstrat că nu sunt de ultimul loc. Încet, încet se crează o familie, iar cu o echipă pregătită bine și rezultatele o să apară. Îi felicit și merită tot respectul tuturora!”

În privința loviturii aplicate lui Codrea, accidentat și înlocuit în prima jumătate a reprizei I, Cojocaru a admis că ”mă panichez orice pățește oricare jucător de-al nostru, dar este bine, și-a revenit și sper să poată fi apt pentru deplasarea la Brăila”. Și portarul Smaranda era accidentat astăzi de un oponent, în partea secundă, fiind înlocuit ulterior cu Contra.

Rezultatele, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: