Călin Mada (Ripensia): ”Vreau să trag și eu un semnal de alarmă. Să facem măcar pentru copiii noștri”

Ripensia mai mult n-a jucat după ultimul său meci acasă din 19 martie, pierdut acum 4 săptămâni cu 2-3 cu FC Brașov iar ulterior la ”masa verde” cu 0-3, o singură dată, la început de aprilie la Giurgiu, învingând cu 1-3, însă sâmbătă de la 11 are prilejul unei penultime apariții pe teren propriu în acest sezon, cu formația cu cele mai multe puncte în cont dintre cele 14 implicate în faza play-out a Ligii 2, AS FC Buzău.

Nu-i însă deloc de mirare că echipele au parte de asemenea pauze competiționale în plin sezon, din moment ce în fruntea fotbalului românesc este posibil ca alegerile la șefie să implice un singur candidat iar acesta să fie reales și pentru a doua oară, dar nu oricum, ci cu unanimitate de voturi, fără măcar o abținere sau împotrivire. Fotbalul mioritic l-ar fi făcut să roșească până și pe Ceaușescu. Și cine oare or fi fost votanții? Jucătorii care se chinuie prin acest fotbal devalorizat? Antrenorii? Nici unii, nici alții. Trageți atunci concluzia dinspre ce sferă a fotbalului carpatin se trag de zeci de ani neajunsurile acestui domeniu.  

Și protagonistele de sâmbătă de la 11 de pe ”Electrica” au optat prin reprezentanții lor în capitală pentru status-quo la vârful fotbalului intern, pesemne totul ar fi așadar roz și pe cerul Ripensiei și celor din Buzău, așa încât nimeni din fotbalul ”de pe margine” – nu cel jucat și antrenat, să nu mai crâcnească vreodată în următorii 4 ani despre deficiențele din domeniul în care activează, ci să-și asume.

Se întâlnesc la matineu două grupări pierzătoare acasă cu 0-3 la ”masa verde” în etapa inaugurală din play-out în Grupa B a Ligii 2, buzoienii câștigând apoi partidele avute, cu 4-3 la Brașov și cu 5-0 cu Astra, ripensiștii doar la Astra, iar dacă timișorenii vor înregistra în această etapă de la mijlocul parcursului în grupa a II-a valorică măcar același rezultat precum urmăritorii de sub Tâmpa, atunci își vor fi și asigurat matematic prezența în Liga 2 și în continuare, vor fi evitat înainte de termen locul de baraj, indiferent de rezultatele ulterioare, cu apariții pentru bănățeni în Dobrogea, acasă cu Unirea Dej și la Târgu Jiu.

Un aspect pozitiv, terenul ”Electricii” se prezintă foarte bine, după cum se poate sesiza și în fotografii, surprinse la antrenamentul matinal de vineri al roșu-galbenilor.

Mai întâi, jocul cu buzoienii lui Cristian Pustai, prefațat de antrenorul timișorenilor, ex-fundașul prim-divizionar Călin Mada, prin a spune că ”am avut într-adevăr o săptămână pe care nu ne-am fi dorit-o, cu acea pauză, dar asta este, urmează meciul cu Buzăul. Suntem conştienţi că Buzăul este o echipă nu bună, foarte bună din seria noastră, stim apetitul ofensiv pe care îl are, au vreo 15 goluri, au avut 20 de șuturi spre spaţiul porţii. Am studiat foarte bine adversarul, sperăm ca băieţii să fie într-o formă bună şi să dea Dumnezeu să facem un rezultat potitiv.”

”Indisponibili avem, din păcate Ţieranu este suspendat, îi avem pe Sturzu, Rogac accidentaţi, avem în ultima oră trei cazuri de viroză dar sperăm să-i recuperăm până mâine, este vorba despre Ene, Mitrov şi Palic, dar sperăm să recuperăm, unii în primul 11.” 

”Ripi” de la 11, concitadina Politehnica de la 12:30 și tot acasă, tot în play-out, c-așa-i în fotbalul mioritic. ”Nu înțeleg nici eu de ce s-a programat chiar așa, dar asta e, mergem înainte, important e ce facem noi pe teren. Să fie foarte motivați, iar din ce-am văzut, așa, la antrenament, sperăm să ținem punctele aici.”

Călin Mada a luat atitudine, ”să trag și eu un semnal de alarmă, căci dacă nu facem ceva în privința stadionului, nici în următorii 20 de ani nu vom avea ceva. Să facem măcar pentru copiii noștri, dacă pentru noi nu.” 

Gabriel Stoi a spus că ”într-adevăr, ne aşteaptă un meci foarte greu, întâlnim un adversar bun, care are pretenţii să câştige acest play-aut, dar şi noi jucăm acasă, sperăm să facem o figură frumoasă şi să nu ne dezamăgim suporterii, care sper să fie alături de noi în număr cat mai mare.”

”Da, într-adevăr, a fost o vacanţă cam lungă, dar în această perioadă am avut timp să ne pregătim mult mai bine, să punem la punct anumite aspecte tactice şi cred că vom face un meci bun.”

– Ce părere ai că au programat meciurile din Timișoara la aceeaşi oră? ”Noi chiar nici nu am ştiut acest lucru, nu cred că este un lucru care să ne afecteze pe noi, nu ne interesesză celelalte meciuri. Au  mai rămas patru meciuri cu cel de mâine şi sperăm să facem maximum de puncte din aceste meciuri şi să demonstrăm că suntem o echipă bună.”

– Te vei aştepta la mulţi spectatori? ”După această perioadă care a fost, două săptămâni libere, cred că vor veni mulţi să ne vadă, şi vremea este frumoasă. Și va fi un meci frumos, să vină oamenii…”

– Vei fi titular mâine? ”Nu ştiu, asta puteţi să-l întrebaţi pe domnul profesor. Chiar nu ştiu.”

Ripensia are 28 de puncte, pe locul 4 în Grupa A din play-out, la 10 puncte în urma buzoienilor, la 3 în urma celor din Târgu Jiu și a nou-promovatei din Dej, care joacă la Brașov, pe când retrogradatele din sud, între ele, pe litoral: Unirea Constanța – Astra. 

VIDEO x 2

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: