Campioana Diviziei D Timiş joacă barajul pentru un loc în Liga 3, în judeţul Hunedoara, cu Industria Galda de Jos, din D Alba

După ce în precedentele 5 sezoane a dat piept la baraj cu reprezentante ale judeţelor Arad, Mehedinţi, Hunedoara, din nou Mehedinţi şi Caraş Severin, ultimele trei dispute câştigându-le la zero, prima clasată şi campioana Diviziei D Timiş va întâlni în meciul în manşă unică de pe teren neutru, din 21 iunie la ora 18, pe Industria Galda de Jos, din judeţul Alba, conform hotărârii luată astăzi de Comitetul de Urgenţă al FRF.

 

Aşadar s-a renunţat la aberaţia sistemului de promovare în grupe „triunghiular”, menţinându-se tradiţia unui joc eliminatoriu pe teren neutru, nici acesta însă cel mai ortodox dat fiind că este vorba de câştigătoarele unor campionate divizionare ale judeţelor României, reuşită care ar trebui să le confere în mod normal accederea în Liga 3 fără alte furci caudine.

Iar după ce a fost eronat pomenită prin alte organisme media ca fiind împerecheată la baraj cu campioana din „D” Caraş Severin, care de fapt, Recolta Berzovia, va avea de jucat, curios, cu câştigătoarea ligii a IV-a sibiene, prima clasată în „D Timiş” şi-a aflat după-amiază adversarul, şi anume Industria Galda de Jos.

Gruparea din Alba, pregătită de Alin Hancăş, a încheiat campionatul pe 24 mai, pierzând cu 3-2 la Daia Română dar impunându-se detaşat şi înainte de limită cu bilanţul 24 22 0 2 66-13 66 puncte, cu 18 în faţa lui Cuprirom Abrud, 19 puncte în plus comparativ cu Viitorul Sântimbru respectiv 21 faţă de Performanţa Alba Iulia.

Barajul va avea loc de sâmbătă în două săptămâni în judeţul Hunedoara, cel mai probabil la Deva, unde CS Nuova Mama Mia promova anul trecut în Liga 3 cu un 3-0 în dauna celor din Oţelu Roşu. CS Ghiroda, care a câştigat cu un punct avans Divizia D Timiş 2013-2014, se anunţă a fi reprezentanta Timişului în jocul cu „Industria”, însă o confirmare finală în acest sens va fi oferită joi de Comisia de Disciplină a AJF Timiş.

Ghirozenii vor juca tot joi în Cupa României – faza timişeană, la Lorena Giarmata Vii, de la ora 18, la o zi după ce mâine, tot de la ora 18, se vor disputa grosul jocurilor turului al doilea, printre care derby-ul local Ripensia – ASU Politehnica, pe care Sporttim îl va difuza în format LIVE TEXT de lângă Gara de Est.

Comuna ardeleană Galda de Jos, situată pe Valea Gălzii şi având pe teritoriul său mai multe rezervaţii naturale, are în componenţă 11 sate, printre care şi Galda de Sus şi Poiana Galdei, totalizând 4.516 locuitori, în scădere, majoritatea români, cu o minoritate de 6,6% maghiară, fiind localizată puţin la vest de Teiuş, pe DN1, între Alba Iulia şi Aiud, şi având ca obiecte de activitate agricultura, zootehnia, industria alimentară, prelucrarea cărnii şi a laptelui şi creşterea păsărilor.

AJF Timiş va organiza în 21 iunie meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3 dintre câştigătoarele eşalonului IV în Arad şi Hunedoara, pe stadionul Municipal din Lugoj, unde evoluează CS Vulturii 2009.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: