Campioana Diviziei D Timiș, la baraj tur-retur cu cei din Hunedoara

Câștigătoarea ligii a patra timișene a fost desemnată astăzi a evolua pentru un loc în Liga 3 împotriva campioanei Diviziei D Hunedoara, conform celor stabilite după prânz la Casa Fotbalului.

Timiș – Hunedoara este o împerechere survenită după 5 ani, mai exact din 15 iunie 2011, când Flacăra Făget dispunea la baraj cu 1-0 de Jiul Petroșani la Arad, promovare a câștigătoarei ligii a patra timișene după care se înregistrau cu victorii de 3-0 și cele ale lui CSM Lugoj, în 2012, contra mehedințenilor de la Pandurii Cerneți, respectiv CS Nuova Mama Mia, în 2013, în dauna Metalului Oțelu Roșu. Oponenți din Alba în iunie 2014, Industria Gâlda de Jos dispunând pe 21 iunie sub cetatea Devei de ACS Ghiroda, la lovituri de departajare, după care, la un interval de 2 ani, încă o adversară din Caraș Severin pentru timișeni, ASU Politehnica dispunând clar de Voința Lupac în primul baraj în dublă manșă.

Recentul Ripensia - Voința Mașloc 2-0 i-a pus pe roș-galbeni în pole-position pentru a reprezenta Timișul, ca și campioni, la barajul de promovare din ”D” în Liga 3

Recentul Ripensia – Voința Mașloc 2-0 i-a pus pe roș-galbeni în pole-position pentru a reprezenta Timișul, ca și campioni, la barajul de promovare din ”D” în Liga 3

 

Aceste întâlniri de promovare în Liga 3 includ și în 2016 meciuri tur şi retur, într-un sistem implementat sezonul trecut, jocurile fiind programate a se desfăşura pe 18 iunie, manşa tur, şi 25 iunie – manşa retur, în cazul timișenilor cu prima partidă pe teren propriu. Stabilirea acestor detalii, cu judeţele care se vor întâlni între ele cât şi hotărârea ordinii de desfăşurare a acestor partide, mai exact care reprezentantă va fi prima gazdă, s-a făcut astăzi după prânz la FRF.

În alte împerecheri din zona de vest a țării, Arad – Cluj, Caraș Severin – Mehedinți, Bihor – Satu Mare și Alba – Mureș.

Din județul Timiș, Ripensia este în pole-position înaintea ultimelor două etape, abordate cu un punct avans față de Voința Mașloc și 4 în fața celor din Ghiroda, liderul roș-galben având sâmbătă la 11 un meci acasă cu Unirea Sânnicolau Mare iar week-end-ul viitor, la final, o deplasare la Biled. Cei din Mașloc primesc sâmbătă vizita Ghirodei, la Covaci, și vor evolua în runda finală la Sânnicolau Mare. Toate cele 3 clasate pe podium după 32 de etape au fost invitate de FRF la procedura de astăzi, un reprezentant la București având Ripensia, în persoana lui Radu Ienovan.

Ripensia are așadar cele mai mari șanse de a găzdui în 18 iunie, la Timișoara, manșa I a barajului cu reprezentanta Diviziei D Hunedoara, care se va alege dintre grupările Hercules Lupeni, lider cu 59 de puncte înaintea rundei finale, față de Inter Petrila, cu 57, și Şoimul Băiţa, cu 56 de puncte.

Așadar, după 4 victorii la baraj în ultimele cinci ediții, în 2011, 2012, 2013 și 2015, prin cei din Făget, Lugoj, Becicherecu Mic și ASU Politehnica Timișoara, împotriva celor din Hunedoara, Mehedinți, Caraș Severin și din nou Caraș Severin, cu un eșec, al Ghirodei în 2014, în fața celor din Alba, un nou duel de promovare cu hunedoreni. Un alt eșec se mai înregistra în 2010, prin FC Chișoda, 1-2 cu mehedințenii de la Termo Drobeta Turnu Severin. Reprezentanta Diviziei D Hunedoara în prima dublă manșă de anul trecut, din 20 și 27 iunie, și anume CNS Cetate Deva, a promovat și continuat cu bune rezultate în Liga 3, trecând la baraj de gorjenii de la Gilortul Târgu Cărbunești, după ce în urmă cu 2 ani Retezatul Hațeg era depășită la scor la Lugoj de ACS UTA Bătrâna Doamnă.

Gloria Lunca Teuz Cermei s-a impus în Divizia D Arad iar CSM Școlar Reșița și Voința Lupac sunt umăr la umăr înaintea ultimelor două runde din liga a patra cărășeană. Majoritatea câștigătoarelor celor 42 de campionate judeţene, incluzând şi Bucureștiul, sunt însă deja cunoscute, doar în unele cazuri, printre care și în Timiș, mai fiind de disputat una, două sau trei etape ori faze finale de turnee play-off.

Din Liga 3 au promovat în 2016 formațiile Sepsi Sfântu Gheorghe, SC Afumați, Juventus București, ASU Politehnica și Luceafărul Oradea.

Programul penultimei etape din Divizia D Timiș, a 33-a, începută ieri și continuând astăzi, precum și clasamentul la zi plus programul rundei finale, de săptămâna viitoare, pe coloana dreaptă. 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: