Campioanele din ”Județ” (I). Fortuna, unica neînvinsă din liga a V-a, cu punctaj maxim. Zoran Radu, 38 de goluri

Trecem succint în revistă cartea de vizită a campioanelor la zi din cele trei serii ale eșalonului cinci timișean, care au promovat înainte de termen în Divizia D Timiș, și începem cu principala performeră a ediției abia încheiate, ACS Fortuna Becicherecu Mic, câștigătoare pe linie și fără greș în întrecerile Seriei I a Campionatului Județean Timiș.

ACS Fortuna, care și-a încununat parcursul de excepție prin câștigarea pe stadionul ”Dan Păltinișanu” a finalei fazei județene a Cupei României, calificându-se astfel în turul I al fazei la nivel național în competiția knock-out, a realizat o impresionantă linie de clasament la sfârşitul campionatului Seriei I: 30 30 0 0 176-9 90 de puncte. Abia la 33 de puncte în urmă s-a situat pe locul secund gruparea AS Carani, cu un total de 57, diferența dintre vecinele de clasament fiind sugestivă în privința dominației exercitate autoritar de Fortuna, desprinsă timpuriu în fotoliul de lider. Fără replică…

Este de fapt singura echipă din liga a V-a care nu a cunoscut înfrângerea în sezonul abia încheiat, în care a marcat un număr record de goluri, 176, obţinând cel mai mare punctaj în comparație cu nou-promovatele din celelalte două serii, din Parța respectiv Dudeștii Noi.

Fortuna reînscrie așadar Becicherecu Mic pe lista protagonistelor din întrecerea Diviziei D Timiș, dar cu speranțe îndreptățite la și mai mare, reamintind implicit de bunele rezultate în Liga 3 ale formației CS Nuova Mama Mia, dublă vicecampioană în acest deceniu în anticamera Ligii 2.

Zoran Radu este golgheter al Fortunei cu cele 38 de goluri marcate în 30 etape, în cinci cazuri înscriind de câte patru ori, în poarta celor din Grabaţ, Sîmpetru Mare, Jimbolia, Bencecu de Sus şi Igriş, iar de două ori câte un hat-trick. În retur a lăsat-o în schimb cam moale, reuşind numai 8 goluri.

Lotul complet de jucători îi reunește pe Alin Culda şi Răzvan Ungureanu (portari), Ionuţ Roman, Daniel Dragu, Flavius Cioancă, Iulian Telecean, Zoran Radu, Ionuţ Vîrşog, Dragan Paulevici,  Andrei Hodiş, Sorin Oneţ, Dan Roman, Andrei Terec, Bogdan Miheţ, Sorin Berbece, Adrian Negruţ, Anagor Ifeany, Andrei Ilie, Dragoş Croitoru şi Raimond Rusu.

Antrenor principal este Vasile Luţă, asistat de portarul Stelian Bănică, medic al echipei fiind inimosul Venus Paralescu, iar președinte al grupării alb-roșii înfiinţate în anul 2016, Călin Paşca.

Pentru Fortuna urmează alinierea în turul I al Cupei României și ediția 2018/9 în Divizia D Timiș. Iar mini-serialul Campioanele din ”Județ” va continua în curând cu episodul secund…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 1

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: