Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a: rezultatele etapei a VII-a, marcatori, declarații

Caravana eșalonului 5 județean se îndreaptă încet dar sigur spre mijlocul turului din sezonul de toamnă, experiență de care n-a avut parte anul trecut, ultima perioadă de normalitate derulându-se în urmă cu două toamne, în 2019. Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a a ajuns în weekend la ”borna” a șaptea din 15 ale turului, plouând cu cartonaşe roşii şi galbene…

Și din nou nemulţumiri din partea destulor participanți, vizând maniera de arbitraj, care ar lăsa de dorit conform unor protagoniști ai întrecerilor.

În ceea ce privește jocurile, a rezultat o schimbare de lider, la golaveraj în Seria a II-a, scorul rundei a şaptea fiind înregistrat la Jimbolia, 12-0. Altfel, cei din Bazoş i-au administrat prima înfrângere fostului lider Bega Belinţ, dar și meciuri cu scandal la Boldur şi Sânpetru Mare. În vreme ce la Petroman oaspeţii au contestat dimensiunile terenului de joc…

Detaliile, mai jos. Rezultatele tehnice, programul viitor și clasamentele la zi, pe coloana specific alocată în secțiunea Fotbal.

În Seria I, lider este AS FC Unirea Jimbolia, cu 21 puncte, urmat de AS Gelu cu 17 puncte. Avântul Bobda, a treia, cu 15 puncte.

AS FC Unirea Jimbolia – AS Chinejana Chinezul Satchinez 12-0 (5-0). Duel dezechilibrat în vestul județului. Liderul nu a iertat şi a marcat cât a putut unei echipe care nu face faţă în acest eşalon.

Cei din Jimbolia, victorie la scor

Vioara întâi a liderului a fost jucătorul Robert Anton, cu 5 goluri marcate, urmat de Adrian Gheorghioiu şi Daniel Cioată – cu câte 3 fiecare, respectiv Alexandru Custuriu şi Irinel Gherghinescu. 

AS Voinţa Şandra – AS FC Steaua Roşie Variaş 0-3 (0-2). Victorie la un scor de neprezentare în favoarea elevilor lui Cosmin Pelin, prin golurile marcate de Năstase (min. 42), Simian (min. 62) şi Roman (min. 90).

Voinţa Valcani – Tricoul 1 Iunie Timişoara 0-1 (0-0).

După ce gazdele au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 66, prin decarul Emanuel Michi, care a şutat slab iar portarul Nicolae Jurcuţ a deturnat în corner, vizitatorii au rămas în 10 jucători la numai alte două minute, când veteranul Cristi Todea a văzut al doilea cartonaș galben şi implicit pe cel roşu.

Dar în minutul 85, la o fază şnur creată de veteranii Mihai Mateică şi Adrian Ganea, ”cine n-are bătrâni, să-şi cumpere”, Ganea l-a lansat pe contraatac pe Walled Jamel, intrat în careu, de unde a şutat, de la circa 14 metri, şi a înscris golul victoriei: 0-1.

Tricoul 1 Iunie, tricouri de joc echipate în vehiculul echipei, cu 25 de minute înaintea meciului câștigat la Valcani

Trei puncte preţioase pentu timişoreni, care au jucat cu: Jurcuţ – Bogdan Preda, Cristian Todea, Tecleanu, Hărpăilă, Mihai Mateică, Walled, Stiopu, Coşman, Ganea şi Lazăr. Cei de pe banca de rezerve, Gheorghe Potra şi Marius Popovici.

Managerul echipei, Gheorghe Potra, a spus: ”A fost o deplasare de 90 de kilometri…Cu doar 11 jucători şi fără antrenorul Neamţu, nici o rezervă. Dar am reuşit o victorie frumoasă. Felicit jucătorii pentru dăruire şi voinţa de care au dat dovadă. Sincer vă spun, ne-am schimbat pe drum… În mini-autocar, deoarece am întârziat din cauza traficului, dar am ajuns cu cinci minute înainte de ora oficială.”

Plavii Delia Sâmpetru Mare – AS Gelu 2-2 (2-1): Bataniaţ (min. 5, din lovitură de la 11 metri) şi Forgaci (min. 80), respectiv Vasi Palkovacs în minutele 42 şi 51.

La fluierul final al primei reprize, când jucătorii se îndreptau spre vestiare, câţiva spectatori au intrat pe teren şi au vrut să se răfuiască cu arbitrul Botaş, pentru că nu ar fi acordat o lovitură de la 11 metri. În cele din urmă, au fost temperați de oamenii de ordine.

CS Unirea Sânnicolau Mare II – Mureşul Cenad 6-0 (3-0): Tomas Cozma – 4 goluri, Dănuţ Pârghie şi Andrei Manoliu.

Dacia Cărpiniş – AS Dedy Mid Viitorul Iecea Mare 0-3 (0-2).

Gazdele cu transversala, pe care au nimerit-o de trei ori prin Adrian Ţăranu în două rânduri şi Emanuel Kovacs, iar oaspeţii cu golurile, marcate de Emanuel Nicola – două şi Alin Gligor.

Avântul Bobda – Voinţa Biled 3-2 (2-1): Loredan Marcov (min. 20, 60) şi Marian Câmpan (min. 23), respectiv Ionuţ Macovei (min. 23) şi Claudiu Lupou (min. 86). Ambele echipe au suferit câte o eliminare în minutul 87, pentru lovire reciprocă: Dorian Coată şi Raul Lupou.

Un alt rezultat: AS  Spartak Gottlob – CS Sânandrei 1-1.  

Iar din etapa anterioară…

AS Gelu – CS Unirea Sânnicolau Mare II 4-1 (0-0), Au marcat: Adrian Dumea, Dan Dragotescu, Cristi Berbece și Marius Straton, respectiv Tomas Cozma. 

AS FC Steaua Roşie Variaş – AS FC Unirea Jimbolia 1-2 (0-0). Gazdele au deschis scorul în minutul 50 prin George Roman, ca apoi oaspeţii să beneficieze de două lovituri de la 11 metri, în minutele 65 şi 80, transformate de Adrian Gheorghioiu şi Marius Gaşpar.

În Seria a II-a lider este AS Juventus Pişchia cu 21 de puncte, iar pe podium și AS Viitorul Bencec şi CS Timişul Şag II – cu câte 15 puncte fiecare, despărţite la golaveraj.

AS Juventus Pișchia – AS Gloria Uivar 5-2 (2-1) Au marcat: Stelian Argatu două goluri, Claudiu Fulga, Darius Oprea și Adrian Făgeţan, respectiv Raul Rosuş şi David Biancoslav.

Cu această victorie, trupa lui Richard Meleşcanu rămâne în continuare invincibilă şi este lider cu maximum de puncte.

AS Utvin – CSO Deta II 5-2 (1-2). Surprinzător, oaspeţii au condus cu 0-2, dar băieţii lui Mircea Gogoaşă au reuşit să întoarcă rezultatul, câştigând la scor. Au marcat pentru gazde Iulian Fleşcan în minutele 40, 61 și 72, şi Sebastian Soş (min. 82, 90).

AS Petroman – ACS Galaxy Timişoara 4-3 (1-3): Adrian Nuhaiu (min. 19, din lovitură de la 11 metri şi 90+2) și Ovidiu Rusanda (min. 77, 85), respectiv Claudiu Iordache (min. 22), Narcis Damian (min. 10) şi Marius Peca (min. 32, din lovitură de la 11 metri). Înainte de meci, delegatul oaspeţilor a contestat dimensiunile terenului de joc.

Antrenorul principal al gazdelor, Alin Ardelean, a folosit următorii jucători: Severa – Călini, Jebelean, Sadovan, Drăghie, Burdan, Nuhaiu, Pop, Suşman, Gardia şi Jianu. Au mai jucat: Ropotă, Rusanda și Torzan.

Alin Ardelean, antrenor al amfitrionilor, a spus: ”A fost un meci frumos, cu ambiţie de ambele părţi. A câştigat echipa mai motivată, care a crezut în victorie până la fluierul final. Doresc să felicit întreaga echipă, nu a căzut psihic după ce am fost conduşi la pauză. Schimbările efectuate din minutul 70 au dat roade, cel care a marcat chiar două goluri – Rusanda, a contribuit decisiv la acest succes.”

De menţionat că după meciul jucat în deplasare la Uivar, considerând arbitrajul ca fiind tendenţios împotriva lor, cei din Petroman au depus o solicitare la AJF Timiș de retragere din campionat, rugaţi fiind însă de către ajefişti să nu recurgă la acest gest. Iar în cele din urmă au continuat întrecerea…

AS Unirea Cerneteaz – CS Timişul Şag II 4-1 (2-0). Au marcat: Ionuţ Kalanyoş (min. 11), Cristian Iorga (min. 31 şi 48) şi Adrian Leucă (min. 75), respectiv Bogdan Costea (min. 83).

AS Viitorul Bencec – CSC Dudeştii Noi 4-0 (2-0). Surpriză a campionatului din partea noii grupări la acest nivel, Viitorul, care cu victoria la scor a urcat pe locul secund.

Dacian Butnar a înscris două goluri iar Alin Cristea şi Andrei Gurban câte unul, autori ai succesului la zero.

Celelalte rezultate: Progresul Iecea Mare – United Bencecu de Sus 0-0, Camaro Fibiş – CSC Ghiroda Giarmata Vii II 1-1 și Steaua Roșie Bulgăruș – AS Unirea Banloc 0-3.

În Seria a III-a, lider este AS Gloria  Moşniţa Nouă, urmat de CSC Belinţ, ambele cu 18 puncte  Iar pe locul trei AS FC Bazoşu Vechi, cu 17 puncte.

Etapă cu 5 victorii în deplasare.

CS Tormac – AS Gloria Moşniţa Nouă 0-6 (0-3).

După neprezentarea din etapa trecută, cei din Tormac au fost totuși reprogramaţi şi au renunţat la retragerea din campionat, încasând însă o nouă înfrângere dureroasă. Au punctat: Bogdan Andriucă (minutele 3, 10, 70), Dan Roman (min. 70), Cornel Şuharu (min. 77) şi  Ionel Corjescu (min. 85).

Cu această victorie, echipa pregătită de Cristi Ochea a trecut în fruntea ierarhiei, având un golaveraj superior cu un gol fată de ocupanta locului secund.

AS Berini – AS Recaș 0-2 (0-1): Marius Tutunaru (min. 40) şi Rareş Guţiu (min. 75).

CSC Făget – AS Timişul Hitiaş 2-0 (2-0). În prezenţa observatorului Nicolae Grigorescu, gazdele au câştigat mai uşor decât arată scorul, prin ”dubla” reuşită de Mihai Rădac în minutele 11 şi 45, coautor la aceste goluri fiind veteranul Sergiu Ţofei.

AS Autoliv Lugoj – AS Bacova 2-1 (1-1). Au marcat: Mădălin Iakab (min. 22) și Valentin Păgăceaş (min. 57), respectiv Ionel Arsenie (min. 81).

La acest joc a… plouat cu cinci cartonaşe roşii. În minutul 34, Amadeo Ilcău (de la gazde) şi Bogdan Cosma (Bacova) au fost eliminaţi pentru lovire reciprocă. În minutul 81 a fost eliminat al doilea jucător de la vizitatori, Ioan Dumbravă, pentru injurii aduse arbitrului. Iar în minutul 89 a mai văzut cartonaşul roşu câte un jucător de la fiecare echipă, Sergiu Hordeanu – portar al oaspeţilor şi David Szabo. 

De menţionat că în minutul 35 jocul a fost întrerupt circa 6 minute, dat fiind că au intrat spectatorii pe teren, vrând a se răfui cu jucătorul eliminat de la oaspeţi, care a fost chiar şi lovit.

CSC Belinţ – AS FC Bazoşu Vechi 0-2 (0-1). Liderul, detronat la golaveraj în urma primei înfrângeri, suferite chiar pe teren propriu în faţa echipei din Bazoş. Care îşi arată colţii, semn că nu va renuţa să revină în liga a patra.

Pentru formația pregatită de Flavius Buţă au marcat după mijlocul reprizelor Cristian Radu (min. 25) şi Florin Bolgea (min. 72). La acest joc observator de arbitri a fost Nicolae Grigorescu, care după două ore a vizionat şi meciul de la Făget, de la ora 15.  

Alte rezultate: Electrica Timişoara – CS Phoenix Buziaş II 3-1, Remetea Mare – Olimpia Bucovăţ 2-6 și Progresul Vucova – AS Boldur 2-6.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: