Campionatul Județean Timiș + Campionatul Municipal Lugoj: final de tur

S-a încheiat și etapa a XV-a în Campionatul Județean Timiș, ultima a turului, lideri  de toamnă fiind CS Comloşu Mare, CS Progresul Gătaia şi Avântul Topolovăţu Mare, toate cu un avans mare de puncte, dar a luat sfârșit și turul Campionatului Municipal Lugoj, CS Phoenix Buziaş II fiind în fruntea ierarhiei.

Gazdele au avut cel mai slab randament în runda finală a turului din liga a V-a județeană, cu 57 de goluri înscrise și numai nouă victorii. Scorul etapei a fost realizat de cei din Bazoşu Vechi, pe teren propriu, 8-0 cu Bacova, surprinzătoare fiind în schimb victoria cu 3-2 a celor de la Uivar contra timișorenei Galaxy Electrometal. S-au marcat nu mai puțin de 117 de goluri, pentru a doua oară în acest tur de campionat gazdele fiind mai prejos la acest capitol decât oaspeţii, autori ai unui număr ridicat de victorii, 11 şi patru rezultate de egalitate, cu 60 de goluri marcate. 

Sâmbătă s-au disputat şapte meciuri, iar duminică grosul rundei, alte 17 partide. De menţionat și că a fost cea mai liniștită etapă din tot turul de campionat, cu numai două cartonaşe roşii acordate de arbitri. Iar toate meciurile s-au jucat pe dreptunghiul verde… 

Apropo de indisciplină, o paranteză şi despre ultimele sancţiuni dictate de Comisia de Disciplină a AJF Timiș pe seama meciurilor din etapa trecută în liga a cincea, 12 fiind jucătorii suspendați pentru cumul de cartonaşe galbene, urmate de cel roşu. 

Jocul dintre echipele ACS  Galaxy Electrometal Timisoara și AS Meget Remetea Mare, care nu s-a disputat din cauza absența la apel a serviciului de ordine, comisia a omologat rezultatul cu 0-3 în favoarea echipei din Remetea Mare. Iar gruparea ACS Galaxy Electrometal s-a mai ales şi cu o penalitate sportivă de 200 de lei.

Cea mai aspră sancţiune a primit-o jucătorul David Josu, de la AS Juventus Pișchia, 12 etape de suspendare și 800 de lei penalitate sportivă, pentru că a scuipat arbitrul la sfârşitul meciului.

Iar cinci jucători au fost suspendaţi câte trei etape şi sancționați cu o penalitate sportivă de 400 de lei: Andrei Tomici (AS Avantul Topolovatul Mare), Bogdan Radu (FC Bazoșul Vechi), Pavel Moisă (CS Timişul Sânandrei), Ionadan Lascu (AS Olimpia Darova) şi Alexandru Tripon (AS Boldur). Câte o etapă vor sta pe margine patru jucători: Vasile Vilău (AS Ohaba Forgaci ), Cornel Suharu (AS Gloria Moșnița Nouă), Alin Oarsă (AS Chinejana Chinezul Satchinez) şi Ovidiu Barcan (CS Timișul Sânandrei).

Seria I

CS Comloşu Mare, campion de toamnă cu 43 de puncte și un avans de 11 față de AS Gelu, revelaţie a acestei serii, cea mai în formă echipă dintre toate promovatele din ”Promoţie” în această ediţie de campionat, împreună cu colega sa Şoimii Pesac, care ocupă locul trei.

AS Voinţa Şandra – ACS Voinţa Valcani 2-2 (1-2). 

Au marcat: Darius Fundiur (min. 75) și Vadim Pistrugă (min. 10), respectiv Alexandru Ienovan (min. 20) şi Ioan Drăgoi (min. 35).

Veteranul echipei, Dragoş Buicu, a dedicat acest punct în sănătatea managerului Aurel Marta, care nu a putut fi prezent la meci.

AS Tricoul 1 Iunie Timişoara – AS Gelu 0-2 (0-1).  

Echipa antrenată de Bogdan Lupu a reuşit o frumoasă victorie la Timişoara, prin cele două goluri marcate de Bogdan Epure (min. 15) şi Florin Şerban (min. 86).

Iar cu acest succes, revelaţia Seriei I, nou-promovata AS Gelu, va hiberna în vacanţa de iarnă pe locul secund, cu 32 de puncte.

AS Bobda – AS Şoimii Pesac 1-2 (0-1).

Ciprian Manolache a marcat cu cinci minute înainte de final, iar pentru învingători  Cosmin Florescu a reuşit o ”dublă” în minutele 8 şi 57. Cu acest succes, trupa antrenorului-jucător Victor Toma a urcat pe podium, acumulând 29 de puncte la sfârşitul turului.

AS Mureşul Igriş – CS Comloşu Mare 2-5 (1-3).

Au marcat: Iulian Laslău (min. 22 şi 85), respectiv pentru învingători Florin Călin (min. 17), Adrian Coman (min. 27), Daniel Laslău (min. 38) şi Sorin Broşteanu (min. 77), un autogol.

AS Chinejana Chinezul Satchinez – Plavii Delia Sâmpetru Mare 2-4 (2-1): Ştefan Lorenzo Ilisei (min. 25) și Adrian Miculiţă (min. 43), respectiv pentru învingători Alexandru Prelipcean (min. 19, 78 și 81) şi Sorin Mihoc (min. 88).

AS Unirea Jimbolia – Mureşul Cenad 2-0 (1-0).

Ambele goluri au fost marcate de Adrian Gheorgheoiu, în minutele 9 şi 54. 

AS Sânandrei – CS Unirea Sânnicolau Mare 3-5 (1-0). 

Au marcat: Lucian Olariu, Jighi Bidalach şi Bogdan Chiriac, respectiv pentru învingători Cătălin Crişan, Claudiu Grigoraş, Alexandru Timiş, Daniel Galea şi Raul Moldovan.

*

 Seria a II-a

CS Progresul Gătaia este campion de toamnă cu 45 puncte, urmat pe locul secund de Flacăra Parţa, cu 38 de puncte.

AS Meget Remetea Mare – Progresul Gătaia 1-6 (0-2).

Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Ianova. Pentru liderul seriei au marcat: Adrian Bungău (min. 26, 46), Adrian Marchiş (min. 39), Nicu Făgeţan (min. 52 şi 62) şi  Alexandru Grigoraş (min. 73), respectiv pentru gazde Loredan Dura (min. 90).

Nu mai puţin de cinci titulari nu au putut juca în acest meci pentru vizitatori, și anume portarul Adrian Beldian, Mădălin Semenea, Eduard Codreanu, Alex Olar şi Andrei Mâţu, dar înlocuitorii și-au făcut datoria.

AS United Bencecu de Sus – AS Dedy Mid Sânmihaiu Român 3-0 (1-0).

În sfârşit victorie la zero pentru echipa lui Mircea Maricec, prin golurile marcate de Marian Popa (min. 29) şi Alexandru Vuc, în minutele 70 şi 80.

AS Gloria Uivar – ACS Galaxy  Electrometal Timişoara 3-2 (1-2). 

Meciul s-a jucat pe terenul din satul Răuţi. Au marcat: Aurel Holhos (min. 43, din lovitură de la 11 metri), Cristian Ciotea (min. 56) şi Raul Rausch (min. 61), respectiv Robert Foldi (min. 36) şi Cătălin Simion (min. 41).

AS Atletico Liebling – AS Juventus Pişchia 2-0 (1-0).

Cele două goluri pentru formația antrenorului-jucător Bogdan Mihuţ au fost marcate de Alin Nicola (min. 36) şi Alexandru Ivan (min. 67).

ASO Deta II – AS Camaro Fibiş 6-1 (2-0).

Meciul s-a jucat pe terenul din satul Opatiţa. Au înscris Darianius Sturz (min. 21 și 84), Cătălin Vodă (min. 30), Alexandru Creţu (min. 65, 80) şi Graţian Rujan (min. 68), respectiv Flavius Glişa (min. 56).

AS Avântul Jamu Mare – AS  Unirea Cerneteaz 3-9 (0-8).

Meciul s-a jucat pe terenul din Gătaia. Au marcat: Nicolae Betechiu, Alexandru Ciubotariu și Daniel Murteală, respectiv pentru învingători Adrian Jivan – 4 goluri, Ştefan Toc – 3 reuşite, Deian Jivan şi Cristian Iorga – câte un gol.

*

Seria a III-a

Avântul Topolovăţu Mare este campioană de toamnă, cu 41 puncte, urmată pe locul secund de CSO Făget cu 32 puncte, având un golaveraj superior faţă de ocupanta locului trei, Timişul Hitiaş, cu acelaşi punctaj.

AS Boldur – CSO Făget 3-3 (0-2).

Au marcat: Mihai Radac (min 27, 45 şi 90+2), respectiv Cristian Sîrbu (min. 5, 15) şi Victor Oprea (min. 78).

Din minutul 55 vizitatorii au jucat în 10 componenți, Giorgian Berzava fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe. Iar în minutul 59 oaspeţii au marcat un gol valabil prin Oprea, nevalidat de arbitri.

AS Viitorul Sacoşu Turcesc – AS Tormac 4-2 (2-2). 

Au marcat: Paul Guda (min. 21, 67), Eduard Tiţă (min. 32) şi Denis Ţurcaş (min. 71), respectiv Daniel Vlădulescu (min. 38) şi Marius Hornea (min. 44).

AS Gloria Moşniţa Nouă – AS Bega Belinţ 1-5 (1-2). 

Gazdele au deschis scorul în minutul 4, prin reuşita lui Marinel Căemar, dar oaspeţii s-au trezit la realitate şi au străpuns poarta localnicilor de cinci ori, prin Ioan Şonda în minutele 19, 42 și 81, Florin Grozoni (min. 22) şi Robert Berecki (min. 85). Nou promovata din Belinţ, surpriză a seriei, deține nouă victorii după prima parte a campionatului.

AS Ohaba Forgaci – AS Recaş 0-3 (0-3). 

Cele trei goluri pentru trupa lui Sorin Micşa au fost marcate de Rareş Guţiu (min. 30) şi Virgil Sălăjan (min. 35 şi 42).

AS Viitorul Ştiuca – AS Olimpia Darova 1-2 (0-1): Sorin Ivan (min. 75), respectiv pentru învingători Ionel Pîntea (min. 32) şi Daniel Cimponeriu (min. 63). Raul Dărăbonţ, de la oaspeţi, a fost eliminat de arbitru pentru două cartonașe galbene.

Timişul Jabăr – AS Avântul Topolovăţu Mare 1-3 (1-2): Robert Ardelean (min. 10), iar pentru învingători Bogdan Cortuşan (min. 27), Raul lazea (min. 35) şi Traian Ciobanu (min. 78, din lovitură de la 11 metri).

Mişi Bejera, de la oaspeţi, a fost eliminat în minutul 68 de arbitrul Alexandru Manea, într-un timp record de 20 de secunde primind trei cartonaşe, ultimul fiind cel roşu, probabil pentru repetate proteste ”dulci”.

FC Bazoşu Vechi – AS Bacova 8-0 (3-0).

Un asemenea scor gazdele nu au mai reuşit de trei ani, când promovau în liga a patra. Andrei Achimov a înscris 3 goluri, iar Dorin Negreanu, Flavius Lazea, Cosmin Codrean și Nicuşor Milcă câte unul, plus un autogol, chiar în minutul 2, când gazdele au deschis scorul.

AS Timişul Hitiaş – ACS Electrica 1929 Timişoara 4-1 (2-0): Aurelian Salva (min. 20, 30), Mircea Şchiopu (min. 55) şi Adrian Fodor (min. 62), respectiv Alexandru Braşoveanu (min. 72).

Echipa din Hitiaş este singura care nu a încasat nici un cartonaş roşu în această primă parte a campionatului, ocupând locul trei, la egalitate de puncte cu CSO Făget, care este pe locul secund.

Campionatul Municipal Lugoj

Lider și campioană de toamnă este CS Phoenix Buziaş II, cu 36 de puncte, reuşind o victorie cu 4-1, acasă, împotriva celor de la AS Şoimii Ghizela. Iar pe locul secund, Autoliv Lugoj, acumulând 33 de puncte după victoria obţinută în deplasare, 2-3 la Stanciova. Pe locul trei, cei din Tomeşti, care au reuşit un scor mare, 2-8 în deplasare la Progresul  Racoviţa.

Meciurile restante dintre Tomeşti și Stanciova respectiv Pădureni și Mănăştiur, din etapele anterioare, se vor juca duminică 1 decembrie.

Clasamentele, pe coloana dreaptă.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 − unu =

 


Alte articole legate de acest subiect: