Campionatul Județean Timiș, etapa 14: rezultate, marcatori. Salvați Electrica! Se întâmplă în Timișoara…

Starea vremii a fost potrivnică fotbalului timișean în penultimul sfârșit de săptămână din noiembrie, la ora penultimei runde din tur și din sezonul de toamnă a ligii a V-a județene, dar sportul în 11 a mers înainte. Deși majoritatea suprafețelor de joc au fost îmbibate cu apă și au devenit aproape impracticabile, s-au jucat totuși toate meciurile, cu exceptia care confirmă regula, dat fiind că vizitatorii nu s-au prezentat. Rezultatele tehnice, pe coloana clasamentelor la zi. Detaliile, în continuare.

În Seria 1, AS Gelu este lider cu 39 de puncte, iar pe locul secund Tricoul 1 Iunie Timișoara cu 28 de puncte. Pe locul 3, cei de la Voința Biled cu 26 de puncte.

Liderul AS Gelu s-a pregătit pentru organizarea jocului, a trasat terenul, s-a asigurat ca meciul să se dispute în cele mai bune condiții, însă oaspeții din Valcani nu s-au prezentat.

Se va omologa cu 3-0 pentru gazde.

AS Tricoul 1 Iunie Timișoara – Banatul Teremia Mare 4-1 (1-0): Valentin Calomfirescu (min. 20), Pavel Schnaider (min. 55) și Lucian Gheorghevici (min. 62, 73), oaspeții reducând din diferență cu 6 minute înainte de final.

AS FC Mureșul Cenad – AS FC Dacia Cărpiniș 3-1 (1-0): Constantin Pârghie, Daniel Pârghie și Bogdan Wilheim, respectiv Adrian Țăranu. În minutul 90, Denis Lupancu, de la oaspeți, a ratat o lovitură de la 11 metri.

Avântul Bobda – CS Sînandrei Timiș 0-7 (0-4): Alin Gîrz 6 goluri și Lucian Drăghiță. Învingătorii au mai nimerit transversala de două ori prin Daniel Buzdugan (min. 49) și Alin Futingher (min. 77).

AS Voința Șandra – AS Steaua Bulgăruș 7-1 (4-0): Laurențiu Turcu 3 goluri, Cosmin Tomescu două goluri, Adrian Ugleași și Marc Peta, respectiv Daniel Grigor.

Cu un minut înaintea pauzei, arbitrul l-a eliminat pe Cristian Condreț, de la oaspeți, pentru vorbele ”Băi prostule, nici ăsta nu a fost 11 metri!?”, semnalizând fault în atac. Iar după ce a fost eliminat, i-a spus centralului că îl va apela pe Grigorescu.

*

Seria 2

Lider a devenit Juventus Pișchia, cu 34 de puncte, urmat pe locul secund de Unirea Cerneteaz, în ascensiune după succesul la scor din duelul de podium, cu 33 de puncte. Iar pe locul 3 a urcat Viitorul Bencec cu 29 de puncte.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2 – AS Viitorul Bencec 3-3 (1-2): Adrian Dobra două goluri și Marius Mierea, respectiv Emanuel Ardelean două goluri și Laurențiu Sein.

Meciul s-a jucat pe terenul din cartierul Plopi.

Electrica 1921 Timișoara – AS Gloria Uivar 5-0 (1-0): Robert Bălan (min. 4), Pavel Olărescu (min. 51 și 71), Darius Ilaș (min. 56) și Alexandru Brașoveanu (min. 86).

Mult nu a lipsit ca meciul să nu se joace, periclitat de conducerea STPT (fosta RATT) și viceprimarul Lațcău. ”Roșu” Electricii să pătrundă pe terenul I în calitate de club organizator al întâlnirii de sâmbătă de la ora 11, întrucât după-amiaza era pusă la cale o partidă amicală între omologi români și germani din orașele înfrățite Timișoara și Karlsruhe, ca parte a evenimentelor cu ocazia aniversării a 30 de ani de înfrâțire a celor două localități, prilej cu care capitala Banatului a fost vizitată de o delegație germană în frunte cu primarul Franck Mentrup.

Dar președintele clubului Electrica, Goia, prezent la stadion, nu a fost de-acord cu această forțare a notei iar jocul oficial s-a disputat conform programării efectuate de AJF Timiș.

Între timp, s-a aflat prin birourile cu șezuturi prețioase că meciul oficial din liga a V-a județeană s-a jucat pe terenul I, Electrica recepționând în consecință un mesaj în sensul că începând de luni îi este interzis să mai își desfășoare antrenamentele și meciurile din campionat pe acea suprafață. Și când te gândești că gruparea ex-divizionară ”B” are o vechime semnificativă în acele locuri, inclusiv cu grupele juvenile care reunesc peste 150 de copii și juniori.

UMT a fost făcută praf, CFR aidoma, câte și mai câte au dispărut, acum vine pare-se și rândul Electricii. Atacul e în toi. Anunțat fiind ”ordinul de interdicție”, care ar fi pus în aplicare luni după-amiază, atunci când copii ai centrului juvenil al ”Electricii” ar avea în mod curent antrenament. Se anunță a descinde la fața locului o ”delegație” a celor care ar vrea să stopeze Electrica a mai activa pe propriul teren.

De spus și că sâmbătă după-amiaza a avut loc tot pe ”Electrica” și acea partidă amicală ca parte a evenimentelor aniversare, iar ”terenul a ținut”.

De notat că în Consiliul de Administrație al clubului Electrica nu se află nici un reprezentant al STPT.

AS Juventus Pișchia – Obilic Sânmartinu Sârbesc 9-1 (5-1): Claudiu Fulga 3 goluri, Bogdan Inoveanu două goluri, Alexandru Gaidoș, Stelian Argatu, Raul Mariș și Flavius Glișa.  

Timișul 2 Șag – Unirea Cerneteaz 2-5 (1-3).

Au marcat: Alexandru Belteki, Rareș Anghel, respectiv Cristian Iorga două goluri, Răzvan Leucă, Andrei Ghiughilici și Robert Cârmaci.

Unirea Banloc – AS Petroman 0-3 (0-2): Cosmin Sușman (min. 30), Cristian Marcovici (min. 42) și Vasile Jianu (min. 77).

*

Seria 3

Trei echipe la egalitate de puncte în fruntea ierarhiei, despărțite la golaveraj: AS Recaș, CSC Făget și AS FC Bazoș, cu câte 35 fiecare.

AS Recaș – AS Meget Remetea Mare 7-0 (3-0): Alex Banu 3 goluri, Raul Hantea două goluri, Daniel Mona și Patrick Tomuș – un junior din 2008, la debutul în acest eșalon și cu primul gol la seniori.

 

Cu acest succes clar obținut de băieții lui Sorin Micșa, gruparea ”Orășelului vinului” rămâne în continuare pe locul I cu o etapă înaintea încheierii turului, la egalitate de puncte cu Făget și Bazoș, despărțite de golaveraj.

CSC Flacăra Făget – AS Tormac 7-0 (1-0).

Au marcat: Raul Dobozi două goluri, Florin Tomoioagă două goluri, Alex Stănilă, Cristian Căplescu și Dorian Predescu.

Iată și echipa: Albert Goldschmidt, Dorian Predescu, Alex Neagu, Alexandru  Adelin Stoica, Claudiu Boc, Alexandru Lăzarescu, Georgian Berzava, Ionuț  Baranka, Alexandru Stanilă, Raul Dobozi, Sergiu Țofei.

Au mai jucat: Cristian Caplescu, Florin Tomoioagă, Vlad Dobrea și juniorii Alexandru Avramescu, Andrei Galacsik și Igor Nicoară. Au lipsit căpitanul Horia Onae și golgheterul la zi al campionatului, cu 32 de goluri marcate, Mihai Radac.

AS Vuturii Sacoșu Turcesc – AS Berini 1-1 (1-1): Cosmin Rusu (min. 35), respectiv Darius Jorj trei minute mai târziu.

AS Bacova – AS FC Bazoș 0-2 (0-1): Răzvan Nicoloff (min. 31) și Eugen Pistrițu (min. 82). După meci, oaspeții s-au declarat contrariați de jocul cam tare practicat de gazde, fotografiind ”urmele”.

CSC Belinț – Voința Iosifalău 5-1 (2-0): Viorel Socaci (min. 35), Robert Vatzulek (min. 44), Ionel Corjescu (min. 75, 78) și Andrei Cut (min. 85), respectiv Florin Cădariu (min. 53).

AS Progresul Vucova – CSC Nițchidorf 4-1 (3-0): Dragoș Iacob în minutele 11, 31 și 54, și Alexandru Mateș (min. 16), respectiv Raul Ițu (min. 58).

AS Margina – CSC Boldur 1-2 (0-1).

Flavius Jurj (min. 15) și Florin Bolgea (min. 90+2) au marcat pentru învingători, gazdele egalând în minutul 70 dintr-un autogol.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: