Campionatul Județean Timiș, etapa 19: rezultate, marcatori, echipe, declarații + golgheteri. Tormac la primul punct, Biled rămâne în 6 în minutul 76. Iovănescu (Hitiaș): ”Vreau să văd ce scrie observatorul despre arbitraj”

Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a a programat la sfârșitul acestei săptămâni etapa a patra din retur și din 2022, rundă a 19-a în care Unirea Jimbolia a învins acasă abia în prelungiri, din penalty, în schimb Juventus Pişchia a semnat un 6-0 iar cei de la Bazoşu Vechi 5 ”afară”. O etapă cu primul punct în campionat pentru cei din Tormac, dar și cu 5 componenți ai Biledului părăsind terenul până în minutul 76: meci încheiat prematur. În plan individual, Mihai Rădac (CSO Făget) a înscris 5 goluri, Bogdan Inoveanu (Juventus Pişchia), Alin Balabasciuc la 44 de ani și Caius Hulbăr (Sâmpetru Mare) câte 4 goluri fiecare, iar doi jucători de la Petroman cu hat-trick. Altfel, Hitiaş nu a plătit baremul arbitrilor, explicația fiind oferită de președintele clubului. Așadar și declarații.

Cine au fost jucătorii suspendaţi în urma cartonaşului roşu primit în etapa trecută? Alexandru Frank (CSO Deta II) pentru 3 etape si penalizat 400 de lei; Cristian Melinte (AS Gloria Moşniţa Nouă) două etape şi 400 de lei; Alin Prodan (AS Berini), Robert Vlaicu (AS Autoliv Lugoj), Lucian Stoica (AS Gloria Moşniţa Nouă), Alex Mărgărița (AS Recaş) și Radu Jude (AS Juventus Pişchia), 

În Seria I, lider este AS FC Unirea Jimbolia, cu 52 de puncte, urmat de Steaua Roşie Variaş cu 51 de puncte; iar pe locul trei, AS Gelu, cu 40 de puncte.

AS FC Mureşul Cenad – CS Voinţa Biled 3-0 (2-0).

Meciul a fost întrerupt de arbitru în minutul 76, după ce echipa gazdă a ratat o lovitură de la 11 metri, expediată în transversală de Cătălin Piț.

Oaspeţii au părăsit terenul de joc, rămaşi fiind în 6 sportivi, ceilalți 5 aruncând rând pe rând prosopul cu începere din minutul 28.

Cele trei goluri au fost marcate de Florin Vidican (min. 30 și 61) şi Cosmin Radu (min. 39).

CS Unirea Sânnicolau Mare II – AS Tricoul 1 Iunie Timişoara 3-1 (3-1).

Au marcat: Andrei Manoliu (min. 9) și Alexandru Timiş (min. 41 și 45), respectiv Răzvan Dima (autogol, min. 21).

AS Bobda – AS Steaua Roșie Varias 2-5 (0-2).

Petre Râmneanţu – de 3 ori, Sebastian Marcu şi Ramon Olariu au punctat pentru ocupanta locului secund, care se ţine scai și în continuare de liderul Unirea Jimbolia, la numai un punct în urma fruntașei.

AS FC Dacia Cărpiniş – AS Gelu 2-4 (0-1): Darius Bubulici (min. 55, din lovitură de la 11 metri) și Emanuel Kovacs (min. 75, direct din corner), respectiv pentru învingători Gabriel Chelbu (min. 25 şi 66, din lovitură de la 11 metri) și Cristian Berbece (min. 61, din lovitură de la 11 metri, şi min. 90).

Este a patra victorie consecutivă – trei în deplasare pentru elevii pregătiţi de Bogdan Lupu, care se menţin pe podiumul seriei.

AFC Unirea Jimbolia – AS Dedy-Mid Viitorul Iecea Mare 1-0 (0-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat în prelungiri (minutul 90+5), din lovitură de la 11 metri, de Mihai Gaşpar. În minutul 90+2, gazdelor le era anulat un gol marcat de Sorin Gorgan.

În minutul 89, oaspeţii au rămas în 10 jucători. Mădălin Gui a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Antrenorul liderului, Avram Rusu, a spus: ”Am făcut cel mai slab meci din acest campionat.”

AS Voinţa Şandra – AS FC Spartak Gottlob 1-1 (1-1): Darius Fundiur (min. 14), respectiv Răzvan Blidariu (min. 37).

AS Plavii Delia Sâmpetru Mare – AS Chinejana Chinezu Satchinez 7-1 (4-0): Caius Hulbăr 4 goluri, Marko Iovanov două goluri și David Iovan, respectiv Ionut Macoviciuc (în minutul 90+2).

Și o cauză nobilă în ajutorul unei familii din Cenad, strângere de fonduri prin licitarea unor tricouri de joc (foto). 

Sânpetru Mare – Satchinez 7-1

De remarcat că AS Tormac a reuşit primul punct din acest campionat, încheind 1-1 pe teren propriu cu CS Phoenix Buziaş 2.

*

În Seria a II-a, AS Juventus Pișchia conduce în clasament cu 46 de puncte. Pe locul secund, Unirea Cerneteaz, cu 36 de puncte, la egalitate cu Viitorul Bencec.

AS Juventus Pişchia – ACS Unirea Banloc 6-0 (3-0).

Liderul se respectă iar după duşul rece din debutul returului, când a suferit o înfrângere în deplasare la vecinii de la Bencec, a reuşit a treia victorie la rând.

Au marcat: Bogdan Inoveanu 4 goluri, Stelian Argatu şi Nicu Făgeţan. Întreaga echipă a dedicat victoria sărbătoritului Nicu Făgeţan, care şi-a serbat ziua de nastere.

CS Utvin – CS Timişul 2 Şag 6-4 (4-1).

Primul succes în acest retur de campionat pentru elevii lui Mircea Gogoaşă, care a şi marcat un gol, completându-l pe Francisc Dolovăţ – autor a 4 goluri. A mai înscris Alin Gruia. Într-un joc restanţă din cadrul etapei 16, care a avut loc la mijlocul săptămânii, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2 – CS Timişul Şag II 1-6 (0-3).

AS Viitorul Bencec – AS Steaua Bulgăruş 3-1 (1-1): Alin Cristea (min. 17) și Emanuel Ardelean (min. 84 şi 90+3), respectiv Andrei Ciobănică (min. 35).

AS Petroman – CSC Dudeştii Noi 6-1 (2-0).

Doi jucători, Ovidiu Rusanda şi Nicolae Negru, au reuşit câte un hat-trick, golul de onoare fiind marcat de Călin Grek în minutul 79.

AS Unirea Cerneteaz – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii II 5-1 (2-0): Alin Balabasciuc 4 goluri (la 44 de ani) și Adrian Jivan din lovitură de la 11 metri, respectiv Adrian Dobra.

În Seria a III-a, lider este AS FC Bazoşu Vechi, cu 51 de puncte. AS Gloria Moşniţa Nouă deține 50 de puncte, iar pe locul trei, CSC Belinţ are tot 50 de puncte.

CSO Făget – FC Boldur 7-3 (4-1).

După două înfrângeri consecutive în deplasare, a ieşit soarele şi pe uliţa făgeţenilor, chiar dacă timpul a fost neprielnic fotbalului: a plouat tot meciul. Dar şi cu… goluri. Mihai Rădac, jucătorul partidei, cu 5 goluri marcate, iar Raul Dobozi (16 ani) cu o ”dublă”.

Antrenorul Sergiu Benescu a folosit următorii jucători: Silviu Manzur, Vlad Dobrea, Daniel Neagu, Adrian Stănilă, Alexandru Stoica, Sergiu Tofei, Giorgian Berzava, Alexandru Lăzărescu, Flavius Jurj, Mihai Rădac, Raul Dobozi. Au mai jucat: Ionuţ  Baranka, Dicu Adelin, Florin Tomoioagă. Rezerve: Albert Goldschmidt și Florin Tufan.

Făget – Boldur 7-3

Valerică Ionel Lazăr (delegatul echipei Făget): ”După părerea mea a fost cel mai bun joc al nostru din acest campionat, toţi jucătorii s-au întrecut pe sine, în special Mihai Rădac cu 5 goluri marcate şi veteranul Sergiu Ţofei, chiar dacă nu a marcat. Sperăm să continuăm tot aşa!”

ACS Electrica 1929 Timişoara – AS Bacova 1-0 (1-0).

Electrica – Bacova 0-0

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 29, de Constantin Bucoş, cu un şut de la 22 de metri direct la vinclu.

CSC Bega Belinţ – AS Meget Remetea Mare 6-1 (3-1).

Oaspeţii au deschis scorul, surprinzător, în minutul 10, autor Ciobi Sebeşteni. A fost un duş rece pentru ocupanta locului trei, care a reuşit să înscrie de 6 ori, prin Deian Ştefănescu (min. 16), Răzvan Dragomir (min. 22, 65), Robert Watzulek (min. 35), Denis Ştefoni (min. 51) şi Valentin Mitrache (min. 81).

Ambele echipe i-au urat ”La Mulţi Ani!” antrenorului echipei oaspete, Alex Horaţiu Stoia, care a împlinit 52 de primăveri.

AS Autoliv Lugoj – AS Gloria Moşniţa Nouă 3-5 (1-5).

Ocupanta locului secund şi-a asigurat victoria în primele 29 de minute, când a reuşit să înscrie de cinci.

Marcatori: Dan Roman două goluri, Mircea Şchiopu, Ionel Corjescu şi Alex Neag. Gazdele au marcat în minutele 43 și 78 – din lovituri de la 11 metri, şi în minutul 87.

AS Timişul Hitiaş – AS Recaş 0-1 (0-1).

Unicul gol al meciului a fost marcat de Mişi Bejera în minutul 27 cu un şut din marginea careului de 16 metri.

Din minutul 33, jucătorul Armin Şultz a fost eliminat de la gazde pentru două cartonaşe galbene, încasate în decurs de 3 minute. Întreaga echipă a dedicat această victorie  jucătorului Alex Voicu, care şi-a serbat ziua de naştere.

Preşedintele clubului gazdă, Daniel Iovănescu, a declarat: ”Am fost mai buni decât adversarul nostru, dar fotbalul se joacă pe goluri. După părerea mea astăzi am întâlnit cel mai slab arbitru pe care l-am văzut eu de când sunt în fotbal. Este cel mai slab sau nu ştie; nu are ce căuta în fotbal şi te miri dacă iese scandal. A enervat toţi jucătorii, chiar a fost balamuc pe teren. Drept răsplată, nu le-am dat baremul de arbitraj. Vreau să văd ce scrie observatorul despre acest arbitru. Astăzi a fost înjurat de jucători, s-a pierdut de tot… Vă doresc o seară frumoasă.”

AS Berini – AS FC Bazoşu Vechi 1-5 (0-1).

Au marcat: Cristian Radu două goluri, Andrei Achimov, Flavius Cristescu şi Eugen Pistriţu, respectiv golgheterul gazdelor, Darius Jorj.

+

Goleadorii din ”Județ” după etapa 19 din retur

30 goluri… Dan Roman (Moşniţa Nouă), Roberto Apostol (Variaş) și Daniel Adrian Cioată (Jimbolia).

28… Bogdan Andriucă (Moşniţa Nouă) și Robert Anton (Jimbolia).

27 goluri… Cristian Radu (Bazoşu Vechi)

26 goluri… Mihai Rădac (CSC Făget)

22 goluri… Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare II)

21 goluri… Liviu Zahorneanu (Bobda)

19 goluri… Claudiu Fulga (Juventus Pişchia).

18 goluri … Bogdan Inoveanu (Juventus Pişchia).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: