Campionatul Judeţean Timiş, etapa 20: rezultate, marcatori, echipe, declaraţii. „Să vedem ce scrie Cătălin Botaş despre prestaţia arbitrului”

Caravana eşalonului cinci judeţean a completat deja prima treime a parcursului în returul sezonului de toamnă. Rezultatele şi clasamentele la zi în cele 3 serii, pe coloana tradiţională a datelor tehnice în secţiunea Fotbal, laolaltă cu rezultatele, programul viitor şi ierarhiile în play-off şi play-out în SuperLiga, Liga 2, grupa I valorică în C8 şi Divizia D Timiş. Mai jos, detalii pe marginea etapei de Florii.

Campionatul Judeţean Timiş a continuat în cel de-al doilea sfârşit de săptămână din aprilie cu runda a 20-a. Liga a V-a timişeană a bifat aşadar cea de-a cincea reuniune din 2023, din nefericire cu nemulţumiri vădite de ambele părţi vizavi de maniera de arbitraj la un joc între grupări foarte bine clasate în Seria I, Tricoul 1 Iunie şi Biled, cu probleme în cazul arbitrajului şi la Cărpiniş – Sânandrei.

Liderii seriilor şi-au păstrat primul loc, iar în plan individual Mihai Rădac (Făget) a marcat 5 goluri în poarta celor de la Sacoşu Turcesc şi Alin Gîrz (Petroman) din nou 4 goluri în deplasare, în poarta celor de la Bencec.

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

Seria I

AS Gelu, lider cu 55 de puncte, urmat de Voinţa Biled cu 37 de puncte, iar pe locul trei AS Sînandrei Timiş cu 37 de puncte.

ACS Mureşul Cenad – AS Gelu 1-2 (1-0).

Liderul s-a impus după pauză, greu, după ce a fost condus din minutul 25 prin golul lui Florin Vidican, cei care au întors scorul fiind Cristian Berbece şi Dan Dragotescu.

De menţionat că localnicii au trimis mingea în transversală prin Bogdan Wilheim (min. 12) și Florin Vidican (min. 17).

AS Plavii Delia Sânpetru Mare – Voința Şandra 8-0 (5-0): Dalibor Vucin două goluri, Daniel Brânduşe două goluri, Cosmin Ivanciuc două goluri, Daniel Nagy şi Claudiu Ciobănică. 

AS Tricoul 1 Iunie Timişoara – AS Voinţa Biled 2-2 (1-0): Pavel Schneider (min. 14) şi Valentin Calomfirescu (min. 80), respectiv Adrian Miculiță (min. 62) şi Eduard Borşan în prelungiri (min. 90 plus 2).

Au jucat formaţiile:

Tricoul 1 Iunie: Jurcuţ – Bogdan Preda, Hodineanţ, Ovidiu Preda, Hărpăilă – Coşman, Blejdea, Novac, Ganea, Schneider, Gheorghevici.

Antrenor Ioan Neamţu.

Au mai intrat: Calomfirescu, Prodan, Ciublea.

Pe bancă: Cioroianu, Mateică, Filip, Teclean.

Biled: Bogdan – Gherţan, Borşan, Miculiţă, Lorencz – Merca, Hozan, Neag, Roman, Ursu, Lupou.

Antrenor Silviu Lorencz.

Pe bancă: Horţ, Agache, Brusturean.

După ce au deschis scorul, gazdele au suferit eliminarea lui Gheorghevici pentru un fault din spate. După pauză, a început „recitalul” tânărului arbitru Iulian Darius Pop, care, prin deciziile sale, a dezavantajat ambele echipe.

În minutul 62, la o fază în apropierea centrului terenului, fault clar, nu s-a acordat o lovitură liberă pentru gazde, jucătorii oaspeţi pornind pe contraatac şi în cele din urmă înscriind primul gol.

S-a format un meleu în jurul centralului, echipa gazdă l-a îmbrâncit iar arbitrul a eliminat 3 jucători, Hărpăilă, Ciublea şi Hodineanţ. Şi totuşi, în 7 jucători, localnicii au marcat golul doi.

S-au acordat 6 minute de prelungire, iar în cel de-al doilea din nou egalitate, arbitrul fluierând sfârşitul jocului după marcarea golului. Probabil, celelalte 4 minute le-a lăsat pentru Comisia de Disciplină.

Încă o dată se demonstrează că sunt delegaţi arbitri fără experienţă la întâlniri între fruntaşe iar observatorii tind a trece cu vederea prin a nu semnala obiectiv şi cu acurateţe de la faţa locului, cum se întâmplă în ultima perioadă tot cu acest arbitru care a revenit în în activitate după o pauză.

Şi totodată sunt delegaţi arbitri care au primit nota 2,36 la examenul de promovare în liga a treia, efectele fiind vizibile sub forma prestaţiilor lor.

Un jucător al gazdelor timişorene, în anonimat, ne-a spus: „La noi nu s-a mai întâmplat aşa ceva, de când joc la această echipă. Tânărul arbitru a stricat un joc frumos, practicat de ambele echipe. Nu ştiu de ce trimit asemenea arbitri fără experienţă. Joc de mult fotbal, dar aşa ceva nu am mai văzut. Am aflat că a fost observator Cătălin Botaş. Să vedem ce scrie despre prestaţia arbitrului; eu am auzit când domnul Pecarov, care a fost la acest meci delegat de joc, a spus că ăsta este cel mai slab arbitru, aşa ceva n-a mai văzut. În final, ambele echipe au fost nemulţumite de arbitraj.”

Olimpia Lenauheim – Unirea 2 Sânnicolau Mare 0-3 (0-1).

Scor de neprezentare administrat gazdelor de elevii pregătiţi de Marius Sitaru, prin golurile înscrise de Octavian Covaci (două) şi Mario Mangra.

AS FC Dacia Cărpiniş – AS Sânandrei 2-3 (1-2): Lorin Becker (min. 31) şi Darius Olaru (min. 85), respectiv pentru învingători Cosmin Vereştiuc (min. 20, 45) şi Adrian Moroşan (min. 69).

Arbitrul Sebastian Răzvan Dan a acordat două cartonaşe roşii gazdelor, lui Cătălin Herle (min. 69) şi Nicolae Bubulici (min. 80).

În lipsa antrenorului învingătorilor, Pavel Ciută, acesta a fost „acoperit” cu succes de tehnicianul echipei din liga a patra, Narcis Petre.

Un suporter în vârstă de 54 de ani, Vasile Ionescu, ne-a spus că „am peste 30 de ani de când joc fotbal şi urmăresc fenomenul fotbalistic, dar aşa ceva greu mi-a fost dat să văd, un arbitraj care a făcut meciul varză. Ambele echipe chiar au fost nemulţumite de arbitrajul acestui tânăr. Cei de la AJF greşesc că trimit aceşti tineri foarte slabi. Am aflat că şi ieri la Giarmata, la meciul cu Liebling, a făcut meciul praf acest arbitru!”

*

Seria a II-a

AS Juventus Pişchia este în frunte cu 52 de puncte, urmată de Unirea Cerneteaz, având 51 de puncte. Iar pe locul trei Unirea Banloc cu 43 de puncte.

Electrica Timişoara 1929 – AS Juventus Pişchia 1-2 (1-2).

Marcatori: Vlad Artenie (min. 11), respectiv pentru învingători Cristian Faimoc (min. 29) şi Bogdan Inoveanu (min. 40).

ACS Galaxy Timişoara – Unirea Cerneteaz 2-7 (1-2): Marius Peca şi Sebastian Oprişan, respectiv pentru ocupanta locului secund Andrei Ghiunghiuş 3 goluri, Alin Balabasciuc, Ionuț Niţă, Ciprian Bogdan şi Robert Cîrmaci.

AS Viitorul Bencec – AS Petroman 2-6 (0-4).

Pentru învingători au marcat Alin Gîrz – 4 goluri şi Ioan Buhai, iar Viitorul şi-a înscris un autogol.

Obilic Sânmartinu Sârbesc – AS Utvin 0-3, dat fiind că gazdele s-au retras din campionat.

*

Seria a III-a

AS FC Bazoş este lider cu 53 de puncte, urmat pe locul secund de CSO Flacăra Făget cu 51 de puncte, iar pe locul trei CSC Belinţ, având 49 de puncte.

AS Voinţa Iosifalău – AS FC Bazoş 1-3 (0-2).

Marcatori: Elvis Mureșan, respectiv Eugen Pistriţu, Marius Tutunaru şi Andrei Achimov.

CSC Flacăra Făget – Viitorul Sacoşu Turcesc 5-1 (2-0): Mihai Rădac în minutele 24, 43, 50, 65 şi 90, respectiv Sorin Creţu (min. 81).

AS Berini – AS Niţchidorf 1-1 (1-1): David Covaciu (min. 10) respectiv Claudiu Cionvică (min. 33).

AS Tormac – AS Progresul Vucova 2-1 (1-0): Iulian Lazăr (min. 22) şi Ruben Ursachi (min. 82), respectiv Iosif Darius Galeriu (min. 64).

AS Autoliv Lugoj – AS Recaș 2-6 (0-0): Ionel Dinu două goluri – ambele din lovitură de la 11 metri, respectiv Traian Ciobanu 3 goluri, Dan Roman două goluri şi Virgil Sălăjan din lovitură de la 11 metri.

,

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Campionatul Judeţean Timiş, etapa 20: rezultate, marcatori, echipe, declaraţii. „Să vedem ce scrie Cătălin Botaş despre prestaţia arbitrului”

  1. fotbal1 spune:

    Legat de meciul AS Tricoul 1 Iunie Timişoara – AS Voinţa Biled 2-2, sunt mult mai multe de scris legat de acest albitru central pentru ca tusierii au albitrati cum trebuie (poate au avut si ei 1-2 scapari dar nu cum a facut centralul) si cele intamplate in meci:
    Astfel daca prima repriza a fost cum a fost, rosu clar la gazde insa faza aproape identica imediat dupa la oaspeti si nici macar un galben… In repriza secunda a stricat tot, dupa golul egalizator dat de oaspeti unde spre rusinea lor nu au fost Fair Play, un jucator de la Tricoul statea jos de peste 1 minut, mingea ajungand la portar care degajeaza in margine la mijocul terenului, cu aproape toti jucatorii opriti asteptand ca cel de la Biled care a preluat in margine sa de-a mingea afara, insa acesta a continuat si pe lateral centrand pasand in centru si gol. Rusine pentru lipsa de Fair Play (pana atunci daca cineva a fost jos s-a dat mingea afara…). Dupa aceasta faza albitrul in loc sa de-a faut la centrul terenului (chiar si tusa a vazut) el a lasat faza sa continue si a dat imdiat faut invers, de unde totul a degenerata si sa lasat cu 3 rosi pentru gazde. Dar de aici incepe si mai mult recitalul sau. Dupa ce a dat cele 3 rosi albitrul a chenat tusiera pentru ca nu stia cate cartonase rosi s-au dat si daca se mai reia meciul (s-au pierdut vreo 2 minute cu aceasta situatie).
    Apoi albitrajul a devenit si mai haotic, noroc ca tusierii au fost la inaltime. Una din fazele hilare a fost cererea albitrului catre portarul gazdelor, si anume ca portarul sa fuga dupa mine in afara terenului sa nu mai astepte sa primeasca mingea, iar cand acesta a zis ca nu e treaba lui sa fuga dupa minge in afara terenului, doar in terent, albitrul la amenintat cu cartonas daca se repeta. Apoi imdeiat dupa golul egalizator al gazdelor a oprit meciul cu toate ca a zis 6 minute de preliungire pentru ca atentie a intrat pe teren antrenorul gazdelor. Deci in loc sa de-a o avertizare (un cartonas la antrenor) el a oprit meciul replicand ca din cauza ca a intrat de 3 ori in teren antrenorul la gazde, el opreste meciul si da ca este 3-0 pentru oaspeti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: