Campionatul Județean Timiș, etapa 21: rezultate, marcatori, declarații. ”Suntem total descurajați. Noi cheltuim și…” ”De ce se fac experimente cu arbitri pe seama noastră!?”

Această rundă cu numărul 21 a ligii a cincea timișene a consemnat nu mai puțin de 23 de goluri marcate de către cei 3 lideri ai seriilor, încasând în schimb numai trei și menținându-se bineînțeles pe locul I înaintea ultimelor 9 etape din Campionatul Județean Timiș.

Seria I

Unirea Sânnicolau Mare II – Fortuna Becicherecu Mic 2-8 (2-4). Au marcat: Rafael Tucă – 2, respectiv pentru învingători Dragan Paulevici 4 goluri, Sorin Berbece, Radu Zoran, Ionuţ Roman şi Flavius Cioancă.

Flavius Sitaru (preşedinte CS Unirea): ”Noi respectăm competiţia judeţeană şi nu ne retragem de pe teren indiferent de rezultat, așa cum o fac alte echipe. Și nu este normal aşa ceva! Noi am folosit mulţi juniori născuţi în 2002, 2003 şi 2004, dorim să le dăm prilejul să aibă cât mai multe meciuri în picioare, căci numai aşa pot să crească în valoare şi să-şi demonstreze calităţile”.

Plavii Delia Sâmpetru Mare – Voinţa Sarafoleana Saravale 2-1 (1-0). Au marcat: Vlad Hozan (min. 7) și Marin Gheorghiţă (min. 56) respectiv Nenad Acimov (min. 68).

Acest meci s-a jucat pe terenul din Saravale, întrucât cel din Sâmpetru Mare a fost suspendat două etape, după partida disputată cu Mureşul Igriş, din etapa a 17-a. Iar clubul sancționat s-a ales şi cu o amendă de 200 de lei.

Milan Giurici, de la cei din Sâmpetru Mare, ne-a spus că ”noi nu am ştiut nimic de suspendarea terenului, am aflat dintr-odată că suntem suspendaţi, dar nu ştim de ce. Noi am semnat foaia, nu a fost nimic, iar arbitrul a scris ce a vrut. Noi de când ne-am înfiinţat nu am făcut niciodată scandaluri, noi jucăm corect şi respectăm competiţia. Nu mi se pare normal să avem terenul suspendat când un spectator de la oaspeţi a aruncat cu o sticlă de apă, în arbitrul asistent (Andrei Martinovici), şi l-a lovit în picior la sfârşitul meciului. Suntem total descurajaţi cu ceea ce se întâmplă cu asemenea suspendări. Noi cheltuim din buzunarul nostru baremuri pentru arbitri şi observatori, plus cu organizarea, şi este foarte greu pentru noi în asemenea situaţii. Nu avem ce face decât să ne retragem! Repet, la noi nu a fost niciodată scandal, şi pentru asta am primit răsplata de la AJF!”

Tricoul 1 Iunie Timişoara – Mureşul Igriş 2-2 (2-1). Au marcat: Răzvan Baciu (min. 10, din lovitură de la 11 metri, şi 33), respectiv Ioan Popescu (min. 45) şi Constantin Vikoş (min. 63).

Gazdele au nimerit de două ori bara, prin Hodineanţu (min. 79) şi Baciu, în transversală, cu două minute înainte de final. Din minutul 62 oaspeţii au rămas în 10 jucători, Sorin Berbece fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. A arbitrat Cristian Biriş.

Ioan Neamţu (antrenor Tricoul 1 Iunie): ”Este un rezultat neconform cu realitatea şi cele întâmplate pe teren. Am avut două bare şi multe alte ocazii, nu a mai vrut să intre mingea în poartă… Sincer pot spune că din cele 94 de minute s-a jucat fotbal doar 40 de minute. Am avut un arbitru foarte tânăr, care a fragmentat jocul foarte des şi s-a pierdut. Primul gol al oaspeţilor a fost ofsaid, toţi s-au oprit şi s-a acordat gol, plus doi de 11 metri ne-au fost refuzați, faulturi clare. De ce se fac experimente cu arbitri pe seama noastră!? De mult nu am mai avut aşa un arbitru, nu are nimic de-a face cu fotbalul şi nu este făcut pentru aşa ceva”.

Ionel Broşteanu (Mureșul Igriş): ”Eu nu am fost la acest meci, am avut probleme, dar mi s-a spus tot ce s-a întâmplat la Tricoul. Pe deasupra că avem patru jucători suspendaţi, degeaba l-a dat afară pe jucătorul nostru, Berbece. Nu ştiu ce se întâmplă cu arbitrii aştia. La Sâmpetru Mare arbitrul a făcut praf meciul, ne-a dat afară trei jucători şi ne-au tocat, ca apoi să aflăm că ne-au suspendat şi nouă terenul două etape şi 200 de lei amendă, cu toate că noi am jucat în deplasare”.

Voinţa Şandra – Unirea Grabaţ 6-1 (2-0). Au marcat: Mihai Rădac 4 goluri, Zoran Udoviţă şi Ionuţ Vig, respectiv Ionel Varău.

CS Comloșu Mare – Dacia Cărpiniș 3-2 (1-2): Andrei Haraga, Mihai Vida – două, ultimul din lovitură de la 11 metri, în ultimul minut de joc, respectiv Ciprian Manolache și Alexandru Benea.

+

Seria a II-a

AS Unirea Ghilad – CS Flacăra Parța 0-6 (0-3). Triumf al liderului prin ”dublele” reuşite de Gheorghe Sabău, Bogdan Andriucă şi Flavius Giroveanu.

Timişul Urseni – Unirea Cerneteaz 1-2 (1-2). Au marcat: Vlăduţ Turdăşan (min. 21), respectiv pentru învingători Ştefan Toc (min. 6) şi Ovidiu Bontea (min. 45).

AS Utvin – AS Corneşti 4-3 (2-3). Au marcat: Alin Gruia (min. 2), Francisc Dolovăţ (min. 5, 90) şi Daniel Matiş (min. 52), respectiv un hat-trick semnat de Raul Muntea (minutele 15, 28 şi 30).

Trupa lui Mircea Gogoaşă a condus cu 2-0 după numai cinci minute de joc, ca apoi oaspeţii, cu antrenorul-jucător Valentin Bobuţ, să întoarcă rezultatul până la pauză. În mitanul secund, vizitatorii au primit două goluri, unul în ultimul minut de joc, şi au plecat acasă învinşi.

Olimpia Petroman – Unirea Banloc 1-3 (1-1). Au marcat: Cătălin Mădălin (min. 15), respectiv Florin Daniel (min. 5) și Claudiu Barb (min. 63 şi 92).

Și o surpriză, elevii lui Adrian Lupășel luându-și revanșa cu vârf și îndesat, după un 0-1 în tur… Rapid Săcălaz – Ripensia II 1-7 (0-5). Daniel Rupa (min. 83) – Eduard Codrean – 4 goluri, Răzvan Cluci, David Covaciu și Florin Dobie.

+

Seria a III-a

Viitorul Ştiuca – Gloria Moşniţa Nouă 2-1 (2-0). Au marcat: Ioan Munteanu (min. 10) şi Vasile Dzisac (min. 32), respectiv Răzvan Plopeanu (min. 47). Meciul s-a jucat în devans pe terenul din Moşniţa Nouă la mijlocul săptămânii, mai precis miercuri de la ora 17, întrucât trupa lui Adrian Rusu a plecat într-un turneu în ţara vecină, Ucraina.

AS Boldur – AS Buziaş 1-0 (1-0). Unicul gol al meciului a fost marcat de Florin Bolgea în minutul 33. Este prima înfrângere din retur pentru trupa lui Silviu Bălace, în faţa ”lanternei roşii” din această serie. Am putea spune că este vorba despre surpriza etapei, reuşită de elevii lui Ciprian Milutin, care şi-a întărit trupa din acest retur de campionat, în frunte cu Florin Bolgea, transferat de la Făget. Iar obiectivul din retur este salvarea de la retrogradare.

Succesul cu cei din Buziaş se datorează sportivilor Silviu Borşa – Cristian Mîrdan, Ervin Ferencz, Alin Ionică, Adrian Oprişoni, Petru Ploscariu, Alexandru Tripon, Adrian Moşoni, Bogdan Costândana, Florin Bolgea și Flavius Jurj, respectiv Alin Jivan, Andrei Eneaşca şi Ianoş Iakob, care au intrat la rândul lor pe parcurs.

La sfârşitul meciului, o atmosferă încinsă, creată de oaspeţii care au fost nemulţumiţi de arbitrajul prestat de Cosmin Paşca, cel care a arbitrat în etapa precedentă partida dintre Mănăştiur și AS Coşteiu, întreruptă în minutul 41… Și a ieşit scandal…

O întrebare legitimă. Oare ce se întâmplă cu arbitrajele, tot mai contestate în acest început de retur!?

Timişul Hitiaş – Dudeştii Noi 1-8 (0-2) Au marcat: Răzvan Trandu 2, Mihai Hurdea 2, Alin Gaga, Marius Nichitean, Dragoş Cătău şi Alexandru Florea, iar pentru gazde Feri Schultz, cu golul de onoare. Vali Miculescu (antrenorul liderului Dudeştii Noi): ”A fost cea mai sportivă echipă pe care am întâlnit-o în deplasare în această serie, atitudine pentru care merită toate felicitările din partea mea!”

Avântul Topolovăţu Mare – Autoliv Lugoj 2-2 (1-2). Au marcat: Traian Ciobanu 2, respectiv Cristian Căplescu şi Rareş Guţiu. Oaspeţii au jucat în 10 sportivi din minutul 72, Gheorghe Ilcău fiind eliminat pentru două galbene.

Foresta Mănăştiur – Olimpia Darova 4-6 (2-4). Meciul s-a jucat pe terenul din Făget. Cele şase goluri pentru cei de la Olimpia au fost marcate de Mişi Bejera – două, Abel Buciuta – două, Ionel Pîntea şi Daniel Panţâr. De menţionat că antrenorul gazdelor, Nicolae Cimponeriu, a fost trimis în tribună pentru că a pătruns pe terenul de joc în minutul 15, nemulţumit de o decizie a arbitrului Călin Petrişor din Lugoj.

Rezultatele tehnice, clasamentele actualizate – pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = treisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: