Campionatul Județean Timiș: etapa 29. Penultima rundă: aprigă luptă pentru salvare în Seria a III-a

Doar o etapă a mai rămas de disputat din actuala ediție a ligii a V-a timișene, dar înainte de a puncta reperele penultimei runde să începem cu sancţiunile dictate de Comisia de Disciplină a AJF Timiș la mijlocul săptămânii, mai reduse în comparație cu alte dăți, cinci jucători fiind suspendaţi după cum urmează: Cătălin Vincu (Unirea Grabaţ) pentru trei etape şi 150 de lei amendă, Alexandru Rayncz (Foresta Mănăştiur) şi Alex Buga (Millenium Giarmata II) pe două etape cu 150 de lei, iar Alexandru Pascu (Buziaş) şi Răzvan Nica (Şandra), o etapă.

În plus, clubul Gloria Moşniţa Nouă s-a ales cu o amendă de 200 de lei pentru deficienţe în organizarea meciului cu Olimpia Darova, totodată primind şi un ultim avertisment, astfel încât în cazul în care va recidiva, atunci terenul va fi suspendat.

Cât despre meciul din cadrul ultimei etape din liga a IV-a dintre CS Timişul Şag și Voinţa Biled, întrerupt în minutul 12 la scorul de 2-0 pentru gazde, atunci când doi jucători ai oaspeților care abordau partida în doar 7 componenți au părăsit terenul iar arbitrul a observat acest lucru şi a fost nevoit să întrerupă întâlnirea, Comisia de Disciplină a omologat rezultatul cu 3-0 pentru gazde şi… atât. Voința trebuie că are un tratament absolut special la AJF Timiș iar numai zidurile anumitor incinte administrative pot ști pesemne de ce dar și deține secrete explicative în acest sens. Altfel, au fost suspendaţi şi doi jucători, Ionuţ Văcaru (Periam) pentru două etape şi amendat cu 150 de lei iar Raul Lupu (Biled) s-a ales cu două etape şi 100 de lei amendă.

Revenind la subiectul rândurilor noastre, și competiția ligii a V-a timișene se apropie de sfârşit, mai fiind de jucat doar o etapă, iar promovatele în Divizia D Timiș se cunosc de câteva etape bune. În această rundă, toţi cei trei lideri, Fortuna Becicherecu Mic, Flacăra Parţa şi CSC Dudeştii Noi au reuşit victorii, pe când Ripensia II a cedat acasă cu Jebel dar gazdelor le-a fost anulat un gol perfect valabil. În Seria a III-a, lupta din zona de retrogradare este foarte aprigă și doar în ultima etapă se va cunoaşte identitatea celor care vor lua calea spre liga a VI-a de ”Promoție”.

Bilanțul general al acestei etape a 29-a este favorabil aproape la limită gazdelor, care au reuşit 12 victorii şi 65 de goluri marcate, iar vizitatorii 10 succese, înscriind 64 de goluri, pe când unicul rezultat de egalitate l-a semnat Unirea Banloc la Unirea Cerneteaz, 2-2.

Dar iată marcatorii şi rezultatele de la unele meciuri jucate în această penultimă rundă…

Seria I

AS United Bencecu de Sus – ACS Fortuna Becicherecu Mic 2-6 (1-3)

Au marcat: Ghiţă Paraschiv şi Alin Cristea, respectiv pentru lider Dragoş Croitoru – 2, Flavius Cioancă, Zoran Radu, Andrei Hodiş şi Ifeani Anagor. Surprinzător, gazdele au deschis scorul în minutul 8 dar campioana proaspăt câștigătoare a fazei județene a Cupei României a revenit repede după duşul rece şi a marcat de trei ori până la pauză, iar în final a câştigat detaşat.

Voinţa Valcani – Voinţa Sarafoleana Saravale 1-3 (1-1)

Au marcat: Cristi Trăistaru (min. 25), respectiv pentru învingători Nenad Ciocov (min. 29), Daniel Barta (min. 87) şi Vichente Romanov (min. 90+2).

De la gazde a fost eliminat în minutul 81 Alexandru Ionuţ, pentru două cartonașe galbene. Dragoş Buicu, veteran al echipei din Valcani, ne-a declarat: ”Este adevărat că nea Aurică Marta nu a fost la meci, este pentru prima dată când lipseşte de la un meci când echipa sa e acasă. S-a supărat în urmă cu două etape, de la meciul cu AS Carani, foarte supărat pe arbitri dar şi pe echipă. Sperăm să-i treacă şi să revină la echipă, întrucât echipa va suferi fără dumnealui şi ar fi păcat, după mulţi ani pe care i-a petrecut la această grupare. Şi noi ne punem întrebarea cum un arbitru poate să ne arbitreze de patru ori tot acasă în acest retur, dar în deplasare deloc. Este vorba de Costel Dobrişan.”

Tricoul 1 Iunie Timişoara – Voinţa Şandra 4-1 (4-0)

Au marcat: Răzvan Baciu (min. 5 şi 40), Lucian Gheorghevici (min. 24) şi Daniel Obeşterescu (min. 24), respectiv Radu Piloşi (min. 69).

Vulturii Comloşu Mare – Plavii Delia Sâmpetru Mare 6-2 (4-0)

Au marcat: Sergiu Deac (min. 5), Daniel Sturz (min. 17), Alexandru Lucaciu (min. 30), Mihai Vida (min. 17 şi 75 )şi Sergiu Jivan (min. 65), respectiv Sorin Curelea, cu o ”dublă” pentru vizitatori.

Meciul Mureşul Cenad – Unirea Sânnicolau Mare se va juca miercuri 20 iunie de la ora 18.

Seria a II-a

Flacăra Parţa – Gloria Uivar 3-1 (0-1)

Pentru trupa lui Daniel Drăgan au înscris Flavius Girovanu, Raul Ionescu din lovitură de la 11 metri şi Bogdan Andriucă.

Atletico Liebling – AS Corneşti 4-3 (2-3)

Au marcat: Ionel Caragea (min. 8), Adrian Crecan (min. 10), Lucian Gherga (min. 70) şi Cosmin Petraru (min. 80), respectiv Raul Muntea (min. 5), Alin Spanciu (min. 35) şi Alexandru Bobi (min. 40).

Trupa lui Bogdan Mihuţ a reuşit să întoarcă rezultatul de la pauză şi să câştige în final la limită. În schimb antrenorul-jucător al oaspeţilor, Valentin Bobuţ, ne-a declarat: ”Am şi eu peste 10 ani de când joc fotbal dar arbitrajul a fost execrabil, aşa arbitraj am mai avut în anul 2007 la Cenei, când jucam în Promoţie. Noi vom face un memoriu împotriva lui Mitrache, ne-a dezavantajat în stil barbar, chiar aşa ceva nu se poate, ne-a făcut K.O! Pe deasupra ne-a umplut de cartonaşe galbene, vreo nouă. În minutul 80, am vrut să retrag echipa de pe teren, la golul victoriei acordat de arbitru pentru gazde. Eu nu am comentat niciodată arbitrajul…”

Timişul Urseni – AS Utvin 5-0 (2-0)

Cele cinci goluri pentru trupa lui Daniel Jurcuţ au fost marcate de: Alexandru Dumbravă (min. 15), Vlăduţ Turdăşan (min. 35), Marius Periat (min. 60), Cristian Ilieş (min. 80) şi Petru Sadovan (min. 85). Oaspeţi au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 60.

Ripensia II Timişoara – FC Jebel 1-2 (1-2)

Au marcat: David Covaciu (min. 42), respectiv Alexandru Pop (min. 20) şi Radu Jude (min. 25, din lovitură de la 11 metri).

Gazdele cu ocaziile iar oaspeţii cu golurile, după cum ne-a declarat antrenorul echipei Ripensia II, Adrian Lupăşel, care a fost nemulţumit de o decizie a arbitrilor în minutul 65, când echipa sa a marcat un gol ”perfect valabil”, prin Alex Costinaş, anulat însă eronat pentru ofsaid de asistent, chiar dacă în prima fază centralul partidei a validat golul.

Milenium Giarmata II – Olimpia Petroman 5-2 (2-1)

Au marcat: Daniel Moraru – din lovitură de la 11 metri, Sebastian Stoica, Ionuţ Kalanyoşi şi Daniel Grigoriu, respectiv Cosmin Şusman – o ”dublă”. Călin Sîrbu, de la oaspeţi, a fost eliminat în minutul 75, pentru injurii aduse arbitrului.

Unirea Ghilad – Rapid Săcălaz 1-4 (1-4)

Au marcat: Claudiu Ropot (min. 65), respectiv pentru învingători Bogdan Marc (min. 17, 58), Adrian Cobzariu (min. 22) şi Emanuel Kovacs (min. 37).

Seria a III-a

Olimpia Darova – AS Dudeştii Noi 1-4 (0-4)

Au marcat: Alexandru Voicu respectiv pentru trupa lui Vali Miculescu, Marius Nichitean, Mihai Hurdea, Răzvan Trandu şi Alin Gaga. Meciul s-a jucat la Hitiaş întrucât terenul echipei Darova a fost suspendat.

Autoliv Lugoj – AS Buziaş 2-1 (0-1)

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 32 prin Claudiu Groza, iar după pauză îl puteau majora în minutul 50, dar Caius Marta a ratat o lovitură de la 11 metri. În schimb gazdele au egalat în minutul 67, prin reuşita lui Cristian Sîrbu, ca apoi tot el, cinci minute mai târziu, să dubleze avantajul.

AS Tormac – AS Recaş  1-2 (0-2)

Au marcat: Daniel Făndel (min. 49), respectiv Alex Rotariu în minutele 3 şi 32. Pentru trupa lui Sorin Micşa este al nouălea joc fără înfrângere, cu şapte victorii consecutive şi două remize.

AS Gloria Moşniţa Nouă – Viitorul Sacoşu Turcesc 4-0 (1-0)

Cele patru goluri pentru trupa lui Cristian Anghel au fost marcate de Iulian David în minutele 2 şi 70, Marius Florea (min. 55) şi Raul Prundeanu (min. 80).

Rezultatele și ierarhiile, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: