Campionatul Judeţean Timiş: etapa a 27-a

Cea mai săracă etapă în goluri, în care s-au marcat 67 în cele 18 jocuri disputate, gazdele obținând un număr de 10 victorii şi înscriind 49 de goluri, iar oaspeţii numai cinci succese şi trei rezultate de egalitate, numai cu 28 de goluri marcate. Iar liderul CS Phoenix Buziaş a suferit prima înfrângere din actualul campionat, în deplasare la ocupanta locului secund, din Topolovăţu Mare, cu 4-3. 

Cea de-a 27-a rundă din Campionatului Județean Timiș, programată pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, a programat 18 meciuri, iar toate s-au jucat pe dreptunghiul verde şi fără incidente. A mai surprins victoria celor de la 1 Iunie Timişoara la Bencecu de Sus, unde liderul a încheiat în urmă cu câteva etape la egalitate, 4-4, o surpriză reuşind și cei de la Sacoşu Turcesc, chiar dacă au evoluat acasă, învingând-o pe Viitorul Ştiuca, una dintre echipele care a cedat în acest retur numai la Buziaş, în prima etapă.

Un număr de trei jucători au fost suspendaţi după ce în runda precedentă au văzut cartonaşul roşu, fiind eliminaţi de pe teren din diferite motive, și anume Bogdan Wilheim  (Unirea II Sânnicolau Mare), pe 3 etape şi penalizat cu 150 de lei, Cosmin Sebo (Unirea Banloc) şi Daniel Legradi (AS Bacova), care vor sta pe tuşă o etapă. Iar Flavius Sitaru (Unirea II Sânnicolau Mare) a primit un ultim avertisment.

Meciul Progresul Gătaia – AS Uivar a fost reprogramat pentru o dată care se va anunţa ulterior, după ce oaspeţii nu s-au prezentat la meci şi au adus ”motivare”.

Performeri individuali ai etapei au fost Caius Marta (Buziaş), Raul Rejep (Valcani), Remi Ochea (Millenium II) și Aurelian Salva (Hitiaş) – cu câte 3 goluri fiecare, respectiv Abel Buciuta, Bogdan Cortuşan, Alexandru Voicu și Adrian Ştefoane, cu câte două.

Succinte detalii…

CSU Universitatea de Vest din Timişoara – AS Voinţa Şandra 6-0 (4-0) 

Cele şase goluri pentru studenţii pregătiţi pe iarba verde de Vlad Bura au fost marcate de Patrick Niţă – două, Alexandru Contescu, Constantin Popa, Ionuţ Vucea şi Denis Ciobanu. Acest meci s-a disputat la mijlocul săptămânii şi a contat pentru etapa trecută, fiind vorba despre cel care a fost amânat.

AS Avântul Topolovăţu Mare – CS Phoenix Buziaş 4-3 (1-2)

Au marcat: Bogdan Cortuşan (min. 4 și 68, din lovituri de la 11 metri), Ovidiu Rad (min. 64) şi Andrei Tomici (min. 79), respectiv Caius Marta în minutele 15 și 38 din lovituri de la 11 metri, precum și 67.

Această înfrângere a fost prima pentru liderul din Buziaş, în dauna unei echipe bune, care va avea un cuvânt de spus în ediţia următoare a campionatului.

La fluierul arbitrului Eugen Gheorgheoiu au jucat următoarele formaţii:

Avântul Topolovăţu Mare: Darius Luca – Bogdan Balint (cpt), Laurenţiu Luca, Daniel Bobian, Mişu Bejera (min. 89, Robert Papp), Florin Băran, Traian Ciobanu, Mihai Vida, Bogdan Cortuşan, Andrei Tomici, Ovidiu Rad.

Antrenor: Alin Muntea.

Pe bancă: Robert Papp, Sebastian Gîscă, Nicolae Radu, Cristian Molnoş, Robert Secareş, Silviu Koritiak.

CS Phoenix Buziaş: Octavian Rusu (cpt) – Bogdan Radu, Ovidiu Bălan, Claudiu Ardelean, Claudiu Groza, Caius Marta, Patrick Potocianu, Rareş Mircovici, Roberto Ardelean (min. 53, Claudiu Ciceo), Dan Şandru și Sergiu Precupanu.

Antrenor: Sorin Tomoş.

Pe bancă: Adrian Cîrstean, Cosmin Loga, Denis Borca.

AS Gloria Moşniţa Nouă – AS Recaş 0-3 (0-1) 

Autorii celor trei goluri pentru junii lui Sorin Micşa au fost Ionadan Lascu (min.12), Mihai Velescu (min. 70) şi Denis Secoşan (min. 80). Rareş Guţiu a fost eliminat de la oaspeţi pentru două ”galbene” în minutul 82. Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Albina, întrucât cel al gazdelor era sub apă.

Viitorul Sacoșu Turcesc

AS Viitorul Sacoşu Turcesc – AS Viitorul Ştiuca 4-3 (2-1): Alin Prodan (min. 14, 19,) Denis Ţurcaş (min. 65) şi Lucian Tătaru (min.68), respectiv Vasile Chelaru (min. 18), Vasile Dzitak (min. 76) şi Ioan Munteanu (min. 80). Oaspeţii puteau egala în penultimul minut dar mingea trimisă spre gol de Chelaru a nimerit transversala.

AS United Bencecu de Sus – AS Tricoul 1 Iunie Timişoara 0-2 (0-0) 

Cele două goluri pentru timişoreni au fost marcate de Alexandru Cuşman (min. 50) şi Daniel Oberşterescu (min. 70). Greu s-au acomodat jucătorii oaspeţi cu iarba prea mare pe suprafaţa de joc, dar până în final trupa lui Gheorge Potra a încheiat cu brio acest meci, cu echipa de pe locul 14, ultimul retrogradabil.

ACS Voinţa Valcani – CS Unirea Sânnicolau Mare II 5-1 (3-1): Cristian Trăistariu (min. 14), Raul Rejep (min. 28, 33, 70) şi Emanuel Michi (55), respectiv Andrei Manoliu (min. 60).

Cozma Tomas, de la oaspeţi, a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 66. Veteranul echipei, Dragoş Buicu, împreună cu întreaga echipă, a dedicat victoria managerului Aurică Marta, care a fost prezent la meci după clipele grele prin care a trecut. Multă sănătate!

AS Olimpia Darova – AS Boldur 7-1 (3-0). Au marcat: Abel Buciuta – două goluri, Alexandru Voicu – 2, Vereş Lado, Dumitru Dunca şi Ioan Ofrin, respectiv Lakatoş Filip.

CS Millenium Giarmata II – ASO Deta II 6-2 (2-2). 

Cele șase goluri pentru gazde au fost marcate de Remi Ochea – 3 goluri, Florin Pârvu, Romică Corlăţeanu şi Sergiu Nariţa. Portarul titular Nariţa, de la prima echipă a celor de la Millenium, a jucat în câmp şi a marcat ultimul gol. Iar în minutul 55 Daniel Moraru a fost înlocuit cu veteranul Florin Pârvu, care a şi marcat un gol, descurcându-se mai bine.

CS Comloşu Mare – AS Plavii Delia Sâmpetru Mare 4-0 (3-0). În primele 45 de minute, liderul pregătit de Ovidiu Ştefănescu şi-a asigurat victoria prin golurile marcate de Cornel Mihalache (min. 5), Daniel Crişan (min. 25) şi Raul Costescu (min. 42). În mitanul secund a mai reuşit numai un gol, cu două minute înainte de final, autor fiind Alexandru Prelipcean. Liderul păstrează distanţa de două puncte faţă de ocupanta locului secund. Duminica viitoare se va juca derbiul Seriei I, pentru locul I, pe stadionul CFR, de la ora 18, între CSU Universitatea de Vest şi CS Comloşu Mare.

AS Voinţa Şandra – AS Avântul Bobda 3-0 (2-0). Cele trei goluri pentru gazde au fost marcate de Adrian Ştefoane (min. 8 şi 26) şi Răzvan Banu (min. 69).

FC Jebel – CS Progresul Gătaia 0-2 (0-1). Cele două goluri pentru trupa lui Manu Roşu au fost marcate de Nicu Făgeţan (min. 30) şi Ioan Femeşan (min. 85).

AS Rapid Săcălaz – AS Atletico Liebling 1-0 (1-0). Unicul gol al meciului a fost marcat de Nicolae Constândana în minutul 25. Cu această victorie a urcat din nou pe primul loc întrucât meciul Gătaia – Uivar a fost reprogramat şi liderul a căzut pe locul doi având un meci mai puţin.

AS Timişul Hitiaş – AS Tormac 5-1 (1-1). Au marcat: Aurelian Salva 3 goluri, Cosmin Codreanu, Toni Jugan, respectiv Florin Ciovică – un junior de 16 ani debutând cu gol în acest eşalon.

În fine, la meciul dintre cei din Variaș și Sânandrei, încheiat la egalitate, 0-0, arbitrului Claudiu Gaitin i s-a făcut rău înainte de a ajunge la teren şi a fost transportat cu salvarea la spital, suferind o cădere de calciu. Colegii săi au apelat serviciul de Ambulanță iar la centru a arbitrat Patrick Sandu, care s-a descurcat bine, meciul fiind arbitrat în doi. 

Rezultatele etapei și clasamentele, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: