Campionatul Judeţean Timiş, etapa a 29-a, penultima: Solventul Timișoara – Unirea Banloc 4-2, cu program de meci. Daniel Zaharia, antrenor al gazdei: ”Am refuzat multe jocuri de culise, murdare!”

Campionatul Judeţean Timiş n-a scăpat cu ocazia penultimei sale runde, a 29-a, de căldurile lunii iunie, resimțite astăzi pe propria piele și de Solventul Timişoara și Unirea Banloc, într-un joc încheiat 4-2 (2-1), cu ocazia căruia, pentru prima dată în istoria clubului gazdă, s-au tipărit programe de meci.

Din care am spicuit amănunte legate de activitatea echipei, de la participarea în Campionatul Municipal, în 1980, despre succesul din 2005, când a câştigat Cupa de iarnă, despre cele mai bune performanţe, dar și detalii de actualitate: clasamentul, etapa la zi şi nu în ultimul rând lotul de jucători.

Cît despre joc, nu a fost cum s-a speculat înainte de meci, și anume că ar fi aranjat, pentru ca vizitatorii să obţină cele trei puncte și a fi siguri că vor scăpa de la retrogradare.

Nu a fost însă astfel, întrucât gazdele au jucat corect, cum ştiu să o facă, și cum au tot făcut-o pe firul prezențelor Solventului peste decenii în fotbal. Am urmărit un joc frumos, cu 6 goluri, dar nu mare ar fi fost surpriza dacă oaspeţii ar fi obţinut într-adevăr cele 3 puncte, cei din Banloc trecînd pe lângă egalare la 3-2, cînd Gherman Gabriel a trimis o torpilă în transversală de la 20 de metri.

Timişorenii au reuşit să conducă cu 2-0 într-un interval de 3 minute, la mijlocul primei părți, când Tiron l-a deschis excelent pe Popa în minutul 22, iar acesta a intrat în careu şi a înscris cu latul în stânga portarului. După doar două minute pasa lui Urechescu de pe stânga l-a găsit complet liber pe Tecău, care a înscris la colţul lung din 8 metri.

Putea fi 3-0 în minutul 43, dar torpila lui Zaharia de la 16 metri a nimerit transversala, pe contraatac oaspeţii reducînd din diferenţă prin Natanticu și stabilind rezultatul la pauză.

La reluare, căldura a apăsat tot mai greu pe umerii jucătorilor, iar din minutul 70 în evidenţă a ieşit arbitrul Moţ, care a trecut peste câteva semnalizări corecte ale asistenţilor săi şi a iritat ambele tabere. În minutul 75 va fi 3-1, Capbun scăpînd pe contraatac, servit excelent de noul intrat Alexa Cosmin, şi înscriind pe lângă portarul oaspeţilor.

După doar două minute cei de la Unirea Banloc au redus din nou din diferenţă, prin Ianculov, care a părăsit apoi nervos terenul, înlocuit fiind. Iar vizitatorii au continuat asaltul la poarta timişorenilor şi, la o fază fierbinte în careu, au solicitat lovitură de la 11 metri. Totuşi, în minutul 80 putea fi 3-3, dar bara s-a opus la şutul lui Gherman.

Scorul final l-a stabilit acelaşi Capbun, scăpat pe contraatac în minutul 87, cînd a pus punct speculaţiilor privind câştigătoarea acestui meci: 4-2, rezultat final.

+

Solventul: Flavius Blându – Claudiu Tiron, Emilian Georgevici, Nicolae Bagiu, Florin Luţă, Marius Urechescu (min. 84, Zoltan Fulop), Adrian Popa (min 70, Cosmin Alexa), Lucian Crişan, Cristian Enache (min. 83, Vlad Cristea), Andrei Capbun, Daniel Zaharia.

Pe bancă: Daniel Besnea, Lucian Popescu şi Eugen Csapo.

Antrenor: Zaharia Daniel. Manager: Dan Miron.

Banloc: Sorin Robotin – Marian Turbatu (min. 77, Marco Leu), Georgel Fanu, Petru Demian, Ioan Tomeniuc, Gabriel Gherman, Olivian Toţa, Cristian Zgârcea (min. 60, Raul Chiu), Florin Natanticu, Vasile Maxim, Zoran Ianculov (min. 77, Romeo Bibu).

Pe bancă: Claudiu Curchi, Ionel Simion.

Antrenor: Teodor Strizu.

La cald…

Daniel Zaharia (antrenor Solventul): ”Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi ne-au ajutat pentru salvarea echipei, întrucât eram într-o situaţie foarte grea la jumătatea campionatului. Sunt bucuros că am reuşit ceea ce ne-am propus, întregind un colectiv minunat. Și suntem unici prin a ne autofinanţa. Să ştie toată lumea, toate jocurile le-am disputat numai pe teren, și sincer vă spun, am refuzat multe jocuri de culise, murdare, la care nu am putut participa şi nu am fost de acord cu acestea. Le doresc tuturor multă sănătate!”

Teo Suciu (preşedinte Unirea Banloc): ”Am venit la Timişoara să luăm toate cele trei puncte, lucru pe care nu l-am reuşit. Am ratat mult, iar la 3-2 am avut un 11 metri refuzat. Gazdele ne-au taxat când ne-a fost lumea mai dragă. Totuşi, îi felicit pentru fair-play şi corectitudine!”

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Campionatul Judeţean Timiş, etapa a 29-a, penultima: Solventul Timișoara – Unirea Banloc 4-2, cu program de meci. Daniel Zaharia, antrenor al gazdei: ”Am refuzat multe jocuri de culise, murdare!”

  1. ionionescu spune:

    FORZA SOLVENTUL TIMISOARA…..

  2. andrei spune:

    Este o ruşine ce sa întâmplat la meciul Moşniţa – Foeni 4-2 să vedem ce va scrie domnul Botaş în raport ul de arbitraj despre cum şi-au jucat şansele ambele echipe ţinând cont că acest arbitru este din prima ligă sau a intrat şi dumnealui în murdăria asta de fotbal. Felicitări domnule Canea este adevărat că antrenorul a plecat cu 4 jucători în minutul 70, eu am fost la meci şi am văzut. Am văzut şi meciul Solventul – Banloc 4-2 felicitări pentru jucătorii de la Solventul că au jucat corect dar arbitrul a vrut să întoarcă rezultatul prin maniera sa din minutul 72 dar nu a putut că jucători au mirosit şi nu sau lăsat este o ruşine pentru acest arbitru ce a vrut să facă dar bravo SOLVENTUL:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: