Campionatul Județean Timiș + liga a VI-a ”Promoție” + Campionatul Municipal Lugoj

Campionatul Județean Timiș a programat în cele 3 serii runda a VII-a din noul sezon, pe parcursul a două zile, sâmbătă disputându-se opt meciuri, iar duminică grosul etapei, alte 16 partide…

În premieră de la începerea campionatului, nu s-a depăşit limita de 100 de goluri marcate, de această dată 98. Gazdele au reuşit 14 victorii şi 56 de goluri, oaspeţii șase succese şi patru rezultate de egalitate, plus un număr de 42 de goluri.

Cât despre lideri, au fost de neclintit de pe prima poziţie, reuşind victorii.

La polul opus, singura echipă fără vreun punct este AS Utvin, din Seria a II-a, Timişul Jabăr fiind la primul punct, obţinut în deplasare la Ştiuca. Iar Chinejana Chinezul Satchinez e la prima victorie.

Dar mai întâi, de-ale Comisiei de Disciplină AJF Timiș.

Pentru abateri disciplinare au fost eliminaţi de pe teren un număr de 7 jucători, fiind suspendaţi Slagian Miatovici (Unirea Sânnicolau Mare II) şi Octavian Fibişan (Variaş) – ambii pe 3 etape şi amendati cu 400 de lei, Nicu Făgeţan (Progresul Gătaia) două etape şi o amendă de 400 de lei, Emeric Zun (Variaş) pe două etape şi 200 de lei amendă, iar Cătălin Petri (Sacoşu Turcesc), Ciprian Cheraşcu (Belinţ) şi Alexandru Vuc (Bencecu de Sus) pentru câte o etapă. 

Dar iată câteva amănunte de la meciurile disputate…

Seria I

Lider în această serie este CS Comloşu Mare cu 21 de puncte puncte, iar pe locul secund Voinţa Şandra cu 16 puncte.

Tricoul 1 Iunie Timişoara – Mureşul Igriş 2-1 (1-0).  

Au marcat: Răzvan Baciu (min. 68 şi 80 – ambele din lovituri de la 11 metri) şi Valentin Calomfirescu (min. 20), respectiv Iulian Laslău în minutele 49 şi 55.

În minutul 75 au fost eliminaţi pentru că s-au bruscat Lucian Gheorghevici de la timișoreni și portarul oaspeţilor, Alex Staicu, care a intrat în meleul format pentru a aplana conflictul încins. Iar la sfârşitul meciului, pe când echipele s-au îndreptat spre vestiare, arbitrul asistent i-a semnalat centralului că a fost înjurat de jucătorul Daniel Filip, de la gazde, la începutul reprizei secunde. Centralul i-a arătat galben iar după aceea a scos cartronaşul roşu şi i-a reţinut carnetul.

Gheorghe Potra (managerul echipei Tricoul 1 Iunie): ”Aşa ceva nu am văzut de când sunt eu în fotbal, să dai cartonaş galben şi după aceea roşu pentru că asistentul i-a spus că a fost înjurat de un jucător în timpul jocului, la începutul reprizei a doua”.

Ionel Micşa (managerul echipei din Igriş): ”Arbitrul a încurcat lumea, a arbitrat execrabil, chiar aşa ceva nu am mai văzut… La sfârşitul meciului, când jucătorii se îndreptau spre vestiare, unul dintre asistenţi i-a spus arbitrului de centru că a fost înjurat de un jucător de la gazde în timpul meciului. I-a dat galben şi după aceea i-a dat şi cartonaşul roşu. Chiar este posibil aşa ceva!? Nu mă supăram, dar aşa arbitraj urât nu am avut de peste trei decenii, de când sunt în fotbal. Dacă aveam un arbitraj corect, altul ar fi fost rezultatul. Voi merge la AJF şi voi depune memoriu!”

AS Gelu – AS Şoimii Pesac 3-1 (3-1).

Scor stabilit în prima repriză prin golurile marcate de Cristian Berbece (min. 20, 40) şi Vasile Palkovacs (min. 15), respectiv Dani Turbureanu (min. 10). Oaspeţii au fost nemulţumiţi de arbitrajul prestat de Cătălin Botaş, după cum ne-a declarat preşedintele clubului Șoimii.

AS Unirea Jimbolia – AS Voinţa Şandra 1-1 (0-0). Au marcat: Anghel Cănuci (min. 65), respectiv Ovidiu Oancă (min. 75, din lovitură de la 11 metri).

AS Mureşul Cenad – CS Comloşu Mare 0-4 (0-1). Victorie la zero obţinută de elevii lui Răzvan Leucă, antrenor care şi-a adus aportul din teren prin două goluri, alături de Alin Stroe şi Alin Uşvat. Este singura echipă care are un avans de cinci puncte faţă de ocupanta locului secund, luând o opţiune serioasă la câştigarea seriei.

AS Steaua Roşie Variaş – AS Avântul Bobda 3-2 (3-0).

Gazdele au reuşit un hat-trick în primele 45 de minute prin Petre Râmneanţu, iar după pauză oaspeţii au marcat de două ori, prin Daniel Giuruschin și Ciprian Manolache.

Seria a II-a

Lider în această serie, CS Progresul Gătaia, cu 21 puncte, iar pe podium două echipe la egalitate de puncte, despărţite la golaveraj: ACS Galaxy Electrometal Timişoara şi Flacăra Parţa, cu câte 19…

CS Progresul Gătaia – AS Juventus Pişchia 2-0 (0-0): Eduard Codreanu (min. 75 şi 77). Formația lui Manu Roşu şi Adrian Bungău rămâne invincibilă şi după această etapă, cu maximum de puncte.

CS Flacăra Parţa – AS Unirea Cerneteaz 4-1 (3-1). Au marcat: Alexandru Belu – 2 goluri, Gigi Pais şi Flavius Ion, respectiv Alin Balabasciuc.

Seria a III-a

Lider este Avântului Topolovăţu Mare, cu 19 puncte, iar pe locul secund AS Timişul Hitiaş cu 18 puncte.

AS Tormac – AS Avântul Topolovăţu Mare 1-8 (1-3). Victorie categorică obţinută de liderul acestei serii în deplasarea efectuată la Tormac. Cele opt goluri pentru trupa lui Alin Muntea au fost marcate de Răzvan Dragomir și Bogdan Cortuşan – câte două, respectiv Raul Lazea, Mişi Bejera, Laurenţiu Luca şi Ovidiu Rad – din lovitură de la 11 metri.

AS Recaş – ACS Electrica 1929 Timişoara 1-0 (0-0). Unicul gol al meciului a fost marcat cu şase minute înainte de final de Raul Hantea.

Viitorul Sacoşul Turcesc – AS FC Bazoşu Vechi 2-2 (2-1). Au marcat: Denis Ţurcaş (min. 26) și Alin Prodan (min. 31), respectiv Flavius Lazea (min. 44) şi Denis Vînătu (min. 70).

CS Bega Belinţ – AS Bacova 1-2 (1-0).

Oaspeţii au produs una dintre surprizele etapei, învingând în deplasare la nou-promovata din Belinţ, care în primele patru etape a fost de neînvins. Este a doua înfrângere, după cea încasată în deplasare la liderul din Topolovăţu Mare. Denis Ştefoni a deschis scorul în minutul 43, iar după pauză oaspeţii au întors rezultatul prin Ionel Corjescu în minutele 63 şi 90+1. Este a doua înfrângere consecutivă pentru Bega iar managerul echipei, Adin Buză, este pus pe gânduri, în ideea de a schimba antrenorul.

AS Timişul Hitiaş – AS Boldur 1-0 (1-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat de Adrian Fodor în minutul 30. Gazdele au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 17 prin Dorian Chişiţă. Cu această victorie, trupa lui Mircea Şchiopu a urcat pe locul secund, la un punct de liderul Topolovăţu Mare.

+

În Liga a VI-a Timiș, campionat de ”Promoţie”, CS Voința Biled este și în continuare lider al Seriei I, cu 15 puncte, chiar şi după înfrângerea de pe teren propriu în fața celor de la AS Pindul Dudeştii Noi. Stupoare, la acest meci gazdele au contestat trei jucători de la oaspeţi, care nu s-au prezentat la confruntare.

Iar în Seria a II-a conduce și pe mai departe Olimpia Niţchidorf, cu 16 puncte, rămânând în continuare neînvinsă.

În cele două serii de ”Promoție” toate meciurile etapei s-au jucat pe dreptunghiul verde. Rezultatele rundei în liga a șasea județeană, tot pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Şi în aceste eşaloane inferioare, liga a V-a şi a VI-a, sancţiunile din partea Comisiei de Disciplină au continuat dat fiind cartonaşele roşii acordate de arbitri. Au fost un număr de 6 jucători eliminaţi de pe teren, fiind sancţionaţi după cum urmează: Cristian Petrovici (ASC Tolvădia ) – 16 etape şi 1.000 de lei (pentru lovirea arbitrului), Alexandru Luchici (Timişul Uliuc) 12 etape şi 600 de lei (pentru scuiparea arbitrului), Andrei Baka (Berini) pe două etape şi 300 de lei, Cosmin Loga (Buziaş II) 3 etape şi 100 de lei, iar Emanuel Pintilie (Micro 1 Lugoj) şi Dumitru Teclean (Stanciova) pentru câte o etapă.

Rezultatul meciului Checeana Checea – CS Biled, din etapa trecută, pe teren 5-2, a fost omologat cu 0-3 pentru oaspeți, întrucât gazdele au folosit un jucător substituit. Echipa cu pricina a fost depunctată cu 6 puncte şi amendată cu 200 de lei.

Meciul AS VHP Pădureni – Foresta Mănăştiur a fost reprogramat la o dată ce va fi anunţată. Oare cine va plăti cheltuielile de organizare ale acestui meci, când în culpă este subcomisia din Lugoj?

+

Campionatul Municipal Lugoj

Lider este Crevna Zvezda Stanciova, cu 13 puncte, urmat pe podium de Tomeşti şi Topolovăţu Mare II cu 12 puncte, despărţite la golaveraj.

La meciul Găvojdia – Margina, scor 4-1, oaspeţii au contestat după meci substituirea unui jucător, care nu s-a prezentat la confruntare. Este a doua contestaţie efectuată de vizitatorii Găvojdiei, după cea din etapa anterioară.

Altfel, se pune întrebarea de ce nu a fost înscris pe siteul AJF Timiș observatorul meciului din etapa trecută Phoenix Buziaş II – Autoliv Lugoj 4-3. Celelalte nume de observatori delegați au fost date publicității, acesta nu. La respectivul joc a fost trimis Mircea Becheru, care nu este observator. Dar se mai pot întâmpla, desigur, şi d-astea…

Duminica, 22 Septembrie 2019 | 17:00 | Central / Buzias

CS PHOENIX BUZIASAS AUTOLIV LUGOJ 4 – 3

Arbitri: Serbanoiu ClaudiuMaga Adrian, Mihai Sergiu-Nelutu . Observator….

 

 

                     

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: