Campionatul Județean Timiș, liga a VI-a ”Promoție” și de-ale Campionatului Municipal Lugoj

Pentru prima oară în noul sezon al ligii a V-a de ”Județ” s-au marcat numai o sută de goluri în cele 24 de jocuri disputate în weekend, gazdele obținând 16 victorii, un record, şi înscriind de 60 de ori. Mai jos, câteva remarci în plus și din liga a VI-a, de ”Promoție”, respectiv din Campionatul Municipal Lugoj. 

Campionatul Județean Timiș a programat în cele 3 serii runda a VI-a din noul sezon, pe parcursul a două zile, sâmbătă disputându-se cinci meciuri, iar duminică grosul etapei, alte 19 partide…

Oaspeţii au izbutit 8 succese şi un număr de 40 de goluri marcate, consemnându-se și o schimbare de lider în Seria a III-a, prin revenirea în frunte a celor din Topolovăţu Mare, după înfrângerea suferită în această etapă de Olimpia Darova la Boldur.

La polul opus, și în continuare mai sunt trei echipe fără puncte în cont chiar şi după cea de-a şasea rundă, câte una în fiecare serie: Chinejana Chinezul Satchinez, AS Utvin şi Timişul Jabăr.

Dar mai întâi, de-ale Comisiei de Disciplină AJF Timiș. În privința meciului care nu s-a disputat în etapa trecută, ASO Deta II – Unirea Banloc, dat fiind că gazdele nu au asigurat asistenţa medicală, acesta s-a omologat cu 0-3 pentru oaspeţi iar gazdele s-au ales cu o amendă de 200 de lei.

Pentru abateri disciplinare au fost eliminaţi de pe teren un număr de 9 jucători, fiind suspendaţi Vlad Stoi (Ohaba Forgaci ), pe 4 etape şi amendat 400 de lei, Claudiu Pane (Moşniţa Nouă), pe 3 etape şi amendat cu 400 de lei, Flavius Buţă (Bazoşu Vechi), două etape şi o amendă de 400 de lei, Adrian Mărtinaş (Unirea Cerneteaz), pe două etape şi 400 de lei amendă, iar Ioan Şonda (Belinţ), Marius Tutunaru (Recaş), Florin Barna (Topolovăţu Mare), Augustin Iacob (Boldur) și Florin Ţurcan (Sacoşu Turcesc) pentru câte o etapă. 

Surprizele rundei le-au oferit AS Boldur, prin victoria acasă în dauna fostului lider Olimpia Darova, AS Gelu prin succesul cu 1-3 în deplasare la Unirea II Sânnicolau Mare, și AS FC Bazoşu Vechi, grație primului triumf în acest campionat, 1-0 acasă în dauna celor de la Viitorul Ştiuca.

Dar iată câteva amănunte de la meciurile disputate…

Seria I

Lider în această serie este CS Comloşu Mare cu 18 puncte.

Voinţa Şandra – Tricoul 1 Iunie Timişoara 2-1 (1-0).

Au marcat: Dorian Bărbulescu (min. 15) şi Marian Tomescu (min. 75), respectiv Lucian Gheorghevici (min. 65). Gazdele au trimis mingea în transversală de două ori prin Răzvan Banu (min. 5) şi Petrică Bodnar (min. 19).

AS Avântul Bobda – AS Chinejana Chinezul Satchinez 6-1 (1-0). 

Elevii lui Cristian Mihăilă au învins prin golurile marcate de Ciprian Manolache și Daniel Giuruschin – câte două fiecare, precum și Darco Niculescu şi Bogdan Pleşcan, oaspeţii transformând o lovitură de la 11 metri în minutul 88. În sfârşit, managerul echipei gazdă, Vasile Goje, a fost mulţumit de evoluţia jucătorilor săi.

CS Comloşu Mare – ACS Voinţa Valcani 4-1 (3-0): Daniel Laslău (min. 20), Alin Stroe (min. 27), Alexandru Lucaciu (min. 33) şi Daniel Sturz (min. 47), respectiv Daniel Barta (min. 73).

Ambele echipe au ratat câte o lovitură de la 11 metri, prima, de către Daju în minutul 79, apoi Diac, de la gazde (min. 85).

Victorie conturată în 47 de minute pentru liderul acestei serii, pregătită de antrenorul jucător Răzvan Leucă, care conduce în clasament cu maximum de puncte, 18 din tot atâtea posibile.

CS Sînandrei – ACS Dacia Cărpiniş 2-1 (1-1). Au marcat: Alexandru Moisă (min. 12) şi Nicolae Cicoare (min. 52), respectiv Adrian Ţăranu (min. 18).

Seria a II-a

Lider în această serie, CS Progresul Gătaia, cu 18 puncte, iar pe locul secund Flacăra Parţa, cu 16 puncte.

AS Utvin – CS Progresul Gătaia 2-5 (0-3).

Surprinzător, gazdele au deschis scorul în minutul 10, prin golul reuşit de Florin Văcărescu. Liderul s-a trezit repede însă şi Adrian Marchiş a marcat de două ori până la pauză, în minutele 30 şi 35, întorcând rezultatul pentru echipa sa.  

La reluare, oaspeţii au mai reuşit alte trei goluri, prin antrenorul-jucător Adrian Bungău, în minutele 50 şi 55, și Nicu Făgeţan, care a stabilit rezultatul final în minutul 78, cu trei înainte ca Văcărescu să semneze ”dubla”. Formația lui Manu Roşu şi Adrian Bungău rămâne invincibilă şi după această etapă, cu maximum de puncte în această serie: 18.

ACS Dedy Mid Sânmihaiu Român – CS Flacăra Parţa 1-6 (0-3). Meciul s-a jucat pe terenul Textila. 

Jucător al meciului, Bogdan Andriucă, autor a cinci goluri marcate în poarta celor de la Sânmihaiu Român. A mai punctat şi Flavius Ion, golul de onoare pentru gazde fiind înscris de Alin Buruiană.

AS Juventus Pişchia – ACS Galaxy Electrometal Timişoara 0-3 (0-1).

Ocupanta locului secund, pregătită de Răzvan Ionilă, a reuşit o victorie la un scor de neprezentare. Toate cele trei goluri au fost marcate de Robert Foldi, care este şi antrenor al echipei din Sacoşu Turcesc, din Seria a III-a, învingătoare tot în deplasare, efectuată la Ohaba Forgaci, cu scorul de 1-2, prin golurile marcate de Darius Petri (min. 22) şi Simin Vilcinschi (min. 27).

AS Unirea Cerneteaz – AS Gloria Uivar 1-2 (1-0).

Gazdele au deschis scorul prin Cristian Dubovan (min. 13) dar nu s-au ales în cele din urmă cu nimic, oaspeţii răsturnând scorul după pauză prin golurile marcate de Marius Medan (min. 51) şi Bogdan Popa (min. 77).

Seria a III-a

O nouă schimbare de lider prin revenirea pe locul I a Avântului Topolovăţu Mare, cu 16 puncte.

ASO Făget – AS Tormac 4-1 (3-0).

Jucător al meciului, Adrian Sîrbu, care a reuşit un hat-trick în minutele 31, 35 şi 70. Au mai înscris Laczko Arpad (min. 36, din lovitură de la 11 metri), respectiv Dănuţ Vulcănescu (min. 70). Încet, încet, trupa lui Adrian Brazovan şi-a revenit după înfrângerea de pe teren propriu din etapa a doua, iar de atunci nu a mai cedat puncte, reuşind o nouă victorie acasă.

ACS Electrica 1929 Timişoara – AS Gloria Moşniţa Nouă 2-1 (1-0).

Cele trei goluri au fost marcate de Andrei Păşcălău (min. 35) şi Florin Ilea (min. 70), respectiv Ionuţ Farago (min. 44).

 AS Bacova – AS Recaş 2-1 (1-0).

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 25 prin Răzvan Pavel, iar după pauză gazdele au întors rezultatul prin golurile marcate de Raul Prundeanu (min. 49) şi Eugen Coca (min. 70). În minutul 30, Petrică Florea a ratat o lovitură de la 11 metri, şutând mingea peste transversală.

AS Timişul Jabăr – AS Timişul Hitiaş 0-2 (0-1). Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Ohaba Forgaci.

Cele două goluri pentru formația antrenorului-jucător Mircea Şchiopu au fost marcate de Denis Golban (min. 20) şi Aurelian Salva (min. 88).

În minutul 90, delegatul oaspeţilor, Daniel Iovănescu, a fost eliminat de arbitru pentru injurii. Acesta ne-a spus ”da, l-am înjurat, căci aşa ceva nu este posibil, ne-a refuzat un 11 metri clar, văzut din avion. Antrenorul nostru a fost faultat în careu la 0-1. Voi face memoriu la AJF! Doresc să menţionez că am jucat pe un teren foarte denivelat, numai fotbal nu se poate juca…”

AS Avântul Topolovăţu Mare – CS Bega Belinţ 5-3 (2-1).

Au marcat: Vasca Dziţac (min. 27), Flavius Ciorei (min. 35, din lovitură de la 11 metri), Mişi Bejera (min. 70, din lovitură de la 11 metri, şi 88) precum și Răzvan Dragomir (min. 77), respectiv Armando Stoian (min. 38), Marian Micula (min. 49) și Marius Mladescu (min. 58).

Ambele echipe au suportat câte o eliminare din partea arbitrului George Roman, primul fiind eliminat Flavius Ciorei (min. 39), pentru bruscarea unui adversar, iar de la oaspeţi Ciprian Chiraşcu (min. 88), pentru două cartonașe galbene. Oaspeţii au nimerit de 4 ori transversala, prin Micula de două ori, dar și Ştefoni şi Stoian.

***

De-ale Campionatului Municipal Lugoj…

Retrogradata din liga a V-a Foresta Mănăştiur a efectuat în zadar deplasarea în localitatea Victor Vlad Delamarina, pentru jocul din Campionatul Municipal Lugoj cu echipa VHP Pădureni. 

Cei de la Foresta au fost înștiințați în privința orei 17 de start a meciului, însă, când au descins la teren, la ora 16:15, au constatat cu stupoare că arbitrii se îndreptau spre vestiar.

Motivul? Ora de start a partidei fusese devansată cu 60 de minute. ”Totul a fost premeditat” ne-a spus delegatul grupării din Mănăştiur, adăugând: ”Acum, trebuie să facem memoriu la Comisia din Lugoj, dar nu ştim dacă vom fi luaţi în considerare, întrucât observatorul Ioan Lazăr a stat în maşină şi nu a binevoit să vorbească cu noi. Noi ne-am prezentat la joc, am dorit să jucăm! Dar pe margine un spectator spunea că Lazăr se grăbeşte pentru a ajunge la Cerneteaz, că are meci de la ora 17. Ne punem întrebarea de ce nu a fost trecut pe siteul AJF, ca şi ceilalţi observatori…”

Ca exemple comparative…

Duminica, 22 Septembrie 2019 | 17:00 | Comunal / Margina

AS MARGINAAS FC PROGRESUL RACOVITA

Arbitri: Ciorogar FlaviusSavin Ciprian şi Murarescu Angelica Nicoleta. Observatori
Subtire Costel Dumitru

Duminica, 22 Septembrie 2019 | 16:00 | Comunal / Victor Vlad Delamarina

AS VHP PADURENIAS FORESTA MANASTIUR-Arbitri: Rosu CoradoBoicu Vlad şi Nagy Alexandru. Observatori…

24 AS VHP PADURENI
AS FORESTA MANASTIUR
Comunal / Victor Vlad Delamarina Campionat Municipal Lugoj, etapa 4 16:00 Rosu C Boicu V Nagy A
                     

+

În Liga a VI-a Timiș, campionat de ”Promoţie”, CS Voința Biled este și în continuare lider al Seriei I, cu 12 puncte, iar în Seria a II-a conduce și pe mai departe Olimpia Niţchidorf, cu 13 puncte, rămânând în continuare neînvinsă.

În cele două serii de ”Promoție” toate meciurile etapei s-au jucat pe dreptunghiul verde. Rezultatele rundei în liga a șasea județeană, tot pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Şi în acest eşalon inferior sancţiunile au început să curgă pe bandă rulantă din partea Comisiei de Disciplină, care i-a suspendat pe Virgil Cozma (Foeni), pe trei etape şi cu o amendă de 300 de lei, Alexandru Bogdan şi Marius Tudor – ambii pe câte două etape şi amendați cu câte 300 de lei, respectiv pe delegatul echipei, Dacian Marincu, care nu a scăpat nici acesta, fiind trimis pe tuşă pentru două etape, cu o amendă 300 de lei. Ultimii trei, cu toții de la AS Berini.

Alexandru Petru Lungeanu (AS Avântul Topolovăţu Mare II) a fost suspendat pentru două etape şi amendat cu 300 de lei iar Alin Visegan (AS Prograv Găvojdia), pe o etapă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: