Campionatul Judeţean Timiş + Liga a VI-a ”Promoţie” și Lugoj + FOTO: Galaxy Electrometal Timişoara – Unirea Cerneteaz 3-1

Unul dintre liderii eșalonului cinci timișean, CS Comloșu Mare, a pierdut primele puncte în acest campionat, la intrarea în a doua jumătate a sezonului de toamnă. Despre runda din weekend în ligile a cincea și a șasea… 

Campionatul Județean Timiș a programat în cele 3 serii etapa a IX-a din noul sezon, pe parcursul a două zile, sâmbătă disputându-se şapte meciuri, iar duminică grosul etapei, alte 17 partide…

În această rundă s-au înscris 114 goluri iar gazdele au obținut 13 victorii şi au marcat de 63 de ori, oaspeţii izbutind 9 succese şi două rezultate de egalitate, cu un număr de 51 de goluri marcate. Cât despre lideri, dacă în Seria I cei de la CS Comloşu Mare n-au reușit în premieră să câștige, în celelalte două formațiile din Gătaia şi Topolovăţu Mare au izbutit victorii la două goluri diferenţă și au rămas pe poziţii.

Scorul etapei l-a înregistrat din nou echipa din Petroman, cu 8 goluri marcate în poarta celor de la Meget Remetea Mare, chiar pe terenul acestora: 1-8! Şi câteva surprize, oferite de AS Boldur în deplasare la Sacoşu Turcesc, printr-o victorie cu 1-4, Viitorul Ştiuca, învingătoare acasă în faţa celor de la CSO Făget cu 2-0, meci după care delegatul Valeriu Lazăr a contestat substituirea jucătorului Oprescu, care a evoluat în locul lui Bejera şi nu s-a prezentat la confruntare, Timişul Jabăr, 4-4 în deplasare la Moşniţa Nouă, Bobda, victorioasă în deplasare la Jimbolia cu 2-3, şi AS FC Bazoșu Vechi, prin prima victorie în deplasare, obţinută la Ohaba Forgaci cu 1-3.

Ca sancțiuni ale Comisiei de Disciplină AJF Timiș, pentru abateri disciplinare au fost eliminaţi 7 jucători, Florin Paşca (Viitorul Ştiuca) fiind suspendat 3 etape şi penalizat cu 400 de lei, iar Alexandru Staicu (Mureşul Igriş) şi Lucian Gheorghevici (Tricoul 1 Iunie) câte două etape și penalizări de 400 de lei. Daniel Filip (Tricoul 1 Iunie Timişoara), Aurel Vilcinschi (Viitorul Sacoşu Turcesc), Ionadan Lascu (Olimpia Darova) și Alexandru Rajnicz (Viitorul Ştiuca) vor sta câte o etapă.

Cazul meciului Tricoul 1 Iunie Timişoara – Mureşul Igriş (3-2), amânat pentru miercuri 9 octombrie de la ora 12, a fost rezolvat, dat fiind că arbitrul Florin Pădurean a ridicat carnetul altui jucător, Daniel Jurcuţ, și nu al celui eliminat, de la echipa Tricoul 1 Iunie, Filip. 

Aamănunte de la meciurile disputate în ”Județ”…

Seria I

Lider în această serie este CS Comloşu Mare, cu 25 de puncte puncte, iar pe locul secund AS Steaua Roşie Variaş, cu 21 puncte.

ACS Voinţa Şandra – AS Mureşul Igriş 7-0 (3-0).

Victorie la zero pentru trupa lui Lucian Betea, prin punctele reuşite de Ionel Chiotean în minutele 5, 12, 33, 66, Răzvan Banu în minutele 50, 70 şi Zoran Udoviţă (min. 77).

AS Tricoul 1 Iunie Timişoara – AS Sânandrei 2-0 (1-0).

Cele două goluri pentru trupa lui Gheorghe Potra au fost marcate de Răzvan Baciu (min. 20) şi Valentin Calomfirescu (min. 70).

AS FC Dacia Cărpiniş – CS Comloşu Mare 2-2 (1-2).

Gazdele au deschis scorul în minutul patru prin Florin Căldare, iar liderul a egalat trei  minute mai târziu prin Alin Stroe, tot fruntașii preluând apoi și conducerea prin Alexandru Lucaciu (min. 23), rezultat cu care s-a încheiat prima repriză.

Cu un minut înainte de final, localnicii au reuşit egalarea prin Adrian Tăranu, după ce în prima fază a ratat o lovitură de la 11 metri, respinsă de portar, ca apoi tot el să stabilească egalitatea. Prim semieşec al celor din Comolşu Mare.

Răzvan Leucă (antrenor CS Comloşu Mare): ”Asta e, am pierdut… Și noi tot să câştigăm, odată trebuia să cedăm. Și Barcelona a pierdut. Ne vedem de treabă mai departe şi mergem înainte. Ce să spun de arbitraj !? A fost unul în nota jocului la acest nivel”.

AS Unirea Jimbolia – Avântul Bobda 2-3 (0-0): Marius Schnigher (min. 69) și Elvis Tchna (min. 72, din lovitură de la 11 metri), respectiv pentru oaspeţi Marcov Leonard în minutele 54, 81 și 90+3. Surpriză a etapei în această serie.

Seria a II-a

Lider în această serie, CS Progresul Gătaia, cu 27 puncte, iar pe locul secund ACS Galaxy Electrometal Timişoara şi Flacăra Parţa, cu 22 puncte despărţite la golaveraj.

 CS Progresul Gătaia – CS Flacăra Parţa 3-1 (3-1). 

Au punctat Alex Olar (min. 13) și Nicu Făgeţan (min. 14 și 35) respectiv Flavius Ion (min. 37). Echipa lui Manu Roşu şi Adrian Bungău rămâne invincibilă şi după această rundă, cu maximum de puncte.

AS Meget Remetea Mare – AS Petroman 1-8 (1-4). Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Ianova. 

Golul de onoare pentru gazde a fost marcat de Loredan Dura (min. 37). În schimb pentru vizitatori cele opt goluri au fost marcate de patru jucători: Alexandru Sişcă (min. 10, 39), Alin Gîrz (min. 13, 56, 68), Teodor Olaru (min. 60, 75) şi Paul Şimian (min. 18). Gazdele lui Horea  Stoia au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 78, prin Cristian Oţet.

ACS Galaxy Electrometal Timişoara – AS Unirea Cerneteaz 3-1 (1-1).

Au marcat: Aleksandar Indic (min. 29), Adrian Rus (min 83, din lovitură de la 11 metri) şi Ioan Gabor (min. 90+2), respectiv Cristian Iorga (min. 13).

Aantrenorul oaspeţilor, Adrian Gabor, era tare supărat la final pe brigada de arbitri: ”Mai ales la faza acordării lovituri de la 11 metri pentru gazde, la o fază în care nu se impunea o asemenea sancţiune…”

Au jucat formaţiile:

ACS Galaxy Electrometal Timişoara: Horvat – Ilie, Corojor, Cruceriu, Indic, Bălace, Gabor, Ionilă, Peca, Rus, Foldi.

Antrenor: Răzvan Ionilă.

Pe bancă: Lanzoni, Bosica, Baciu, Abu Hazem Awwad, Nan.

Unirea Cerneteaz: Mărtinaş – Seim, Niţă, Fucel, Scrob, Toc (min. 85, Calotescu), Daian Jivan, Iorga, Ursu, Balabasciuc, Jugănaru.

Antrenor: Adrian Gabor.

Pe bancă: Obreja, Adrian Jivan, Kovacs.

Au arbitrat: Florin Mitrache – Alin Stănilă şi Roşu Corado. Observator de arbitri Constantin Ghiciulescu, delegat de joc Mircea Filievici.

Seria a III-a

Lider este echipa Avântul Topolovăţu Mare, cu 22 puncte, iar pe locul secund Olimpia Darova cu 19 puncte.

AS Tormac AS Recaş 2-3 (1-3). 

Au marcat: Marius Hornea (min. 42) şi Daniel Vlădulescu (min. 78), respectiv pentru învingători Norbert Gălaţan (min. 23), Marius Tutunaru (min. 40) şi Alexandru Rotariu (min. 45). O nouă victorie în deplasare obţinută de “mânjii” lui Sorin Micşa, care şi-au asigurat succesul în prima repriză.

Sorin Micşa (antrenor AS Recaş): ”Sincer, de când sunt antrenor la această echipă nu am avut atât de multe ocazii mari de gol cum am avut astăzi. Scorul putea fi chiar şi 8-9 la unu, aşa am câştigat la limită. Nu s-a pus la îndoială victoria noastră”.

AS Bega Belinţ – ACS Electrica 1929 Timişoara 4-1 (2-0). Cele cinci goluri au fost marcate de Armando Stoian (min. 29), Denis Ştefoni (min. 36, 84) şi Marian Micula (min. 74), respectiv Alexandru Dănilă (min. 87).  

Managerul echipei din Belinţ, Adin Buză, a spus: ”În sfârşit, după trei eşecuri consecutive, am intrat din nou zodia victoriilor. Un succes chiar în faţa celor de la Electrica; au o echipă tare bună, copiii lui Remus Steop aleargă tare de tot. Pot să spun că m-am temut de arbitrul Costel Dobrişan, căci el a fost angajat la Electrica multă vreme în trecut, dar pot spune că a fost corect! Aşa arbitraje îmi doresc afară”.

AS Olimpia Darova – AS Darova 4-1 (1-0). Oaspeţii au deschis scorul în minutul 19 prin Mihai Obreja. Gazdele au înscris de patru ori consecutiv prin Ioan Pîntea (min. 26, 70) și Gheorghe Roşu (min. 90+2).

Timişul Hitiaş  – AS Avântul Topolovăţu Mare 1-3 (0-1): Daniel Dragotescu (min. 88, din lovitură de la 11 metri), respectiv Dragomir (min. 28) şi Vaska Dziţac (min. 45+2 şi 72).

În Liga a VI-a Timiș, campionatul de ”Promoţie”, toate meciurile etapei s-au jucat pe dreptunghiul verde.

CS Voința Biled este și în continuare lider al Seriei I, cu 21 puncte, iar în Seria a II-a consemnăm o schimbare de lider. Olimpia Niţchidorf a cedat pe teren propriu în faţa celor de la Bârzava Partoş cu 1-4. 

Campionatul Municipal Lugoj

A fost suspendat pentru cartonaşul roşu primit în etapa trecută un singur jucător, Călin Tripon (Foresta Mănăştiur), pentru trei etape şi amendat cu 100 de lei. În această serie a ”Municipalului” lugojean  lider este Autoliv, care a învins la limită acasă pe Şoimii Ghizela. Pe locul secund, Olimpia Niţchidorf, cu 16 puncte. Iar la finele meciului Progresul Racoviţa – CS Phoenix Buziaş II 2-1 oaspeţii au contestat.

Toate rezultatele rundei în liga a șasea județeană, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Fotografii realizate de Iosif Canea la meciul Galaxy Electrometal Timişoara – Unirea Cerneteaz.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Promoţie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: