Campionatul Judeţean Timiş, runda a 29-a, penultima: rezultate înclinînd în favoarea oaspeţilor

Penultima rundă a Campionatului Judeţean Timiş, liga a V-a, a fost una a oaspeţilor, cu nu mai puţin decît 4 remize în Seria I, tot atîtea succese ale vizitatorilor în Seria a II-a şi chiar şi mai multe, cinci, în Seria a III-a. În care prima surpriză ne-a oferit-o tocmai AJF Timiş, care a anulat programarea meciului Unirea Leucuseşti – Progresul Racoviţa chiar în ceasul al XII-lea…

Şi asta pentru faptul că gruparea Unirea nu a achitat două baremuri de arbitraj şi transportul cât a fost suspendată şi a jucat pe terenul din Făget. Iar dacă până săptămâna viitoare, când este programată ultima etapă, nu va achita datoriile, va fi exclusă din campionat. Aceasta a fost prima sancţiune de acest gen dictată împotriva unei grupări din acest eşalon, după ce alte echipe au fost tolerate, până în final achitîndu-şi datoriile.

Dar să trecem la rezultatele înregistrate în această penultimă etapă, pe care le puteţi parcurge pe coloana dreaptă a secţiunii Fotbal, laolaltă cu ierarhiile înaintea ultimei runde…

Surprize ne-au oferit echipele implicate în zona retrogradării, care s-au trezit taman la final, cu victorii în faţa unor grupări mai titrate. Ce interesant, nu-i aşa?

În Seria I, liderul Cocoşul Orţişoara a încheiat nedecis cu cei din Valcani, acesta fiind al doilea meci egal al promovatei, în ultimele două etape. În cartierul Plopi, Tricoul 1 Iunie a întrecut la limită pe Voinţa Şandra, care a reuşit deschiderea scorul, dar pe final s-a văzut învinsă, cu 3-2 (1-1), marcînd Daniel Motreanu, în minutul 29, Arpad Nagy (min. 66) şi Ştefan Laszlo (min. 75) respectiv Bogdan Aparaschivei (min. 24) şi Alexandru Popescu (min. 90).

Trupa lui Orlando Trandu, Unirea Giroc, a întrecut cu 2-0 pe Mureşul Igriş, prin golurile marcate de Alexandru Moricz (min. 70) şi Cristian Aga (min. 81), din 11 metri. Mureşul Cenad a terminat la egalitate, 3-3 cu AS Carani. Golgeterul campionatului, Bogdan Wilheim, a reuşit iarăşi dubla, mai înscriind Cosmin Radu.

La Sâmpetru Mare, echipa lui Iosif Mânecan, Plavi Delia, a învins cu un scor de forfait echipa secundă a lui CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, prin golurile marcate de Remus Ciui (2) şi Claudiu Nicolescu.

În Seria a doua, FC Jebel a cedat pe propriul teren, cu 5-1, în faţa celor de la Unirea Ghilad. Au marcat Denis Răducanu (2), Deian Pecarov (2) şi Radovan Alexandru, golul de onoare fiind reuşit de Dănuţ Covătaru. Nu putem trece cu vederea victoria obţinută de Gloria Moşniţa Nouă împotriva echipei Inter Foeni, cu 4-2. La acest meci, antrenorul oaspeţilor, Ciprian Bota, împreună cu 4 jucători, au părăsit incinta terenului în minutul 70, plecînd cu toţii supăraţi, poate nemulţumiţi de cele petrecute pe gazonul verde într-un joc arbitrat de Cătălin Botaş, „cavaler al fluierului” divizionar.

Echipa Solventul nu a dat nici o şansă celor de la Unirea Banloc, reuşind o victorie meritată cu scorul de 4-2, cele 6 goluri fiind marcate de Adrian Capbun (2), Adrian Popa şi Vlad Tecău respectiv Florin Natanticu şi Zoran Ianculov.

La Ciacova – Parţa, joc la care arbitrul Lucian Betea a fost înlocuit în ultimul ceas, gazdele s-au arătat deranjate când l-au văzut sosind la teren pe tânărul Claudiu Gaitin. Acesta le nemulţumea în urmă cu 5 etape, la jocul cu FC Jebel, când pierdeau cu 3-1. Şi iată că din nou au cedat pe propriul teren, cu acelaşi central: 2-3. Şi cu alte nemulţumiri vizavi de arbitraj…

La Peciu Nou, echipa din Diniaş a jucat cu cei de la Sânmihaiu Român, cedând cu 1-0 şi periclitându-şi situaţia în clasament, iar delegatul gazdelor de la Diniaş a fost pe punctul de a contesta utilizarea a doi jucători, cu numerele 8 respectiv 11, care se dovedeau însă a fi în legitimitate.

În Seria a III-a, surpriza a constituit-o victoria obţinută în deplasare de Timişul Urseni, la Topolovăţu Mare, cu 4-2. Liderul Progresul Racoviţa a câştigat aşadar la masa verde, cu 3-0, în deplasarea de la Leucuseşti, cu Unirea, şi este ca şi promovat în liga a patra.

ASU Politehnica a întrecut cu 5-0 (5-0), la Nădrag, echipa locală Padeşul, prin golurile marcate de Panc, de două ori, Marchiş, din 11 metri, Gălan şi Popoviciu. Pentru antrenorul gazdelor, Puiu Linginar, acesta a fost ultimul joc, retrăgîndu-se din fotbal pe motive de sănătate. Acesta ne-a mărturisit că elevii săi au fost timoraţi de adversar şi de prezenţa a peste 500 de fani ai violeţilor la acest meci: „Sincer să fiu, este cea mai bună echipă din această serie şi cu prisosinţă merita primul loc. Păcat că nu a promovat!” 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Campionatul Judeţean Timiş, runda a 29-a, penultima: rezultate înclinînd în favoarea oaspeţilor

  1. Vatca Vasile spune:

    Buna seara d-le redactor, am rugamintea la dvs, sa verificati din nou informatiile primite de la jocul dintre DINIAS – SINMIHAI, pt ca nu a fost niciun jucator cotestat sau sa nu se prezinte la verficare, asa cum scrieti dvs. Asadar cu foarte mult respect fata de informatiile primte, corect si utile pt noi de-a lungul timpului, va rog frumos sa modificati textul cu informatia corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: