Campionatul Judeţean Timiș, Seria I: AS Tricoul 1 Iunie Timişoara – AS Gelu 0-2 (0-1). FOTO + declarații Potra, Lupu

După ce a promovat anul acesta în liga a cincea, gruparea din Gelu, antrenată de Bogdan Lupu, a avut o comportare remarcabilă în turul Seriei I a Campionatului Județean Timiș, astăzi izbutind să administreze prima înfrângere pe teren propriu celor de la Tricoul 1 Iunie, victorie în deplasare în Timişoara prin care a încheiat sezonul de toamnă pe locul secund: AS Tricoul 1 Iunie Timişoara – AS Gelu 0-2 (0-1).

Meci în Seria I a ligii a V-a județene disputat pe terenul din cartierul Plopi, unde oaspeţii aveau să deschidă scorul după un sfert de oră, prin Bogdan Epure, cu un şut de la 17 metri la colţul lung, direct spre vinclu… 0-1.

Gazdele au asaltat poarta vizitatorilor, beneficiind și de două-trei lovituri libere de la 17 metri, perpendicular pe poartă, irosite însă de Baciu, Hărpăilă şi Bogdan Preda, şuturi în braţele portarului.

În mitanul secund, cele mai mare ocazii le-a avut Răzvan Baciu în minutele 60 și 70, când a driblat şi portarul şi a trimis cu latul spre poarta goală, dar mingea a fost in extremis respinsă de un fundaş, respectiv a driblat tot ce i-a ieșit în cale dar de la 6 metri a șutat în portar.

Oaspeţii au mai nimerit bara prin Florin Şerban, scăpat singur spre poartă dar imprecis de la 8 metri, după care golul doi a venit în minutul 86, în urma unui contraatac purtat de Iulian Berbece, lansat spre poartă. Goalkeeper-ul a ieşit la 18 metri dar a trimis pe lângă acesta, cu latul, de la 25 de metri, balonul căpătând un efect ciudat şi strecurându-se în cele din urmă lângă bară… 0-2.

La schimbarea lui Berbece din minutul 88, cei zece spectatori care i-au însoțit pe oaspeți de la Gelu l-au aplaudat îndelung pentru prestaţia avută.

*

Au jucat următoarele formaţii:

Tricoul 1 Iunie Timişoara: Nicolae Jurcuţ – Bogdan Preda, Alex Hartapuc, Daniel Hărpăilă, Alexandru Cosman (min. 55, Daniel Filip) – Daniel Hodineanţ (min. 80, Mihai Ebenciuc), Ionuţ Prodan (min. 65, Ionuţ Blejdea), Jamel Walled, Ovidiu Preda – Valentin Calomfirescu, Răzvan Baciu.

Antrenor:Ioan Neamţu.

Pe bancă: Cristian Crişan, Radu Manzur, Mihai Mateică.

AS Gelu: Tiberiu Munteanu – Cosmin Ivănescu, Alexandru Aldea, Ionuţ Măciucă, Florin Şerban, Iulian Berbece (min. 88, Endre Vetro), Bogdan Epure, Gabriel Chelbu (min. 75, Marius Straton), Vasile Palkovacs, Casian Mircea, Gabriel Moldovan.

Antrenor: Bogdan Lupu.

Pe bancă: Sergian Cuzmanov.

Au lipsit: Ioviţu, Pătruică, Miclăuşi, Dumea şi Tudor.

Au arbitrat: Ionuţ Humiţa – Cosmin Dănuţ Helgiu şi Robert Daniel Roşiu. Observator de arbitri Gheorghe Ciobanu, delegat de joc Ionel Bolog.

+

La cald…

Gheorghe Potra (manager Tricoul 1 Iunie):

– Cum apreciaţi acest tur de campionat, faţă de cel anterior? Nu pot să spun că ediţia trecută a campionatului a fost mai bună decât aceasta, echipele sunt aproape de aceeaşi valoare, au apărut noi echipe, cum este cea de la Gelu respectiv Pesac, nou promovate care au demonstrat că merită şi sunt mai bune decât mă aşteptam. M-a surprins organizarea lor şi dorinţa lor de victorie, cum s-a întâmplat astăzi. Și au reuşit ceea ce şi-au dorit!”

– Aţi suferit prima înfrângere acasă, de la o nou promovată… ”Da, este adevărat. Pe fondul marilor noastre ratări, chiar şi cu poarta goală. Așa am pierdut. Ei, cu două ocazii, au dat două goluri. Despre meciul de astăzi, jocul a fost echilibrat, dar pot spune că au meritat victoria. Dacă au bătut cu doi la zero… Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii! În schimb pot spune că am avut şi un arbitraj foarte bun, eu zic că şi jocul a fost foarte bun”.

Bogdan Lupu (antrenor AS Gelu)…

– Cum apreciaţi acest campionat faţă de cel anterior? ”Faţă de Promoţie este mare diferenţă de valoare, echipele sunt cu mult peste nivelul la care joacă. Noi ne-am pregătit din Promoţie pentru Judeţ, am avut echipă foarte bună, am promovat, iar acum se văd rezultatele muncii noastre. Am fost sigur că băieţii mei vor face faţă la nivelul ligii a cincea! Sunt foarte foarte mulţumit de echipă, băieţii dau tot ce pot la fiecare meci, sunt extraordinar de mulţumit. Aţi văzut şi dumneavoastră că nu ne-am făcut de râs. Mulţumesc primarului din Variaş că ne sprijină! Obiectivul nostru este să ne menţinem acolo sus, în primele şase. Acum suntem pe locul doi şi hibernăm în această iarnă liniştit”.

– Sunteţi prima echipă care aţi învins la Timişoara… Da, am întâlnit o echipă bună, de tradiţie şi veche în acest eşalon, și chiar nu mă aşteptam să batem. Speram la un egal, căci nu câştigase nimeni aici, până la meciul cu noi. Chiar noi suntem prima echipă care a bătut pe Tricoul 1 Iunie acasă. Am venit foarte montaţi, noi am fost mai pragmatici şi am reuşit, chiar dacă am avut numai două ocazii. Sunt foarte mulţumit!”

Fotografii realizate de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: