Din 23 aprilie, Campionatul Național Universitar cu 12 centre. Turneul final, preluat din nou de UPT după 3 ani, la Timișoara pe 18-20 mai. UVT, laureată calificată din oficiu

Fotbalul studențesc revine în cadru la ceas de primăvară, www.fotbaluniversitar.ro prefațând ediția din acest an a Campionatului Naţional Universitar al României la fotbal, al cărei turneu final va fi găzduit de Universitatea Politehnica Timișoara în perioada 18-20 mai.

Startul se va da în săptămâna ce începe luni, 23 aprilie, cu 15 echipe înscrise în întrecerea studențească, un număr aproape dublu de participante faţă de anul trecut, când au fost opt, direct în turneu final, dar mai puţine în comparație cu recordul de acum trei ani, cu 20 de formații implicate.

Ediţia 2018 a Campionatului Naţional Universitar al României este preluată din nou, din punct de vedere organizatoric, după trei ani, de Universitatea Politehnica Timişoara, alături de FSSU şi FRF, turneul final urmând a va avea loc pe malurile Begăi între 18 și 20 mai.

Universitatea de Vest Timișoara, deținătoare a trofeului grație adjudecării titlului național studențesc în ediția din 2017, este calificată din oficiu în turneul final, celelalte 7 locuri fiind puse în joc în preliminariile tur-retur cu următorul program:

UAIC Iaşi – UTI Iaşi

U Piteşti – UPB Bucureşti

UTBv Brașov – UVT Târgoviște

UCB Tg. Jiu – UPET Petroşani

U Oradea – UPT Timişoara

UBB Cluj-Napoca – UTCN Cluj-Napoca

UAB Alba Iulia – ULBS Sibiu.

Meciurile vor avea loc în intervalul 23 aprilie – 11 mai, zilele de desfășurare urmând a fi stabilite de comun acord de cele două echipe, în caz contrar fiind decise de către departamentul de organizare al competiției.

Așadar, o fază preliminară comparativ cu formula simplificată de anul trecut, intenția promotorilor competiției fiind de a implementa în viitoarea ediţie un campionat regulat pe serii geografice, cu mai multe protagoniste la start, programat deja în acest an, cu sezon de toamnă. Însă până una alta, mai întâi ediția 2018…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: