Campionatul Național Universitar începe cu faza preliminariilor

Formațiile ale instituțiilor de învățământ superior din 7 centre universitare din țară vor lua parte la întrecerea studențească din această primăvară. Stabilirea întâlnirilor eliminatorii din faza I a noii ediții în Campionatul Național Universitar de fotbal a fost efectuată de către Departamentul de Organizare al competiției, ținând cont de criteriul deplasărilor cât mai scurte.

Prima echipă (stabilită în ordine alfabetică) va fi gazda primei manșe. Se va juca tur-retur sau în manșă unică (pe teren neutru). Câștigătoarele întâlnirilor eliminatorii se califică pentru turneul final. Iată programul preliminariilor:

UAIC Iași – UTI Iași
UEB București – UNEFS București
UAB Alba-Iulia – UPET Petroșani
UTCN Cluj-Napoca – UO Oradea
UVT Timișoara – UIS Timișoara

Universitatea organizatoare a turneului final, Universitatea Politehnica Timișoara, este calificată direct la turneul final.

Echipele înscrise la ediția 2019:

Universitatea 1 Decembrie 1918 (UAB) Alba-Iulia
Universitatea Ecologică (UEB) București
Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS) București
Universitatea Tehnică (UTCN) Cluj-Napoca
Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iași
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (UTI) Iași
Universitatea (UO) Oradea
Universitatea (UPET) Petroșani
Universitatea de Vest (UVT) Timișoara
Universitatea Ioan Slavici (UIS) Timișoara
Universitatea Politehnica (UPT) Timișoara.

Sunt, așadar, 11 echipe. Multe absențe, din cauza faptului că echipele respective nu se vor putea baza pe jucătorii legitimați (printre ele, chiar campioana națională en titre, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca) sau din motive financiare…

De remarcat, însă, revenirea în competiție a UNEFS-ului, unitatea de elită a învățământului superior în domeniul Educației fizice și sportului, precum și înscrierea a două universități particulare, Ecologică, din București, și Ioan Slavici din Timișoara.

Meciurile vor avea loc în intervalul 25 martie – 5 mai. Turneul final se dispută între 17-19 mai 2019, la Timișoara, pe stadionul Știința, pe care se va juca finala, și pe încă unul sau două stadioane.

La turneul final vor participa șase echipe, care vor juca în sistem grupe (nu eliminatoriu, ca anul trecut), meciuri de câte 60 minute (excepție fiind finala), apoi finala pentru locul 3 (locurile 2 din grupe) și finala (locurile 1 din grupe). Tragerea la sorți a grupelor va fi fără capi de serie.

Campioana națională va reprezenta România la Europenele Universitare, care se vor desfășura la Madrid, între 20-27 iulie.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: