Când învinge, înscrie de 4 ori: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Avântul Periam 4-0. Să vină Ripensia!

O nouă etapă în Seria 8 din Liga 3, a treia a turului, un alt meci direct între cluburi timișene, al treilea, însă și primul în care învinșii n-au mai marcat. Ar fi putut-o face încă din primul sfert de oră al întâlnirii de astăzi de la ora 17 de la Ghiroda, unde gazdele au deschis în schimb scorul și au mai punctat de 3 ori după pauză, făcându-și norma de 4 goluri marcate: 4-0 (1-0) cu CS Avântul Periam.

Calificată în Cupa României prin a înscrie de 4 ori în deplasare celor din Lugoj și lansată în campionat cu un 1-4 victorios tot pe teren advers, la Dudeștii Vechi, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a punctat de 4 ori și vineri după-amiază pe terenul ”Emilian Pavel”, reabilitându-se după eșecul cu 4-1 de sâmbăta trecută din județul Arad, la CS Șoimii Lipova.

S-a ajuns la Ghiroda – Periam 4-0 (1-0) în partida formațiilor programate marți, săptămâna viitoare, în dispute eliminatorii acasă din turul 3 al Cupei României, galben-albaștrii cu Ripensia, Avântul cu nou-promovata dumbrăvițeană în Liga 2, meciul din etapa a III-a în C8 fiind pe puncte, încă 3 în contul aspirantei la șefia clasamentului, în vreme ce elevii lui Sorin Bălu s-au ales cu a doua înfrângere la rând în fața unor colegi timișeni, după 1-2 acasă cu Pobeda. 

Prin prisma primului sfert de oră al meciului, în care Ionuț Ologu a reluat din careul mic în transversala porții gazdelor iar Sîntean l-a luat la țintă cu un șut din apropiere pe portarul celor din Ghiroda, nu s-ar fi întrevăzut un asemenea deznodământ, însă elevii lui Răzvan Leucă au deschis scorul la momentul oportun, chiar înaintea pauzei, prin Cosmin Mancaș, cu o ”scăriță” din careul lui Burtic, iar ecuația s-a simplificat pentru favoriți.

Și mai mult odată ce Oancia a primit al doilea cartonaș galben în minutul 50, eliminat fiind de la Avântul, de pe a cărui bancă antrenorul Sorin Bălu a considerat că au fost acordate cu larghețe, gazdele desprinzându-se în a doua jumătate a reprizei secunde, după o dublă modificare spre finele primei ore de joc.

Parte secundă a reprizei a II-a în care Andrei Făgărășanu avea să dubleze avantajul iar după o triplă schimbare pentru ultimul sfert de oră, căpitanul Cosmin Mancaș să finalizeze o acțiune pe flancul stâng cu un șut de la 14 metri în vinclu, în minutul 78, cireașa pe tort fiind pusă în minutul 88 de Mura, introdus și acesta în teren pentru ultimele 15 minute.

Ghirozenii și-au îndeplinit norma și acasă, pregătindu-se pentru o săptămână cu întâlnirea care pe care cu Ripensia și deplasarea la Chișineu Criș, în vreme ce Avântul are în program o altă deplasare și runda viitoare, la CS Șoimii Lipova, oaspete sâmbătă la ora 17 a Văii Domanului în duelul la vârf cu CSM Reșița, dar implicată apoi la rândul ei marți în Cupa României, acasă cu CS Lotul Băile Felix.

Rezultatele zilei în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi. (fotografii de Mario Rusalin)

*

Răzvan Cluci a spus la final că ”am câștigat fără nici un fel de emoții, dominând meciul de la cap la coadă, cu multe sitiuații de a marca. Din păcate, am reușit numai 4 să fructificăm. Ne așteaptă un joc greu în Cupa României cu Ripensia, marț, dar suntemi motivați să obținem calificarea în turul următor!”

Sorin Bălu, de la Avântul Periam, s-a referit la ”o înfrângere în fața unei echipe mai bune, a meritat victoria. Are un obiectiv, în primele două clasate, pe când noi un altul, să evităm retrogradarea și să propulsăm jucători tineri, cum avem în componența lotului nostru, către eșaloanele superioare. Dar ei nu aveau nevoie de ajutorul arbitrilor pentru a câștiga!”

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Velcan, Hecsko, Stupu, Coroiu (minutul 75, Mura), Schinteie, Făgărășanu (75, Ilie), Jichici (55, Precup), Cristodulo (55, Sporin), Mancaș – cpt., Vasluian (75, Zavalache).

Rezerve: Ciocan – Rosuș, Popvici, Miclău.

Avântul Periam: Burtic – Mureșan – cpt., Oancia, David, Mitre, Gașpar, Viașu, Ologu (55, Mager), Kuhn, Siminiceanu. Sîntean (80, Prața).

Rezerve: Voinea, Popescu, Popa, Gălățan, Bîte,.Bot, Pițuc,

Arbitri: Lădar și Cozorici din Zalău, Seiche tot din Sălaj. Observator de arbitri, arădeanul Emil Arsa, delegat de joc, cărășeana Monica Silvia Sabolovits.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Când învinge, înscrie de 4 ori: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Avântul Periam 4-0. Să vină Ripensia!

  1. Neamtu spune:

    Despre arbitraj nimic sau ați primit informațiile de la gazde…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: