Cap Mancaş, Ghirodei asigurat locul 3. Pobeda revine pe 5. Doar elevii lui Bălu cu un bilanţ general pozitiv acasă dintre timişeni

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii şi Pobeda Star Bîşnov s-au reabilitat astăzi prin a se impune la zero la prima apariţie acasă în 2023, cu ocazia penultimei etape în sezonul regulat al Seriei 8 în liga a III-a, după ce săptămâna trecută clacau cu 4-0 în deplasare, în timp ce Phoenix Buziaş a remizat tot 1-1 în Timiş şi cu cealaltă grupare arădeană calificată în play-off, Şoimii, iar Avântul n-a mai putut ţine piept la Periam şi după pauză liderului CSM Reşiţa. Implicit, galben-albaştrii Ghirodei şi-au asuigurat locul 3 în sezonul regulat iar Pobeda a revenit în prima jumătate a ierarhiei. 

S-au jucat aşadar şi meciurile etapei a 17-a în Seria 8, penultimă rundă a sezonului regulat, cluburile timişene fiind organizatoare şi încheindu-şi apariţiile pe teren propriu în întrecerea tur-retur, astfel încât următoarele lor partide acasă vor fi în play-off, pentru CSC Ghiroda şi Giarmata Viiiar programul, ierarhia şi rezultatele din zona 1-4 vor fi accesibile pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal, respectiv în play-out în cazul „bulgarilor”, nou-promovatei din Buziaş şi Avântului Periam.  

Un deznodământ al sezonului regulat anticipabil dinaintea începerii campionatului, şi iată!, stabilit deja înainte de termen, ceea ce spune ceva în plus despre lipsa reală de atractivitate a întrecerii, în sensul că era de aşteptat ca reşiţenii, ghirozenii şi arădenele din Lipova şi Chişineu Criş să se califice în play-off.

Galben-albaştrii preluaţi de Sorin Bălu după ce începeau sezonul cu Răzvan Leucă la cârmă, prin a înregistra acasă bilanţul 9 6 1 2 15-5 19 puncte din 27 posibile, celelalte 14 fiind adjudecate în deplasare.

„Bulgarii” de la Pobeda au fost în schimb extrem de darnici la Dudeştii Vechi, bilanţ pe „Hristo Stoichkov” 9 3 2 4 17-23 11 puncte, astăzi înregistrând primul succes fără gol primit acasă din 23 septembrie, atunci în etapa a V-a, 1-0 cu cei din Cermei.

Nou-promovata CS Phoenix Buziaş a obţinut şi mai puţine puncte la Carani decât Pobeda la Dudeştii Vechi, elevii lui Cosmin Petruescu conturând bilanţul acasă 9 2 4 3 9-13 10 puncte. Spre deosebire însă de „bulgari”, mai strângători în deplasări, în care au agonisit o zestre a punctelor superioară celei adjudecate acasă, Phoenix n-a fost la fel de eficientă pe alte terenuri. Poate o va face la spartul târgului, la Cermei.

În fine, CS Avântul a pierdut majoritatea meciurilor jucate la Periam în sezonul regulat, 9 2 2 5 10-13 8 puncte, clasarea deasupra arădenelor din Ineu şi Cermei datorându-se şi celor 7 puncte cucerite pe terenuri adverse.

Rezultatele complete ale penultimei etape şi programul ultimeia, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal. Inserată fiind şi „grila” provizorie şi estimativă de start a fazei play-off 1-4, urmând a fi adăugate în timp util, la stabilirea ţintarului, şi etapele programului. 

Iată însă detaliile de la meciurile zilei cu implicarea grupărilor timişene, în vreme ce Crişul – Gloria Lunca-Teuz Cermei s-a încheiat 2-0 (1-0) la Chişineu Criş.

CS Avântul Periam – CSM Reşiţa 0-2 (0-0).

Timp frumos, soare, un teren puţin moale şi circa 200 de spectatori, dintre care 30, veniţi de la Reşiţa, care şi-au încurajat frenetic favoriţii.

Liderul nu prea a arătat nimic, în schimb arbitrul a acordat 3 cartonaşe galbene, lui Ardei şi Velcotă, respectiv Bilia.

În minutul 37, minge şutată de Negru puternic, din apropiere, în faţa de Praţa, la centrul terenului, aproape de linia de margine, juniorul Avântului căzând pe gazon. Îşi revenea şi intra din nou pe teren.

În partea secundă, aşa cum a mai făcut-o adesea în acest campionat, inclusiv în meciul tur cu Avântul, liderul a reuşit să se desprindă, înscriind prin Alfred Mensah (min. 64) şi Sergiu Rimocvecz (min. 77).

Suficient pentru a obţine a cincea victorie în deplasare în sezonul regulat, patru dintre acestea fără a primi gol, câştigând aşadar majoritatea partidelor de campionat pe teren advers, celelalte fiind mai ales remizate, 1-1 la Ghiroda şi 0-0 la Chişineu Criş şi Lipova, în vreme ce, mai apoi, la Pecica, reşiţenii au cedat cu 3-2 în 19 noiembrie. Cu alte cuvinte, n-au învins în fief-ul ocupantelor locurilor 2-5.

Răzvan Leucă: „A fost o bună propagandă făcută fotbalului! În faţa multor suporteri. Trebuie să recunoaştem că Reşiţa este o echipă foarte bună, puternică şi bine organizată, cu jucători valoroşi. Am reuşit să oferim o replică tăioasă liderului, care doar pe final a reuşit să marcheze. Ţin să-mi felicit tinerii jucători pentru jocul prestat, iar în ciuda absenţei din lot a unor titulari, am reuşit să ne ridicăm la nivelul adversarilor. Urmează ultima etapă din campionatul regulat, după care aşteptăm să vedem programul din play-out”.

CS Avântul Periam: Gakos – Mureşan, Cochinţu, Bot, Bilia – Oancia – cpt, Mitre, Gaşpar – Mager, Praţa, Viaşu.

Antrenor Răzvan Leucă.

Au mai intrat: Gălăţan, Popescu, Stemate, Mânecan.

Pe bancă: Bîlc, Ghiurgea, Spulber.

CSM Reşiţa: Zimmermann (cpt) – Szijj, Ardei, Dudea, Rimovecz – Popescu, Velcotă, Chera, Mensah, Negru, Dane.

Antrenor Călin Cheregi.

Rezerve la start: Căpățână, Fota, Petre, Barboianu, Gakou, Gomboș, Trancă, Drăghiceanu.

Au arbitrat: Chioran (Cluj Napoca) – Kopriva (Arad) și Mereț (Cluj). Observator de arbitri Mocanu (Arad), delegat de joc Biriș (Hunedoara).

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Progresul Pecica 1-0 (1-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat cu patru minute înainte de pauză de către căpitanul timişenilor, Cosmin Mancaş, cu capul, din apropiere, în urma unei centrări de pe flancul drept, a lui Precup.

În prealabil, în minutul 37, Bîrlovean necesita îngrijiri medicale după ciocnirea cu un oponent arădean, continuând ulterior jocul.

În repriza a doua, în minutul 58, Bîrlovean a deposedat un pecican de balon, care a căzut peste jucătorul timişenilor, rămas întins pe gazon şi necesitând noi îngrijiri medicale. Ambulanţa a intrat pe teren şi fundaşul ghirozean a fost transportat la spital pentru analize şi investigaţii, dat fiind durerile de cap pe care le acuza.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Mosoarcă – Vasluian, Coroiu, Stupu, Bîrlovean (min. 58, Ehling) – Precup, Schinteie – Mancaş, Făgărășanu, Sporin – Ilie. 

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Ciocan – Micșa, Buțu, Datcu, Porav, Cluci, Bădăuță, Garștea. 

Progresul Pecica: Zamfir – Moraru, Hrezdac, Gomboș, Sarkozi – Câmpan, Arsene, C. Mihai, Bozian, Stanciu – Borcea.

Antrenor: Mihai Petcuţ.

Rezerve la start: Burtic – Răchită, Aldan, Puie, Șerengău, Roșu, Matyus, Gruia, Szep. 

Arbitri: Fodor (Deva) – Pop și Bogdănel (ambii din Oradea). Observator de arbitri: Moisescu; delegat de joc Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin) .

Antrenorul Sorin Bălu a declarat: „O victorie importantă și meritată! Am întâlnit o echipă bună, care a venit să joace ultima șansă de a merge în play-off. Noi am gestionat bine rezultatul şi, până la urmă, în fotbal victoria este singurul lucru care contează.”

CS Phoenix Buziaș – CS Şoimii Lipova 1-1 (1-0).

Jocul s-a disputat pe terenul din localitatea Carani, unde Phoenix n-a mai învins din 21 octombrie, atunci cu 1-0 în faţa cermeienilor. Ulterior, trei eşecuri şi două remize.

Elevii lui Cosmin Petruescu au deschis scorul în minutul 15, prin Sergiu Românu, şutând de la 20 de metri la vinclu. La reluare, după 12 minute, oaspeții au egalat după un corner executat de Pamfile, cu capul, prin Abel Popa, marcator din apropiere.

Cosmin Petruescu a spus: „Un rezultat echitabil din punctul meu de vedere. Un meci cu ocazii la ambele porți, cu ratări şi de o parte şi de cealaltă. Până la urmă rămâne un punct câștigat împotriva echipei de pe locul doi, cu pretenții la promovare.”

Buziaş: Lupu – Marius Musteța, Roșus, Nicolescu, Popescu – Rus, Pureca, Olariu, Românu – Pădurariu, Matiș. 

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Au mai intrat: Filip, Avramescu, Marian Musteța, Chistrugă.

Pe bancă: Marinca – Petruș, Mircea, Horcea, Butar. 

Lipova: Buta – Petruț, S. Sabău, A. Popa – Clej, D. Pop, Susan, Pamfile – Popovici, Modan, Gavrilă. 

Antrenor: Adrian Abrudean.

Au mai intrat: Bulza, A. Rusu, Jichici.

Pe bancă: Poiană – Nagy, Angheli, Giosu, D. Rusu.

Au arbitrat: Vădana – Tamas şi Mureșan (toţi din Cluj).

ACS Pobeda Star Bîşnov – ACS Ineu 2-0 (1-0).

Timp frumos, un teren foarte bun, cu mulţi spectatori în tribună (peste 350).

Localnicii au dominat întâlnirea cu nou-promovaţii de pe penultimul loc şi au marcat deja până la pauză, prin Valentin Grigore, cu un lob de la 16 metri peste portarul vizitatorilor.

Meciul nu avea cum să fie uşor pentru „bulgari”, dat fiind dificultăţile şi incertitudinile din perioada de pregătiri de iarnă, dar chiar şi aşa, deşi nu era optim şi integral pregătită pentru sezonul de primăvară, Pobeda a dispus la zero de inăuani, semn al slăbiciunilor generale din fotbalul nostru. A te impune şi fără pregătiri „standard” şi ca la carte, şi pe fondul necompetitivităţii partenerului de întrecere.

Iar cu 7 minute înainte de final acelaşi Valentin Grigore a reușit „dubla”, cu o lovitură de cap de la 8 metri, în dreapta portarului, la semiînălțime, în urma unui corner al antrenorului-jucător Daniel Vasilcin. Unii ştiu jocul şi fac diferenţa.

De menționat că în minutul 89, când marcatorul celor două goluri, Valentin Grigore, a fost înlocuit cu Ghuruţan, autorul reuşitelor a fost aplaudat la scenă deschisă de cei peste 350 de spectatori.

Pobeda: Stoianov – Bogdan, Miculescu, Lengyel, Ienovan – Grigoriu (min. 84, Bălace), Vasilcin, Rad, Sebastian Budur – Vincu (min. 65, Toma Budur), Valentin Grigore (min. 89, Ghuruțan).

Pe bancă: Szofran, Babușcov, Boboiciov.

ACB Ineu: Merșca – Spătaru, Cahill, Roșu, Nica – Ndoye – Banam, Călin, Florea, Kouadio – Toure. 

Antrenor: Cristian Sculici.

Au mai jucat: Jurj, Mâneran, Udrescu, Rucăreanu

Pe bancă: Tulcan – Narsesovici, Goia, Szoke. 

Daniel Vasilcin a mulţumit în primul rând spectatorilor „care au venit în număr mare şi ne-au încurajat pe tot parcursul acestui meci. Despre joc, în prima repriză am condus clar dar am reuşit numai un gol. În partea a doua, ne-am dorit să conservăm rezultatul iar pe contraatac am reuşit să periclităm poarta adversă; în final, omul potrivit la locul potrivit, Vialli a marcat un super gol cu capul. Doresc să spun că Pobeda a salvat onoarea timişenilor. Mai încă ceva… Cel mai important jucător în angrenajul echipei din acest campionat este de departe Valentin Grigore, care a reuşit în cinci meciuri să ne aducă 15 puncte. După părerea mea liniştit poate să joace măcar în liga a doua, dacă nu în prima.”

Au arbitrat: Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc) – Humița (Caraș Severin) și Urs (Oradea). Observator de arbitri: Ciotlăuș (Deva); delegat de joc, Paraschiv (Drobeta Turnu Severin) .

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: