Căpitan pe Wembley al juniorilor României, polistul Mircea Popa pleacă în ceruri la aniversarea a 93 de ani a clubului alb-violet

Mircea Popa, medaliat cu bronz cu Ştiinţa Timişoara în ediţia 1962/63 a primei ligi de fotbal din România şi căpitan în acelaşi an al selecţionatei juvenile “tricolore” cu ocazia unui joc pe Wembley, a trecut în nefiinţă la vârsta de 73 de ani, joi 4 decembrie, în data aniversării a 93 de ani de existenţă a grupării alb-violet. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Încă un talentat fost tânăr purtător al culorilor alb-violet a plecat în ceruri în acest an, ducând cu sine nepreţuite amintiri din lumea balonului rotund. În urmă cu 3 ani, Mircea Popa se regăsea împreună cu colegi sportivi din anii ’60, precum Ioan Igna, Cicerone Manolache, Viorel Petrovici sau Petre Speriosu, la evenimentul aniversării a 90 ani de existenţă ai clubului studenţesc alb-violet Politehnica, intitulat sugestiv ”1921-2011. Poli… file de istorie”.

Acum, de ziua clubului al cărui fiu a fost, Mircea Popa ne-a părăsit şi el. Precum alţi studenţi-sportivi, tânărul născut la 9 februarie 1941 la Făgăraş (judeţul Braşov) avea să aleagă, la desfiinţarea secţiei de Mecanică Agricolă a facultăţii din Craiova, după 2 ani de studii în Bănie, un transfer în centrul universitar Timişoara, unde absolvea în promoţia 1966 Facultatea de Mecanică a Universităţii “Traian Vuia” Timişoara, răstimp în care a îmbrăcat şi tricoul alb-violet, fortificând compartimentul ofensiv.

A jucat atât pe vechiul “Ştiinţa”, în spatele Mecanicii, cât şi, mai apoi, pe “1 Mai”, dar în 1963 şi pe Wembley, în calitate de căpitan al unei selecţionate de tineret a României, ocazie cu care cu un ochi a plâns, suferind o accidentare cu dublă fractură de tibie şi peroneu, care, la 22 de ani, avea să-i scurteze traiectoria fotbalistică.

A urmat-o cu pricepere pe cea inginerească, activând aproape 4 decenii la Uzinele Mecanice Timişoara. Căsătorit cu Doina Popa, activă în viaţa culturală a Timişoarei, la Teatrul Naţional, Mircea Popa a avut un fiu care i-a dăruit 2 nepoţi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă 6 decembrie, la ora 13, în Cimitirul Calea Lipovei.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: