Căpitanul Mancaş spulberă de transversală şansa egalării la pauză a campioanei, Ghiroda încheie în umbra barajului: 0-2 cu CSM Reşiţa

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a încheiat în această seară sezonul prin a ceda acasă campioanei înainte de termen a Seriei a VIII-a în Liga a III-a, 0-2 (0-1) cu CSM Reşiţa – pentru al doilea sezon la rând fruntaşă atât după parcursul regulat cât şi după play-off, în timp ce reprezentanta Timişului în grupa I valorică a dat înapoi de la o primăvară la alta, anul trecut calificată de pe locul 2 în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, de astă dată – într-o întrecere şi cu cărăşenii redirecţionaţi vara trecută de FRF din Seria a VII-a – rămasă constant şi fără excepţie de-a lungul celor 9 runde din zona 1-4 pe locul 3

Treaptă a treia de pe care timişenilor le venea foarte greu să urce, în rocadă cu contracandidata CS Şoimii Lipova, iar meritul elevilor lui Sorin Bălu este că au rămas în cursă până în runda finală a play-off-ului, începută la ora 18, nevoiţi fiind însă a învinge, dar depinzând în plus şi de rezultatul de pe Mureş, unde localnicii secund clasaţi plecau cu prima şansă în duelul direct arădean cu outsiderul codaş CS Crişul Chişineu Criş.

Iar aproape jumătate de oră au mai rămas cât de cât vii cu adevărat speranţele ghirozenilor, cât pe ambele terenuri, „Emilian Pavel” respectiv la Lipova, s-a menţinut scorul alb, însă odată ce Sebastian Velcotă a deschis scorul pentru oaspeţii cărăşeni în minutul 27 iar Andrei Gavrilă pentru Şoimii în minutul 29, deznodământul anticipabil a început cu atât mai mult să se contureze clar la orizont.

Timişenii abordau runda cu şansa a doua la prinderea locului secund chiar la spartul târgului, cu atât mai improbabil cu cât nu urcau deloc pe 2 în precedentele 8 etape, iar odată ce nici norocul n-a fost de partea lor, căpitanul Cosmin Mancaş trimiţând de la 7 metri în transversală, tocmai într-un moment ideal pentru a înscrie, la intrarea la vestiare, iluziile s-au risipit încet şi sigur.

Terenul bun şi vremea frumoasă au îmbiat la fotbal pe podiumul seriei, CSM Reşiţa având un blazon de apărat şi pregătiri de efectuat pentru semifinala de baraj cu ACSO Filiaşi, iar după ce Velcotă a fost sancţionat pentru o simulare în careul timişean, tot el a înscris peste doar un minut de la 8 metri la colţul lung, spre bucuria celor peste 10 suporteri sosiţi din Valea Domanului, lansat fiind de Dane şi pătruns în careu de pe flancul stâng: 0-1. 

Cărăşeni având şi-o revanşă de luat după ce erau întrecuţi aici cu 1-0 pe 14 aprilie, în prima întâlnire directă bănăţeană din play-off, în etapa a III-a. Şi înscriindu-se pe drumul spre cel de-al şaselea succes în aceste 9 runde din play-off.

Timişenii n-aveau să intre la egalitate la vestiare, transversală, iar oaspeţii ieşeau cu forţe proaspete pentru partea secundă, prin introducerea lui Gakou în avanposturi, dar şi a lui Bărboianu, veşti şi mai edificatoare parvenind de la Lipova după prima oră de joc, desprindere a Şoimilor la 2-0, din penaltiul transformat de Nicu Modan. 

Diferenţa minimă de puncte dinaintea rundei finală, majorată la patru, decisive pentru desprinderea arădenilor pe locul 2, la baraj cu CSM Deva, în semifinale.

Tot pe-atunci, după o oră de joc, antrenorul reşiţean Călin Cheregi a apelat şi la Marian Drăghiceanu, după care Bălu a efectuat duble modificări în a doua jumătate a reprizei, intrând mai întâi Sporin şi Buţu, din minutul 70, apoi pe final Porav şi Micşa, dar tocmai Drăghiceanu, în prealabil sancţionat cu cartonaşul galben la intrarea în ultimele 10 minute, a fost cel care a mai scuturat plasa, în cel de-al treilea minut de prelungiri din cele 4 dictate adiţional: 0-2. 

Între timp Crişul redusese din handicap la Lipova prin Blickling, trecut în toamnă pe la CSC Dumbrăviţa, 2-1 din minutul 83, dar apele erau deja complet limpezite. 

Ghiroda a insistat în play-off dar a ratat momentul cheie al depăşirii pe „Emilian Pavel” pe 21 aprilie a Şoimilor Lipova, care o devansa pe-atunci cu un singur punct, 1-3 în umbra căruia orice tentative viitoare ale timişenilor au fost cu atât mai dificile.

Încheind sezonul învinşi acasă de campioni, şi tot cu două goluri deficit, după ce le cedau chiar cu 3-0 la Reşiţa pe 3 mai, CSM confirmând calculele hârtiei, deşi n-a convins pe deplin. 

Şi un bilanţ echilibrat în play-off pentru elevii lui Bălu, cu câte 4 victorii respectiv eşecuri, plus o remiză. Clasamentul final al zonei 1-4, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. 

Mai jos, echipele, fotografii şi rezultatele şi marcatorii din jocurile timişenelor în penultima rundă din play-out în C8.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Mosoarcă – Vasluian, Stupu, Hecsko, Velcan, Mura, Precup, Coroiu, Mancaş – cpt., Făgărăşanu, Bădăuţă.

Au rămas pe banca de rezerve: Ciocan – Ilie, Ehling, Datcu şi Garştea.

CSM Reşiţa: Zimmermann – cpt. – Breşneni, Szijj, Ardei, Fota, Velcotă, Rimovecz, Petre, Trancă, Dane, Domil.

Pe bancă: Căpăţână – Dudea, Popescu, Pop, Chera, Lukacs.

CS Avântul Periam – ACS Progresul Pecica 3-4 (0-2): Andrei Sîntean (min. 54 din lovituiră de la 11 metri), Andrei Viaşu (min. 57) şi Alexandru Baranyi (min. 59), respectiv pentru învingători Dan Puie (min. 2), Dan Răchită (min. 39), Mirel Arsene (min. 82, din lovitură de la 11 metri) şi Sergiu Aldan (min. 88).

CS Phoenix Buziaş – ACS Pobeda Star Bisnov 1-1 (1-0): Vasile Vincu (min. 32, autogol) respectiv Eugen Miculescu (min. 90).

În întâlnirea codaşelor arădene, ACB Ineu – CS Gloria Lunca Teuz Cermei 3-1 (1-1) de la 0-1, Progresul Pecica rămânând în frunte înaintea rundei finale, a 10-a, cu 44 de puncte, urmată de Phoenix Buziaş cu 41 de puncte (9 7 1 1 28-9 în play-out), Avântul Periam şi Pobeda cu câte 28 fiecare, inăuanii cu 25 iar cei din Cermei cu 16. Vinerea viitoare, Gloria Cermei – Phoenix Buziaş iar sâmbătă Pobeda – Avântul Periam la Dudeştii Vechi şi Progresul Pecica – ACB Ineu.

În play-out-ul Ligii 1, UTA – FC U Craiova 1-1, Chindia – FC Voluntari 2-2 de la 0-2 şi FC Argeş – Petrolul 3-0, arădenii urmând a juca la barajul de menţinere în elită cu Gloria Buzău iar piteştenii cu Oţelul Galaţi sau Dinamo, moldavii având prima şansă la prinderea primului loc de baraj din Liga 2 prin prisma faptului că joacă pe teren propriu cu Unirea Dej iar la egalitate de puncte cu bucureştenii ar avea întâietate în baza ierarhiei sezonului regulat. Verdictul, duminică de la ora 13. Oţelul şi Dinamo sunt la egalitate de puncte iar un succes acasă le-ar fi suficient gălăţenilor, indiferent de rezultatul celor din capitală. Toate ierarhiile şi ultimele rezultate din primele divizii, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: