Căpitanul Mera redresează nou-promovata şi asigură lui CSC Peciu Nou locul pe podium: 1-0 la Carani cu Phoenix Buziaş

Marcator la Carani la intrarea în ultimul sfert de oră al deplasării finale a „verzilor” în acest campionat, căpitanul Ioan Mera a adus astfel victoria nou-promovaţilor într-o întâlnire „directă de 6 puncte” cu CS Phoenix Buziaş, pe care CSC Peciu Nou a lăsat-o implicit decisiv în urmă la cele 6 puncte înaintea etapei cădere de cortină săptămâna viitoare în play-off-ul Ligii 3, ocazie cu care campioana din 2023 a Diviziei D Timiş va savura asigurarea locului 3 în Seria 8 vestică a eşalonului terţ în compania laureatei în ediţii succesive FC Bihor.

Apăsat de şirul a cinci reprezentaţii fără victorie în play-off, dintre care primele 4 pierdute, urmate de remiza 1-1 de marţi de pe „Electrica” în compania Politehnicii Timişoara, CSC Peciu Nou – singura „comunală” într-un play-off cu cluburi din două capitale de judeţ, a pus punct perioadei nefaste prin a înscrie la Carani tocmai prin propriul căpitan Ioan Mera, 1-0 (0-0) copiind parţial precedentul triumf tot în play-off al verzi-albilor pe acelaşi gazon al Caraniului.

Dar tocmai de la acel 3-0 în 5 aprilie, la a doua apariţie în play-off, n-au mai câştigat nou-promovaţii Peciului Nou, ceea ce i-au lăsat treptat în urma poliştilor în cursa pentru prinderea locului 2, de baraj, asigurat deja de alb-violeţi, ceea ce nu i-a demobilizat însă pe nou-promovaţi, dimpotrivă, reabilitându-se la timp pentru a-şi asigura totuşi a treia treaptă pe podium.

Astăzi, dacă buzieşenii s-ar fi revanşat din nou, precum o făceau pe 27 aprilie cu 2-1 la Peciu Nou, atunci i-ar fi şi egalat la puncte înaintea rundei finale pe verzi-albii cu Mera căpitan, aşa încât aceştia s-au mobilizat în vederea deplasării finale din actualul campionat şi şi-au dublat avantajul la puncte.

Nou-promovata completând deplasările din play-off cu bilanţul 5 2 1 2 6-4 7 puncte, ceea ce poate s-o facă să regrete că n-a smuls nici măcar un punct în jocurile acasă din grupa I valorică.

Şi n-au mai trăit nou-promovaţii din „D” asemenea senzaţii tari de a juca 3 meciuri pe terenuri adverse în doar o săptămână, la Oradea, Timişoara şi Carani, în progresie ca rezultate, de la 1-0 pentru FC Bihor la 1-1 cu poliştii, acum la 1-0 contra buzieşenilor.

Semnat bazându-se pe Braşoveanu – Sporin, Mera – cpt., Gania, Ureche, Gania, Bud, Dobie, Giuricici, Făndel şi Ţurcaş din generaţia 2004, aşadar şi cu 3 titulari de 2005, iar pe bancă şi Boşca – Rosenblum, Buză, Matei, Amariei, Voroş, Radu, Vlădic şi Nicoli, mezin din generaţia 2007 alături de alte 4 rezerve din generaţiile 2003-2004.

De fapt, cu tot cu succesul de la Carani din 8 martie, cu 4-1, CSC Peciu Nou rotunjea în sezonul regulat un bilanţ fructuos în deplasare, 9 5 1 3 14-9 16 puncte.

Trăgând aşadar linia şi adunând, nou-promovaţii au totalizat un bilanţ pozitiv al ieşirilor pe teren advers în primul sezon în Liga 3, mai exact 14 7 2 5 20-13 23 de puncte din 42 posibile, peste jumătate din cele puse în joc. În condiţiile în care chiar câte 3 au fost deplasările la „Poli” şi buzieşeni, oponenţi din play-off, iar două în fief-ul dublei campioane a ultimelor ediţii, FC Bihor. Cu alte cuvinte, 8 dintre cele 14 ieşiri au fost la adversarii din grupa I valorică.

Buzieşenii rămânând ultimii în ierarhia din 1-4, la încheierea unor apariţii fără nici un punct smuls la Carani în play-off, în seria negativă acasă 0-3, 0-3, 2-3, 0-1, ceea ce spune totul despre dezavantajul de a nu juca în propria localitate, reprezentată doar simbolic şi pe hârtie prin purtarea denumirii aşezării, dar nu şi pe gazonul din oraşul staţiune balneoclimaterică, vot de blam pentru constructorii cu încetinitorul în ritm interesat de melc. 

Păgubos pentru CS Phoenix, promovat acum 2 ani în Liga 3 departe de casă şi rămas în pribegie, şi noroc cu bunele gazde din Carani, căci altfel mult, mult mai mare ar fi fost deranjul pentru entuziastul colectiv pregătit de Cosmin Petruescu, colectiv forţat a „se plimba cu cortul” prin judeţ, fără pic de remuşcări pe fondul lipsei conştiinţei într-o naţie a valorilor morale compromise pe obrazul gros al acelor „Dorel” decizând la cârma unor antreprize bătându-şi joc pur şi simplu de termenele de execuţie şi predare a „proiectelor”.

Halal punctualitate, circumstanţe în care Phoenix s-a autodepăşit prin a pătrunde în play-off, în care tocmai rezultatele de la Carani au dezvăluit cât de mult contează să joci cu adevărat acasă, şi nu doar în gazdă, oricât de ospitaliere şi săritoare ar fi acele gazde.

După ce, în prealabil, în sezonul regulat, galben-albaştrii lui Petruescu aveau totuşi un bilanţ pozitiv „acasă”, 9 4 2 3 15-14, sever şifonat apoi în play-off.

Al cărui ultim meci la Carani buzieşenii l-au abordat cu Flonta – Nagy, Nicolescu – cpt., Mada, Mitre, Sturzu, Ferţu, Savu, Românu, Janu şi mezinul din 2006 Bobocea, autor al egalării în remiza 1-1 de marţi de la Oradea, rezerve la start fiindu-le Andrieş – Borca, Grancea, Pefoura, Angheli, Bârloveanu, Velcan, Chistruga şi Sfetescu.  

   

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: