Câtă mărinimie, milostiv stăpân! FRF cică n-ar mai fi așa de ”alertată” și se mai ”relaxează”, în unanimitate. Dar de fapt doar ”ia act”: amânare

Federația Română de Fotbal s-a arătat a fi tare vrednică prin întrunirea statutară a Comitetului Executiv în prima zi a săptămânii, totodată preziua sărbătorii Zilei Naționale, stăpânirea manifestând o concesivă larghețe, slăbire a lațului în care sportul rege carpatin a fost înhățat de aproape 9 luni sub cele mai false pretexte induse din sfere extrasportive. Și întemnițat pe tușă în ”starea de urgență”, și eliberat condiționat cu protocoale restrictive în ”starea de alertă”, dar și scutit de-acum de a i se ”mai aplica și alte sancțiuni”, câtă mărinimie, milostiv stăpân, conform deciziei aprobate cu unanimitate de voturi la cel de-al nouălea punct pe ordinea de zi a ședinței. Chingile strânsorii pe glezna frumosului joc, doar nițel lărgite, dar în rest nimic mai mult, când de fapt FRF este din martie o ascultătoare colaboratoare a autorităților în implementarea pe pielea lumii arenelor a unor absurdități neavând nimic de-a face cu sănătatea publică, știința, medicina, igiena sanitară ori cercetarea, ci strict cu ingineriile sociale, un mai incisiv și insidios nivel al imixtiunii politicii în sport.      

FRF ar vrea să confere încredere și să învăluie fotbalul intern în raze de speranță prin a lăsa impresia că n-ar mai fi într-atât de ”alertată” și s-ar mai ”relaxa” nițel, CEx aprobând astăzi ”cu unanimitate de voturi clarificarea Principiilor de desfășurare a competițiilor în sezonul 2020/2021 în contextul pandemiei de COVID-19 exclusiv cu privire la faptul că în situația în care un club este sancționat cu pierderea jocului cu 3-0, clubului respectiv nu i se vor mai aplica și alte sancțiuni (inclusiv pentru nerespectarea protocolului medical la jocul respectiv sau sancțiuni pentru neprezentare)”, un soi de concesie care distrage atenția și maschează sâmburele problemei, în condițiile în care ralierea la toate impunerile normative aplicate anul acesta sportului rege românesc sunt disproporționate și mult prea exagerate, neavându-și rostul dar nici acoperire justificativă în știință, medicină, cercetare sau igienă, doar un mod al unei uriașe corăbii a nebunilor de a se pune de acord să creadă prostește într-o farsă de proporții pe seama sportului.  

Să ia mai bine act CEx al FRF de deranjul pe care l-au provocat protocoalele restrictive unei competiții a Ligii 2 și-așa cu varii probleme, impuneri care au indus tranșarea la ”masa verde” a trei partide și amânarea a nu mai puțin de 18 în primele doar 14 runde, total depășind echivalentul programului complet a două etape, semnificativă perturbare a activității competiționale pentru o furtună într-un pahar cu apă, asta pentru a deduce mai clar jenanta abordare de a lua prizonieră lumea fotbalului intern în fața constrângerii de a se pune de acord să creadă prostește într-o glumă nesărată la adresa frumosului joc. O colectivă hotărâre ad-hoc de a fi pur și simplu proști în a înghiți o inacceptabilă păcăleală. Care a prins.

Fotbalul ar trebui să revină fix de ”urgență”, asta apropo de terminologia cadru a ”narațiunii oficiale”, la starea sa naturală de toamna trecută, să se descătușeze din transa și psihoza colectivă inoculate subtil vieții sociale din România, căci paranoia e în floare…

Nimic însă din toate astea în ședința CEx de astăzi, totul comportând amânări prin părțile mai esențiale, conform enunțării celui de-al nouălea punct pe ordinea de zi: ”Ia act de dezbaterile privind modificările/clarificările necesare Principiilor de desfășurare a competițiilor în sezonul 2020/2021, în contextul pandemiei de COVID-19 și amână adoptarea unei decizii cu privire la acestea pentru proxima ședință a Comitetului Executiv. Aprobă cu unanimitate de voturi clarificarea Principiilor de desfășurare a competițiilor în sezonul 2020/2021 în contextul pandemiei de COVID-19 exclusiv cu privire la faptul că în situația în care un club este sancționat cu pierderea jocului cu 3-0, clubului respectiv nu i se vor mai aplica și alte sancțiuni (inclusiv pentru nerespectarea protocolului medical la jocul respectiv sau sancțiuni pentru neprezentare)”.

Un fotbal și-așa cu suficiente hibe și cutume, săpându-și în plus docil și mai mult groapa din poziția echer în fața impunerilor trasate. Dacă ar citi toți acești ignoranți literatura de specialitate pentru a constata ce-au putut încuviința în numele sportului prin a se lăsa facil duși de nas, ar înghiți cu noduri pentru tot restul zilelor. Dar fericiți cei săraci cu duhul…

Iar preocupările de moment sunt oricum mult mai importante în acest proces de mulare a societății la un stadiu infantil cu statul pe post de grijulie moașă dar și dădacă, așa încât să-i lăsăm pe federali să-și admire opera, echipamentul alb ”principal” de joc pentru descinderea pe tărâmul acelor kamikaze unde ”totul e bine” după cum s-ar abera drept exemplu pe canale TV dâmbovițene, a se citi mai multe decese din sinucideri în octombrie 2020 în Țara Soarelui Răsare decât în întregul an în arhipelagul nipon de la ”sperietoarea” de la care i se trage și fotbalului mioritic cu ”teste”, ”pozitivi”, ”izolări”, amânări și 3-0 la ”masa verde”.

O rușinoasă poziție ”ghiocel” pe seama căreia contemporani mai versați se prăpădesc de râs iar generații ale viitorului, care vor mai fi și acelea, vor enunța procese de conștiință. 

Căci în vreme ce tot mai multe studii de specialitate și dovezi indubitabile de natură științifico-medicală de pe plan internațional se completează nu doar în a lua la întrebări farsa în derulare în 2020 pe pielea maselor neavizate și dezinformate, ci în a pulveriza pur și simplu eșafodajul scamatoriei urzite cu bătaie lungă, ei bine, în acest timp mass-media din România continuă să insiste alarmist în transă pe întreținerea panicii populației deși până și buletinul zilnic de presă al autorităților de pe știrioficiale.ro anunță negru pe alb cifrele doar într-o vagă creștere dar de fapt aproximativ neschimbate ale deceselor fără comorbidități ale persoanelor ”diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2”, așadar ”cu” și nu ”de la”, mai exact unul în 15 noiembrie iar apoi 9, 3, 4, 5, 4, 5, 4, 2, 4, 4, 4, 3, 10, 1 și 3 în 30 noiembrie 2020, în total 66 în ultimele 16 zile, semne cât se poate de clare că mass-media carpatină demult a depășit punctul de la care nu mai e cale de întoarcere și n-are de ales decât a o ține până în pânzele albe pe hrănirea mincinoasei ”narațiuni oficiale”. 

Da, ”3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități” luni 30 noiembrie 2020, conform anunțului autorităților. Însă și României i s-a agățat de degetul mare de la laba piciorului stâng eticheta cu calificativul ”prostită” și a decis cu o hotărâre de nezdruncinat să-și dea tot concursul pentru a confirma certificatul de deces, a se vedea și complicitatea obedientă a FRF, capabilă să adopte inițial și alte sancțiuni pe pielea propriilor afiliate, asta ca tacâmul să fie complet… 

Ah, și să nu uităm. ”Domnul” Gino Iorgulescu a lipsit de la ședința CEx fără a se fi comunicat motivul absenței.

Nouă cluburi din Liga 1 și 7 din Liga 2 s-au calificat zilele trecute în optimile Cupei României. Campionatele se reiau în weekend, cu etapa a XII-a în elită și a XV-a în eșalonul secund, ultima a sezonului de toamnă. Programul complet și ultimele rezultate, pe coloana clasamentelor.  

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: