„Cazul AJF” a prins… play-off-ul. Prima etapă, după Sărbătorile Pascale. Mini-ediție fulger de Divizia D Timiș… ”Cu lupa pe ei…”: XXXXIX

Așa cum anticipam în precedentul episod „Cu lupa pe ei”, ordonanța prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, care confirmă soluția de clasare a tuturor cazurilor din dosarul AJF Timiș, nu a rămas fără… „urmări”. Chiar dacă, tot așa cum anticipam în mai multe alte situații, „cei patru mușchetari” de la timona „găștii cât o țară” încearcă, și uneori, culmea, chiar reușesc, să „mute” vinovăția din „barca” lor în cea a părții vătămate din acest dosar…

Veți spune poate că Observel este partizan în această dispută legală. Însă, dacă cineva mai are o urmă de demnitate și capacitate de a judeca singur, în baza documentelor indubitabile prezentate la dosar, atunci sesizează foarte ușor faptul că organele de anchetă au încercat să transforme cazul din „alb în negru”! Și atunci, cum Observel este exclusiv un apărător al dreptății, nu are cum să fie de partea celor „prinși cu mâța-n sac”. Și, în aceste condiții, da, Observel este partizan! Un partizan al dreptății, nu al unei părți sau alteia. Asta ca să fie foarte clar acest subiect pe care l-am „prins” din zbor pe ici, pe colo!

Spuneam că „gășcarii” au câștigat o bătălie, cea de pe „linia” procurorilor, dar că „războiul” e încă departe de a fi câștigat! Așadar, partea vătămată a introdus plângere împotriva deciziei procurorilor la Judecătoria Timișoara și, ia ghiciți ce? S-a dat și primul termen!!! Unul… muncitoresc, exact după Sărbătorile Pascale!! Cu alte cuvinte, probabil că Paștele nu va fi tocmai „liniștit” pentru „asociați”! Dar, cum se spune, și-au făcut-o cu mâna lor!

Și mai există o adâncă vorbă populară: prostu nu-i prost destul dacă nu-i și fudul! Decât să plece de unul singur, de bună voie și „nesilit” de nimeni, recunoscându-și astfel prostia făcută și rămânând astfel doar cu „pata” aferentă, el preferă să se facă că nu vede adevărul, neagă totul și așteaptă șutu-n cur, pe ușa din dos a fotbalului, cu aferenta posibilă condamnare la pachet, eventual chiar și cu clinchet de „brățări”… Păi, ce vreți? E chestiune de opțiune!

Porumbelul voiajor”, cam absent în ultimul timp din peisaj, a venit cu o altă „ciripitură” recepționată exact din „bârlogul” găștii: cică „cei patru magnifici”, alias Romeo Malac, Raul Constantin Ghiciulescu, Ciprian Dan Trancă și Ionel Poclid, au tupeul să se gândească cum să facă să-l dea în judecată pe reclamantul din dosar pentru calomnie, denigrare și atingere adusă imaginii lor publice, a „cămeșilor negre”!!!! Pffuiii!!! Băieți!! Chiar așa??? În loc să vă ascundeți în gaură de șarpe și să lăsați fotbalul județean să se dezvolte în pace, voi încercați să „mușcați”? Asta ne face din nou să ne întrebăm, oare pe ce vă bazați, băieți???

Pe implicarea unei doamne, soții, judecător la rândul său? Pe relațiile și influența unor politicieni, chiar și plecați de la putere?? Pe alte „mijloace”, de competența DNA, la care nici nu vrem să ne gândim??

Suntem curioși să vedem cum evoluează lucrurile după liniștea Sărbătorilor Pascale, care poate fi exact „liniștea dinaintea furtunii”! Până atunci judecătorul are timp suficient să verifice pe-ndelete conținutul dosarului și tare mi-e că nu va fi deloc atât de superficial precum domnii procurori!

A demonstrat-o deja o dată judecătorul de drepturi și libertăți atunci când le-a respins procurorilor încercarea de a împiedica constituirea ca partea vătămată a reclamantului, pentru a putea mai apoi să ne „vândă” mai ușor „gogoșile” cu care au venit mai apoi în ordonanță. Mai mult, ordonanța prim-procurorului nu are în fapt NICI O MOTIVARE a deciziei și NICI O REFERIRE la aspectele sesizate prin plângerea ce i-a fost adresată privind ordonanța de clasare a cauzelor emisă de procurorul de caz. „Povestea” s-ar putea repeta, deci, și atunci tot „efortul” procurorilor de a vă scoate basma curată va fi fost în van. Asta numai dacă nu vor exista ingerințe!! Și ne vine greu să credem că vor avea vreun efect, nu că nu vor exista „tentative”!!

Așa că, băieți, răbdare, multă răbdare, pentru că încă NU ați scăpat! Iar amenințările cu darea în judecată a reclamantului, mai lăsați-le să aștepte…

Prietenu’ la nevoie se cunoaște!!!

Pe tot parcursul acestui mandat ilegal și nestatutar pe care, datorită tergiversărilor organului de cercetare penală, ați reușit aproape să-l încheiați, v-ați demonstrat din plin „abilitățile” de conducători ai fotbalului județean! Practic ați dus un singur campionat de la cap la coadă (2018-2019), un retur (2017-2018) și un tur (2019-2020). În rest v-ați luat salariile absolut degeaba!!! Și nu a fost vorba doar de președinte, secretar general și contabil, singurii care în mod normal sunt retribuiți, ci și de alde Dumitrașcu sau Pecarov. Nu ați adus niciun ban la AJF Timiș și ați „trăit” din vize și din banii „alocați” de prietenul Răzvan Burleanu, care la rândul său traversează o perioadă cam „zbuciumată” și se gândește cu emoții la data de 16 aprilie! Bașca v-a mai picat ceva și din delegările pe care le-ați primit din belșug pentru „interesul electoral” al lui Răzvan Burleanu, care se lungește pe tot parcursul anilor de mandat. Nu de alta, dar „alegătorii ferefiști” vor trebui să-și amintească la momentul oportun de aceste gesturi, atunci când vor pune ștampila… pe „binefăcătorul” lor!!!

Aud totuși că „talentatul arbitru asistent Raul Constantin Ghiciulescu”, la un moment dat candidat cu tupeu la promovarea în elita arbitrajului românesc și în speță vicepreședinte al AJF Timiș, după prestația din partida de Liga a 2-a dintre Universitatea 1948 Craiova și CS Mioveni, din 9 martie 2021, când a greșit flagrant și a influențat grav rezultatul (scor 1-2), a „primit vacanță forțată” mai multe etape!! Se pare că a cam obosit datorită sarcinilor de care trebuie să se achite în gestionarea site-urilor marii majorități a AJF-urilor, pe care nu prea le actualizează, dar nu uită deloc să le emită facturi lunare!! Și cum influența „protectorului” său Cornel Sorescu nu mai este ce era… onor vicele, lugojan de origine, și-a luat „concediu” forțat momentan!! Măcar de ar fi definitiv, fapt categoric mult mai benefic fotbalului de orice nivel!

Și ajungem acum la „ultima”! Site-ul oficial al AJF Timiș a „înmărmurit” vreme de o lună de zile (din 11 martie până în 9 aprilie) pentru că, mai nou, comunicarea „găștii cât o țară” cu membrii AJF se face… pe pagina de Facebook! În atari condiții, care mai este rostul site-ului oficial??? Doar să fie sursă de venituri pentru producătorul lui, vicepreședintele Raul Constantin Ghiciulescu??? Pentru că, DA, susnumitul emite facturi lunare pentru toate site-urile pe care le-a „construit”, forțat și la indicația prețioasă Burlenească, dar și la „sugestia” președintelui patriot al cauzei, Romeo Malac. Și cum „Il presidente” local controlează vreo 15 voturi în Adunarea Generală a FRF, normal că Răzvan Burleanu nu putea rămâne insensibil la o atari solicitare și a făcut demersurile necesare! Vorba proverbului… Că pretenu’ la nevoie se cunoaște!!!

Se „clocește” o minicompetiție de Liga a 4-a

Dinspre FRF a „emanat” un Regulament privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a, campionatul ediției 2021-2022, iar după câteva zile în care „marii gânditori ajefiști” au „ronțăit” documentul în încercarea de a-l înțelege, au convocat pe Facebook o „ședință de lucru” online cu reprezentanții echipelor din Liga a 4-a (atenție, nu cu conducerile acestora!). Mai exact oricine vine la AJF și zice „eu sunt reprezentantul echipei X” și este de „notorietate” acest fapt, după cum concluziona „organul”, atunci am dreptul să decid „cum vrea mușchii mei”!!! Continuitate frate!!! Că doar asta s-a dorit!

Concluzia „întrunirii” de „taină”, desfășurată vineri, 9 aprilie, de la ora 17, fiind startul Ligii a 4-a în 17 aprilie, cu câte două etape pe săptămână. Adică „pe repede-nainte” pentru că fiecare AJF trebuie să-și desemneze o reprezentantă la barajul de promovare în Liga a 3-a, conform FRF, până la data de 8 mai 2021, dubla cu echipele retrogradabile din Liga a 3-a urmând a se desfășura pe 16 și 23 mai 2021. Remarcăm faptul că, mai nou, după nenumăratele sesizări ale părții vătămate adresate forurilor responsabile ale instituțiilor de unde își iau principalul salariu respectivii, „onorabilii” preș. și vicepreș. evită să mai programeze vreo întâlnire înainte de ora 17. Ca să nu mai spună nimeni că „Il presidente” și a(l)coliții săi „prestează” pentru fotbal în timpul programului oficial de lucru la locurile lor de bază, CJ Timiș pentru preș. și un vicepreș., Revizia Vagoane CFR, pentru un alt vicepreș., și cică o multinațională pentru al treilea vicepreș..

Astfel, „echipele sunt rugate ca, până marți, 13 aprilie 2021, la ora 14:00, să transmită către AJF Timiș cererea de înscriere în Liga a IV-a 2020-2021” urmând ca în aceeași zi, de la deja „clasica” oră 17, să aibă loc tragerea la sorți a programului meciurilor.

Comunicatul oficial al ajefiștilor mai „spune” ceva – apropo că tot batem noi calu ca să priceapă iapa – respectiv le cere reprezentanților echipelor să completeze… cererea de înscriere în competiție și să o trimită AJF-ului până la fatidica dată de 13 aprilie! Ca să nu-i mai acuze unii, adică noi, că cică nu respectă regulamentele, „imaculații”! Se pare că „serialul” nostru „Cu lupa pe ei” a avut măcar un efect benefic: „băieții cică deștepți” încearcă să intre în legalitate!! Foarte bine! Ne bucură asta! Doar să nu-și „piardă” pe drum bunul nou obicei! 

Așteptăm să vedem câte echipe se vor înscrie până marți, 13 aprilie, în competiție, regulamentul FRF impunând un minim de patru echipe, care urmează să joace în sistem tur-retur. Dacă privim pe calendar și luăm în calcul câte două jocuri pe săptămână, ca să poată fi îndeplinită condiția de a transmite „campioana” județului Timiș până la data de 8 mai, atunci rezultă clar că nu pot fi luate în calcul mai mult de șapte jocuri, care se pot încheia pe 7 mai!

Cum vor proceda oare „gășcarii” în cazul în care prea multe echipe își vor manifesta intenția de a participa la această minicompetiție, care le „oferă” o șansă importantă de a promova în eșalonul superior, mult mai simplu decât în condiții normale? Până acum sunt confirmate opt formații doritoare: Timișul Șag, UVT, Phoenix Buziaș, Pobeda Dudeștii Vechi, Cocoșul Orțișoara, AS Peciu Nou, CS Comloșu Mare și AS Avântul Topolovățu Mare! Soluția în acest caz ar putea fi două grupe de câte 4 echipe, care să joace tur-retur câte șase jocuri, câștigătoarele grupelor urmând să se întâlnească într-o „finală” care să desemneze „campioana” mini-ediției 2020-2021, încadrându-se în termenul federal! Suntem curioși însă cum o astfel de comprimare a jocurilor va putea fi „dusă” la bun sfârșit de niște echipe ale căror jucători (câți or mai fi rămas) nu au mai jucat de un an de zile? Și mai avem o curiozitate! Dacă până în 13 aprilie mai apar echipe dornice să participe? Și se mai „gândesc” Unirea Tomnatic, Unirea Sânnicolau Mare, Progresul Ciacova și ASO Deta. Asta da provocare pentru „cămeșile negre”, care s-ar putea să se-negrească și mai tare în ochii membrilor „defavorizați”!!     

Ca să mai îndulcească nițel eventualii competitori, dar și pentru a ne contrazice pe noi, „mușchetarii” au decis să trimită câte un singur observator delegat la jocuri! Cică să le scadă cheltuielile echipelor! Și au decis să suporte AJF-ul costurile testelor arbitrilor și oficialilor delegați. Aici remarcăm încă un fapt: nu știm cât le pasă de arbitri și oficiali, dar cu certitudine le pasă de propriul buzunar!! Ca atare vă recomand să urmăriți componența brigăzilor oficiale ce vor fi delegate la jocuri. Veți regăsi cu certitudine, etapă de etapă numele Romeo Malac, Raul Ghiciulescu, Ciprian Trancă și Ionel Poclid, pe lângă alți „mari observatori”, precum Paia Pecarov, Ionel Bolog, Traian Dejeu, Gheorghe Ilici, Iosif Mânecan, Marcel Boboc, Dan Gabriel, Zaharie Ciev, etc. ! Cu toții valori incomensurabile ale „găștii cât o țară” în a duce la îndeplinire misiunea încredințată de „zeii” fotbalului autohton!

Nu se spune nimic însă despre testele pe care trebuie să le facă toți jucătorii, staff-ul tehnic și oficialii echipelor, care urmează să fie acceptați în Zona 1, cea a terenului de joc și a vestiarelor. Prima testare trebuie să aibă loc cu 2 zile înainte de primul joc, iar apoi o dată la 7 zile cu teste antigen rapide. Cu alte cuvinte, cine își va permite aceste cheltuieli, va juca! Cine nu, va sta „chibiț pe margine”!

În Zona 1, incinta stadionului, pot fi acceptate maxim 64 de persoane, în Zona 2, adică în tribună, maxim 24, iar în Zona 3, în vecinătatea stadionului, maxim 10 persoane. Va trebui să existe un filtru de triere după temperatură a celor care vor avea acces la Zona 1 și Zona 2, inclusiv pentru presă, fiind interzis accesul celor care depășesc temperatura de 37,3 ˚C și care nu dețin legitimații de acces eliberate de clubul organizator și predate delegatului fiecărei combatante cu o oră înainte de joc. Bineînțeles, purtarea măștii și distanțarea fizică este obligatorie, cu excepția jucătorilor titulari sau înlocuitori și a antrenorului care dă indicații.

Brigada oficială va trebui să fie prezentă la stadion cu 100 de minute înainte de joc. La vestiare va trebui să existe dezinfectant pentru toate persoanele care au drept de acces. Jucătorii nu au voie să iasă de la vestiar în același timp, atât pentru încălzire, cât și pentru joc, iar mingile folosite trebuie dezinfectate. Obișnuita ședință tehnică dinaintea jocului, conform regulamentelor (pentru observatorii care înțeleg să-și facă datoria), NU va mai avea loc, iar carnetele de legitimare ale jucătorilor înscriși pe foaia de joc vor fi înmânate delegatului de joc, care le va transmite apoi arbitrilor. Jucătorii nu vor mai da mâna cu arbitrii și adversarii înaintea jocului.

Arbitrii vor ieși primii de la vestiare, cu 10 minute înainte de ora jocului, va urma echipa gazdă la 2 minute distanță, respectiv echipa oaspete la alte 2 minute de cea gazdă. Pe banca tehnică trebuie păstrată distanța de 1 metru între persoanele care o ocupă. Staff-ul tehnic și brancardierii vor purta obligatoriu și mănuși, în afara măștii.

La final, delegații echipelor vor primi carnetele de legitimare de la observatorul de joc, care le va comunica dacă au fost consemnate în raport eventuale probleme, iar delegații echipelor nu vor mai semna raportul arbitrului. Dacă una dintre echipe dorește să formuleze o contestație, atunci delegatul respectivei echipe va adresa solicitarea observatorului de joc pentru a i se pune la dispoziție raportul arbitrului.

Practic toate echipele vor trebui să-și alcătuiască primul unsprezece din timp, astfel încât, la ajungerea la stadion, în vestiar vor intra doar jucătorii titulari, cei de rezervă urmând să meargă direct pe suprafața de joc sau la banca lor tehnică, unde vor rămâne până la ieșirea titularilor la încălzire, moment în care rezervele se vor deplasa în vestiar pentru echipare.

Echipa gazdă trebuie să se prezinte la stadion cu 75 de minute înaintea orei oficiale de disputare a jocului, în timp ce oaspeții trebuie să fie prezenți la stadion cu 90 de minute înainte de ora jocului.

Suntem curioși cum vor rezolva ajefiștii un alt aspect prevăzut expres în protocolul de reluare a competițiilor de fotbal amator! Ne referim la interdicția ca brigăzile să se deplaseze cu același autoturism, așa cum se obișnuia până acum, pentru reducerea costurilor arbitrilor și oficialilor delegați la joc!

 Obișnuiți cu miserupismul total, oficialii AJF-ului vor fi puși acum în fața unei mari provocări: aceea de a respecta ad litteram prevederile regulamentului și protocolului!! Cum i-au obișnuit însă până acum pe competitori ca totul să fie „aproximativ” regulamentar, suntem curioși cum vor reuși să impună respectarea prevederilor regulamentare, mai ales că vor fi, cu certitudine, și destui „cârcotași”! Cum vor gestiona nemulțumirile? Sau vor proceda exact ca și până acum, adică toate vor fi… la fel de „aproximativ” regulamentare, că doar nu vor să-și creeze dușmănii în rândul viitorilor votanți din februarie 2022, când speră la un nou mandat!

Pentru conformitate și informare aveți aici documentele care reglementează disputarea jocurilor în fotbalul amator:

https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2021/04/210408-Protocol-competitii-fotbal-amator.pdf

https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2021/04/Regulament-organizare-baraj-liga-3-2021-2022.pdf

„Spectacolul” continuă!

Nene Iancule, cum stăm cu „luminița”, monșer??… Mijește, dar mai avem de așteptat!

Rămânem „Cu lupa pe ei”! Că „becuri” de spart mai sunt!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

         

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = zece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: