”Ce aveți mă cu AJF-ul?!“ Noi, nimic! Adunarea Generală, amânată până la calendele grecești? Înscrierile, tot după ”modelul Lața“!

Articolele lui Observel, care a pus ”Lupa pe ei“ de câteva luni de zile, au avut, printre altele, ca efect și… întrebarea zilei: ”Ce aveți mă cu AJF-ul?“, adresată de unii sau de alții.

Sigur, la o privire superficială, ar putea părea că într-adevăr avem ceva cu oamenii aceia, ”haita cât o țară“ de la AJF Timiș! Însă, dacă se citesc cu atenție articolele și mai ales dacă sunt trecute prin filtrul înțelegerii, abia atunci se face lumină în mintea… curioșilor. Că, de fapt, cei care au de dat răspunsuri, multe răspunsuri, sunt exact ”năpăstuiții“ din birourile de pe Pop de Băsești nr. 43! Și, din păcate pentru ei, nu le prea găsesc! Că de aceea tac chitic!

Stau și mă întreb, domnilor: când v-ați uitat atent ultima dată în oglindă?? Și să vorbiți fiecare cu voi înșivă, obiectiv și corect? Când v-ați privit ultima dată… bubele vizibile chiar și fără ”Lupă“?? Sunteți capabili să vă autoapreciați la justa voastră valoare?? Sincer, mă îndoiesc!! Pentru asta e nevoie de mult prea multe cărți citite, și nu vorbesc aici de ”Albă ca Zăpada și cei șapte pitici“, ci de romane grele gen cele scrise de un Feodor Dostoievski, Marin Preda, Lev Tolstoi, Ernest Hemingway, William Shakespeare, Anton Pavlovici Chehov, Emily Bronte, Charles Dickens, Edgar Allan Poe și mulți, mulți alții… Era să uit de Victor Hugo, autor a unui roman cu largi conotații: ”Les Misérables“! Pour le conesseurs!

Ce știu sigur e că majoritatea acestor nume sunt extratereștrii pentru cei mai mulți ajefiști, darămite să fi parcurs măcar vreun roman scris de respectivii sus menționați…. Deci despre ce vorbim noi aicea?? Ce așteptări putem avea??

Vă veți întreba, probabil, ce nevoie are de astfel de lecturi unul care nu trebuie să știe decât să… dea cu piciorul în minge, să fluiere sau dea din steag? Corect, parțial. Dar atunci când respectivul are pretenția de a conduce o activitate, în mod inteligent, astfel de lecturi la timpul lor nu pot fi decât benefice. Școala adevărată nu a dăunat niciodată sănătății fizice!!! Doar cea făcută pe ”dedesupturi“ și ”combinații“, cu diplome luate pe prietenii sau obligații…

Mergând pe ”axila centrală“ a lui Vlăduț, constatăm o preocupare intensă a ”factorilor de răspundere“ din AJF Timiș privind sursa informațiilor noastre și autorul acestor rânduri. ”Factorii“ respectivi nu par a fi deloc preocupați de încălcările flagrante pe care le-au comis și care acum sunt prezentate publicului, fără perdea.

Îmi permit să vă dau un sfat domnilor. E gratuit! În loc să ”scormoniți“ pentru a afla cine-i autorul articolelor și care îi sunt sursele de informații, mai bine ați recunoaște public că ați fost prinși în ofsaid! Da’ pentru asta vă trebuie ceva ce e evident că vă lipsește, CARACTER.

Că, de fapt, voi asta ați urmărit încă de la început când ați candidat la alegeri și că nici un moment nu ați avut de gând să procedați legal și statutar, unicul vostru scop fiind doar obținerea funcțiilor și a beneficiilor aferente!!! Toate celelalte ”promisiuni“ electorale au fost făcute doar ca… ”praf în ochii lumii“, teatru ieftin care acum a ieșit la iveală ca urmare a serialului ”Cu lupa pe ei“….

Și, continuând ”transhumanța plauzibilă“ a aceluiași Vlăduț, Diabolique a descoperit încă ceva interesant.

Președinte (cu delegație) a Secției I civilă a Tribunalului Timiș este d-na judecător Raluca Adam, mai exact fiica lui Octavian Roșca, fost fotbalist și antrenor, dar în același timp fina președintelui CJA Timiș, Nicolae Grigorescu… Și dânsa, ca și d-na judecător Nicoleta Ghiciulescu, soția vicepreședintelui AJF, Raul Constantin Ghiciulescu, fac parte din Colegiul de conducere al Tribunalului Timiș. După cum lesne se poate constata din facsimilul portalului oficial.

http://portal.just.ro/30/SitePages/organizare.aspx?id_inst=30

Pure coincidențe, zice Diabolique.

Și, cel puțin pentru moment, suntem întru totul de acord cu el. Timpul va demonstra dacă a avut sau nu dreptate.

Constatăm doar că Nicolae Grigorescu a ”scăpat“ cu o pedeapsă mai mult simbolică… Pentru că nu se putea… deloc! Datorită ”celebrității cazului“. Dar dacă așa au decis judecătorii, așa o fi… Ce să spunem noi, niște ageamii într-ale justiției!

Revenind la chestiuni regulamentare și statutare, vă reamintim că în ședința Comitetului Executiv din 17 iulie 2020 doi dintre membrii forului, Alexandru Dumitrașcu și Alexandru Nagy, și-au dat demisia și, la această oră, organul de conducere a activității curente este descompletat.

Conform Cap. B, art. 31, pct. 5 din Statutul AJF Timiș”dacă vicepreședinții sau ceilalți membri ai Comitetului Executiv își încetează activitatea sau nu-și mai pot exercita atribuțiile ca urmare a pierderii calității de bază pentru care au fost desemnați în C. Ex., ei vor fi înlocuiți în maximum 30 de zile de la data când respectivele funcții au devenit vacante“.

Cu alte cuvinte, atât Alexandru Dumitrașcu, cât și Alexandru Nagy trebuiau înlocuiți din Comitetul Executiv în termen de 30 de zile, adicătelea până în 17 august!!! Numai că înlocuirea nu poate fi făcută decât de către Adunarea Generală ordinară, care oricum ar fi trebuit organizată înaintea începerii noii ediții de campionat. Și aceasta trebuia să se întâmple în termen de 30 de zile de la data demisiilor.

După cum se vede, data a fost depășită deja și nu există nici un semn că autointitulata ”echipă cât o țară“ are de gând să respecte, din nou, prevederea statutară! De astă dată se va prevala de starea de alertă existentă și de necesitatea unei anumite organizării specifice a Adunării Generale, cu distanțare fizică între participanți, într-o locație adecvată, eventual în aer liber.

Desigur, o astfel de organizare comportă niște dificultăți în plus, dar pentru niște manageri adevărați nu poate fi o piedică de nedepășit! Asta dacă sunt manageri!

În caz contrar, dacă nu sunt în stare să pună în practică procedurile impuse de lege, dar în același timp să respecte și prevederile statutare, atunci înseamnă că sunt… ”manageri de carton“!

Adevărul este că managementul nu se poate învăța prin lipsa de frecvență, iar o bucată de ”carton“ de-i zice Diplomă nu îți asigură automat și descurcăreala în practică! Asta îi cam omoară! Și atunci caută motive pentru a evita organizarea Adunării Generale.

Mai ales că, după dezvăluirile lui Observel și după cum se ”mănâncă pe pâine“ articolele, ar putea să existe deja un ”curent reformator“ printre membrii afiliați… Cei cu acte în regulă ar putea să solicite eliminarea din Adunarea Generală a celor care nu îndeplinesc condițiile legale și statutare! Pentru că acum au aflat care sunt acestea!

Ba chiar, pentru că într-o Adunare Generală statutară, cu cvorumul de 2/3 întrunit, se poate,… să apară chiar și o propunere de revocare a președintelui și a echipei sale!!

Ceea ce ar însemna organizarea de alegeri anticipate și implicit să nu-și mai ducă mandatul până la capăt! Pe lângă pierderile financiare și de imagine, pe care oricum le pot suferi, în special în cazul ”lupilor tineri“, asta ar putea însemna că ”visele“ lor de mărire s-ar putea nărui. Și… pa și pusi… AJF Timiș și observări federale aducătoare de beneficii financiare substanțiale!

Vedeți, asta-i sperie cel mai tare pe ”băieții de băieți“!

Musculița de pe lampă“ îmi șoptește că, exact de aceea, ”haita“ nu vrea să creeze premisele unei astfel de… ”întâmplări nedorite“. Și că este posibil ca Adunarea Generală ordinară de anul acesta să nu se mai organizeze deloc.

Adică încă o încălcare a Statutului AJF Timiș și a drepturilor membrilor afiliați!!

Au început și… continuă înscrierile, dar ora startului nu se cunoaște.

Conform Hotărârii nr. 6, din 4 august 2020, a Comitetului de Urgență al AJF Timiș, s-a decis prelungirea termenului de înscriere în competiție a echipelor din Liga a IV-a și Liga a V-a până în data de 17 august.

Cu toate acestea AJF nu a mai comunicat nimic despre echipele înscrise și mai ales despre stabilirea programului jocurilor. Cu toate cele scrise de Observel în prezentul serial, nici acum conducerea AJF nu solicită reprezentanților echipelor toate documentele necesare înscrierii în competiții, în conformitate cu prevederile statutare și regulamentare. Procedează exact ca și până acum. Că doar e continuitate! Le dau reprezentanților cluburilor/asociațiilor să completeze celebrele fișe de înscriere, fără să le solicite nici un alt act doveditor, multe fișe având o serie întreagă de rubrici necompletate. https://www.frf-ajf.ro/upload/tm/files/2020-04-09%20-%20Cerere%20de%20inscriere%20%202020-2021.pdf

După cum reiese din facsimilul cererii de înscriere în campionatul 2020-2021, prezentat în continuare, în document sunt solicitate o serie întreagă de date despre club/asociație, inclusiv nominalizarea expresă a persoanelor cu funcții de conducere.

Vă reamintiți, adică exact cele care au dreptul de reprezentare în Adunarea Generală (președinte, vicepreședinte, trezorier), precum și cele care au în sarcină legătura operațională cu AJF Timiș (secretar, delegat)!

Plus că se specifică în clar faptul că orice modificare intervenită pe parcurs trebuie notificată AJF în termen de 15 zile. Ceea ce e corect. Câți vor face însă asta? Cel mai probabil… aproape niciunul! Suntem convinși că marea majoritate a reprezentanților nici nu au citit până la capăt ce cuprinde cererea de înscriere și, dacă sunt întrebați despre conținut, habar nu au ce hârtie au depus la AJF. Pentru că o consideră o formalitate neesențială! Că așa au fost obișnuiți din ”era Lața“!

Vorbim aici exact de documentul despre care conducerea AJF Timiș, sub semnătura președintelui Romeo Malac și a secretarului general Florian Mierea, declara că în fapt NU A EXISTAT!! Până în 2018.

Vă aduceți aminte de Cu lupa pe ei episodul 18 http://sporttim.ro/fotbal/ilegalitatile-dovedite-continua-tot-cu-documente-nu-cu-vorbe-partea-a-ii-a-observel-despre-ajf-timis-cu-lupa-pe-ei-xviii, episodul 16 http://sporttim.ro/fotbal/observel-cu-lupa-pe-ei-xvi-corectitudine-si-moralitate-ajefista-sa-nu-se-revizuiasa-primesc-dar-sa-se-schimbe-pe-ici-pe-acolo-prin-partile-esentiale-par sau episodul 8 http://sporttim.ro/fotbal/ajf-timis-alba-neagra-si-cu-bani-publici, unde am prezentat în facsimil documentul menționat?

Oricum, cel mai probabil, după această pseudo-înscriere, competițiile vor fi ”băgate la frigider“ și nu se va juca nimic… Că nu sunt bani!

Și apropo domnilor, degeaba completați o fișă de înscriere, dacă asociația pe care o reprezentați nu este în fapt membru afiliat legal și statutar! Fișa respectivă e, în acest caz, doar o simplă bucată de hârtie fără nici un efect juridic. Atenție!

Dar, cum am mai spus-o, fiecare cum își așterne așa doarme!!!!

Deja știți! Noi continuăm cu respectiva “ocheadă”…

Invitația inițială rămâne și acum valabilă: veniți de luați ”lumină“… pentru mintea cea de pe urmă!    

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Corectitudinea ne-a condus tot timpul în viață, așa că dacă cineva ne consideră ”părtinitori“, confirmăm aici că am fost și rămânem tot timpul… de partea adevărului! Niciodată de partea combinațiilor! Asta ca să lămurim lucrurile.

Nene Iancule, cum mai e??

Nu mai zic, că știți deja!!!!

Da’ pe la “spălătorie” tot nu ajungi??… Noi rămânem cu… lupa pe ei!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 2

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: