Ce presupune abordarea unei strategii profesioniste la pariuri sportive

„În ranița fiecărui soldat se află bastonul de mareșal”, se spune. Pentru a deveni mareșal, soldatul trebuie să fie brav și să aibă calități de lider. La fel, un parior care are anumite atribute psihice poate deveni ceea ce aspiră din momentul în care a plasat primul bilet: parior profesionist.

Nu poate nimeni să trăiască din pariuri încă din start, indiferent cât de bine se pricepe la sport. Este necesară o perioadă lungă în care calitățile sunt antrenate și în care este urmată cu consecvență o strategie profesionistă cu rezultate din ce în ce mai bune.

Planul de joc al profesioniștilor nu reprezintă niciun secret. Problema este că sunt puțini cei care reușesc să îl respecte, din două cauze principale: nu sunt suficient de disciplinați, iar judecata le este influențată de emoții. Cine reușește să fie „de piatră” are șanse mari să atingă nivelul „pro” în pariuri.

Iată care sunt cele mai importante puncte ale unei strategii profesioniste Dacă nu te abați de la ele, înseamnă că te poți îndrepta spre o carieră de vis:

1. Stabilește un obiectiv pe termen lung

Un profesionist trage linie, de obicei, la finalul sezonului. Ținta de profit este stabilită pe termen lung pentru a trece peste seriile de bilete pierzătoare inerente din activitatea oricărui parior. În timp ce un amator se impacientează și este tentat să joace la recuperare atunci când începe să piardă bani, profesionistul își păstrează calmul pentru că știe că mai sunt multe meciuri de jucat și că, treptat, va recupera acele pierderi și va trece pe plus.

2. Joacă doar pe ce cunoști

Cei care trăiesc din pariuri joacă doar pe 2-3 competiții, pe care le cunosc la perfecție. Știu până și detaliile din viețile personale ale sportivilor, care le-ar putea afecta evoluția de pe teren. De exemplu, dacă un fotbalist trece printr-un proces de divorț, atunci performanța sportivă are de suferit, pentru că fizicul este coordonat de psihic. Nimeni nu poate fi expert într-un număr mare de competiții, în sensul adevărat al cuvântului.

3. Informează-te din toate sursele posibile

Un profesionist tratează pariurile ca un job full-time. Dacă nu petreci minim opt ore pe zi căutând toate informațiile posibile despre meciurile pe care urmează să pariezi și dacă nu revezi partidele care s-au jucat, cu ochii unui analist video, înseamnă că nu iei în serios această carieră și nu poți avea succes. Nu mai este distracție sau joacă, este ceva cât se poate de serios. Toate informațiile sunt puse, apoi, cap la cap într-o analiză care vizează toți factorii ce pot influența evenimentele din meci.

4. Pariază online

Statutul „pro” este despre maximizarea profitului. Trebuie să scoți maxim dintr-un bilet. Din start, este în favoarea ta să nu plătești nicio taxă atunci când plasezi biletul, adică să pariezi pe Internet. Pariurile online au și alte avantaje, precum oferta sportivă bogată, sutele de meciuri transmise în video live, dar și ofertele promoționale. De pildă, în cazul în care optezi pentru Bonus PublicWin, beneficiezi de fonduri suplimentare de până la 2.000 de lei pe care le investești în bilete.

5.  Plasează doar bilete single

Profesioniștii plasează doar bilete cu o singură selecție. Dacă ești un parior bun, atunci cu siguranță pariurile single îți aduc profit pe termen lung. În schimb, oricât de priceput ești, atunci când pui bilete cu mai multe selecții stai la mâna norocului. Cu cât numărul selecțiilor este mai mare, cu atât ponderea șansei/neșansei este mai covârșitoare.

6. Ajustează miza la gradul de risc

Un concept important pentru pariorii profesioniști este „managementul banilor”. El se referă atât la bankroll per ansamblu, cât și la modul în care este stabilită miza fiecărui pariu. Obligatoriu, suma riscată trebuie să fie raportată procentual la bugetul total și la probabilitatea ca selecția să fie câștigătoare. Un risc mai mare implică un procent mai mic din bankroll mizat pe bilet.

7. Pariază pe cele mai bune cote

Cei care au transformat hobby-ul pariurilor într-o profesie au conturi deschise la mai mulți operatori online, ca să poată beneficia de cele mai mari cote pariuri de valoare pentru selecțiile alese. Se poate ca o agenție de pariuri online să aibă cele mai mari cote pentru piața „rezultat final”, în timp ce alta să fie pe primul loc în ceea ce privește cotele pentru piața „goluri”. O cotă mare mărește șansele ca pariul să fie de valoare (cota este mai mare decât cea reală, care indică probabilitatea reală de câștig), iar profesioniștii pun numai astfel de pariuri.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: