Centralul Moroiță spune că nu era moral să acorde penalty în ultimul minut iar LPS Banatul pierde la Buftea finala pe țară la juniori C, 1-0 ”Regal Sport” la U15

Notabila generație de 2002 a celor de la LPS Banatul Timișoara, care sub îndrumarea lui Cristi Petcu a absolvit astăzi și categoria C a junioratului, a mai izbutit o remarcabilă clasare pe plan național, în continuarea celor din anii trecuți, obținând un alt loc 2 pe țară, însă după ce a pierdut la limită de la ora 10 ultimul act al ediției 2016-2017 în competiția U15 sub egida FRF, 1-0 (1-0) pentru AS Regal Sport Club Ferdinand I.

Dat fiind contextul general al finalei de sâmbătă de la ora 10 din Ilfov, LPS Banatul s-a prezentat mai mult decât onorabil și cu ocazia ultimului act al Campionatului Național de juniori C, postura timișorenilor de vicecampioni reprezentând o performanță în sine.

Această generație de 2002 îndrumată peste ani de antrenorul Petcu mai încheia în trecut pe locul 2 și la Cupa Hagi Danone, la capătul unei finale cu cântec în Dobrogea, respectiv a treia în 2015 la juniori D, cu mențiunea că în anul în curs a cucerit totuși un trofeu național, în competiția școlară de 5+1, la Hunedoara.

Ca joc prestat, LPS Banatul a dominat chiar clar mijlocul primei părți a finalei, în care, paradoxal, a primit unicul gol al partidei, și în general marea majoritate a întâlnirii, în ciuda tuturor problemelor cu care s-a confruntat după câștigarea luni a turneului semifinal de la Brașov.

Regal Sport Club ”Ferdinand I”, campioană de juniori C / frf.ro

Astfel, dacă bucureștenii finaliști de la ”Regal” și-au croit drum spre ultimul act în turneul semifinal din zona capitalei, rămânând așadar pe poziții în așteptarea vizitatorilor din Banat, în schimb LPS s-a confruntat cu mari peripeții după încheierea victorioasă a întrecerii de 3 zile de sub Tâmpa, rămânând în drum luni noapte pe întoarcerea spre casă datorită defectării mijlocului de transport, așa încât juniorii C au pus pleoapă pe pleoapă cum au putut, în autocar. Ajunși în Timișoara abia marți, finaliștii de pe Bega au pornit din nou la drum joi, cu înnoptare la Craiova, unde vineri s-au antrenat și au continuat parcursul spre Buftea, aliniindu-se astăzi la start de la ora 10.

Chiar și așa, LPS Banatul a fost vioara întâi a finalei, ratând însă atât la 0-0 cât și tot în prima repriză, după primirea golului din minutul 17, semnat de Alexandru Blănuță. Timișorenii au avut chiar și o bară până la pauză, prin Paunchici, dintr-o lovitură liberă.

LPS a comis a doua eroare ce a costat-o spre mijlocul părții secunde, când Gladun a comis un fault din postură de ultim apărător și a fost eliminat din teren, ”Banatul” rămânând în inferioritate numerică, ceea ce i-a îngreunat demersul de a egala, de care n-a fost însă totuși departe, deși și oponenții și-au creat spre final două clare ocazii de a se desprinde.

Și totuși, meciul ar fi putut lua o altă întorsătură dacă arbitrul de centru Andrei Moroiță ar fi acordat în ultimul minut penalty-ul care s-ar fi cuvenit pentru ”placajul” în careu aplicat lui Nikolic de portarul bucureștenilor în fracțiunea imediat următoare lobării sale, balonul ratând de puțin cadrul butului, în plasa laterală. Întrebat ulterior de ce n-a acordat lovitura de la 11 metri ce se impunea, ploieșteanul a răspuns celor din staff-ul timișorenilor că nu era moral să facă așa ceva chiar în ultimul minut de joc, tren al gândirii sfidând logica.

Dat fiind însă contextul general al ultimului act, punctat anterior, cât și greutatea oponentei câștigătoare, colaboratoarea în capitală a celor de la Atletico Madrid neprecupețind nici un efort pentru a asigura un adecvat cadru general de dezvoltare a juniorilor de la ”Regal Sport”, cu turnee, cantonamente și staff pe măsură, se poate aprecia apropo de moralitate și că LPS Banatul ar fi învingătoarea morală a acestei ediții, consolându-se măcar cu nominalizarea individuală a portarului Sava drept goalkeeper al finalei.

LPS Banatul (stânga; alb) a câștigat Campionatul Județean Timiș atât în sezonul regulat de 2002 cât și în finala play-off cu ACS Poli, iar apoi turneul Zonei 7 respectiv cel semifinal, la Brașov, pierzând finala FRF U15 la Buftea

Fără Pantea, mijlocașul central fiind accidentat, galben-albii de pe Bega s-au înclinat în alcătuirea Sava – Maric, Siminiceanu, Gladun, Ilie (Benea), Nikolic, Derbac (Toma), Mitrov (Ciobănică), Vasluian, Paunchici (Tismonar), Giurgiu – cpt. (Bostan), toate înlocuirile fiind efectuate după pauză.

Pe bancă au rămas Ștefan și mezinul Vegh, astăzi unicul junior de 2003 într-un efectiv de 2002 la absolvirea categoriei ”C”. ”Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și ne-au fost alături într-un sezon încheiat onorabil și în care s-a reușit o performanță”, a spus după finală antrenorul vicecampionilor, Cristi Petcu.

”Regal Sport”, antrenată de Andrei Nagy, se alătură astfel campioanelor naționale juvenile din 2017, și anume Dinamo în Liga Elitelor U19, CS U Craiova în Liga Elitelor U17 respectiv CS Luceafărul Cluj la U11, cu mențiunea că de luni încep turneele semifinale ale juniorilor D, la U13, cu implicarea lui ASU Politehnica, la Cluj, contra lui Juventus București și a localnicelor CFR și Luceafărul, în vreme ce celălalt patrulater se va derula la Vaslui.

Regal Sport a triumfat în componența Tătaru – Vasilescu, Drăgușin – cpt., Chilili, Florică – Perianu, Gogan – Gheorghiță, Popescu, Pirciu – Blănuță, rezerve la start fiind Mărgărit – Ghila-Boșa, Ilie, C. Popescu, Culda și Avram.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: