Centrul de Excelență Timișoara, 3-1 și 4-1 cu Ardealul Cluj. La Elite U19 e pe 2, la U17 i-a ajuns pe ardeleni pe 2

Dubla confruntare a fruntașelor Centrul de Excelență Timișoara și ACS FC Ardealul Cluj în zona podiumurilor din Seria de Vest a Ligii Elitelor U19 și U17 s-a încheiat astăzi după prânz cu triumful juniorilor de 2000 pregătiți pe malurile Begăi de Adrian Văsâi, Cristi Petcu și Wiliam Harasim, câștigători cu 3-1 în partida de la ora 12 și cu 4-1 în cea imediat următoare tot pe Baza II – UPT, la categoria juniorilor B.

Tricolor 11 a fost egalată în prima parte a jocului din Liga Elitelor U19 dar s-a impus în cele din urmă cu 3-1 (2-1) prin golurile lui Burghele, Sefer și Chera, toate din acțiune, spre deosebire de cel al clujenilor, din lovitură liberă.

Gazdele s-au distanțat cu atât mai mult pe locul 2 de învinșii lor clujeni, care remizau sâmbătă acasă 2-2 cu UTA Bătrâna Doamnă și rămâneau pe 4, Ardealul pierzând astfel intrarea în semifinalele naționale în favoarea arădenilor, deznodământ conturat deja cu două runde înaintea încheierii returului.

Accidentat în repriza a II-a, portarul Dobre a fost înlocuit la învingători cu Barbu, Tricolor 11 mai contând astăzi pe Jurj, Țiereanu, Goța, Popa – Manolache, Lazăr, Casian (Coroiu) – Sefer (Peter), Burghele (Șimăndan) și Chera.

Un scor și mai clar în favoarea gazdelor timișorene în Liga Elitelor U17, tot în cadrul etapei a 24-a, Centrul de Excelență – ACS FC Ardealul Cluj 4-1 (3-1), după ce ardelenii deschideau scorul în primele minute ale întâlnirii de la ora 14, abordată de vizitatori de pe locul 2.

Peste nici 10 minute Șimăndan dădea semnalul revirimentului juniorilor B de pe malurile Begăi, pentru care Talpoș prelua conducerea la mijlocul reprizei I, Trip stabilind scorul primei părți.

Rusu a marcat la rândul său pentru învingători și tot Rusu a fost eliminat din joc la scorul de 4-1 pentru acumularea a două cartonașe galbene, primul în urma lovirii mingii după fluierul arbitrului iar cel de-al doilea pentru un fault.

Adrian Văsîi și Cristi Petcu au contat pe Pădure – Kovari, Stoianovici, Coroiu, Doda – Bănceanu, Pițigoi, Trip (Lulea), Peter, Talpoș (Rusu), Șimăndan, rezerve fiind portarul Barbu și Todirenchi.

Învingătorii i-au egalat astfel la puncte pe vizitatorii de sub Feleac, cu două etape înaintea încheierii sezonului regulat, pe podium, în urma liderului desprins campion al Seriei de Vest, UTA BD. Centrul de Excelență are bilanțul 24 18 3 3 83-18 iar Ardealul 24 19 0 5 68-29, ambele cu 57 de puncte, clujenii după ce pierdeau sâmbătă acasă derby-ul decisiv cu arădenii. Chiar și așa însă, Ardealul îi va însoți în semifinale de pe 2 pe roș-albii de pe Mureș.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: