Amarinei, penalty apărat: Recaş deraiază CFR la a 5-a încercare

ACS Recaş îşi păstrează la rândul ei invincibilitatea după 3 runde în seria a V-a a ligii a treia, revenind din nou cu puncte din judeţul Hunedoara, iar de-această dată nu doar cu un 1-1, cum a fost cazul sub furnale, ci chiar cu un prim succes la abia a cincea încercare în dauna lui CFR Simeria: 1-2 (1-2). Şi ca şi la Hunedoara, recăşenii au revenit după ce s-au văzut conduşi…

„Am obţinut o victorie muncită, meritată, indiscutabilă în opinia mea, reuşită pe o suprafaţă de joc foarte tare. Atâta timp cât am reuşit să obţinem 4 puncte în deplasare la două bune echipe ale seriei, suntem mulţumiţi de rezultate, ţinând cont şi de faptul că în precedentele 4 dispute cu CFR Simeria obţinusem un singur egal, şi acela acasă, în rest fiind mereu învinşi”, a spus profesorul Cosmin Petruescu după triumful alb-verzilor, vineri seară, la Simeria.

Cosmin Petruescu, mulţumit de 4 puncte în deplasări la două bune hunedorene din serie

„Se dovedeşte încă de pe-acum a fi o serie foarte echilibrată comparativ cu anii trecuţi, cu 5-6 echipe aspirând la promovare. Estimez că la încheierea turului lidera seriei nu va avea un avans mai mare de 6 puncte faţă de ocupanta locului cinci. Totodată, să nu uităm că la finele sezonului retrogradează 6 echipe, fiind 5-6 echipe care arbitrează seria, în duelul pentru promovare respectiv retrogradare. Echipa care va fi mai constantă atât ca joc cât şi ca rezultate, fără fluctuaţii, va avea câştig de cauză”, a aruncat o privirea de ansamblu antrenorul Petruescu.

Pepenar a deschis scorul deja în minutul 6 pentru CFR Simeria, însă Trandu a egalat transformând impecabil în minutul 12 o lovitură liberă de la 20 de metri, în vinclu, dintr-o poziţie uşor lateral dreapta, iar Szekely a adus golul victoriei deja în minutul 18, în urma unei pătrunderi pe stânga, cu un şut cu stângul la colţul lung.

„Chivoiu, Nanu şi Szekely au avut alte bune oportunităţi în prima parte iar la pauză ar fi putut fi foarte bine 1-4. Am controlat jocul fără probleme şi în repriza a doua, în care în minutul 70 am avut un gol anulat, iar din minutul 80 am rămas în superioritate numerică, un jucător al gezdelor fiind eliminat. Am trecut prin emoţii în minutul 84, când portarul Amarinei a apărat o lovitură de la 11 metri executată în stânga sa de Dăscălescu. A fost un penalty foarte uşor acordat, într-o fază în care atacantul avea posesia mingii cu spatele la poartă fiind, în ceea ce a fost de fapt o ţinere reciprocă între Ştreangă şi Dăscălescu”, a explicat Cosmin Petruescu.

ACS Recaş s-a impus în formula Amarinei – Nicolescu, Aldana, Ştreangă, Ticană – Boldea, Chivoiu, Rogozinaru (85, Mânecan), Trandu (75, Vucea) – Szekely (78, Andronic), Nanu (70, Şchiopu), rezerve neutilizate fiind Burtic – Steop, Enciu. Jucătorii Chivoiu, Rogozinaru, Trandu şi Ştreangă au fost sancţionaţi cu cartonaş galben de centralul Teo Crăciunescu.

Petruescu a avertizat totodată că nu e nimic câştigat încă din start, apropo de proxima etapă, ce programează vizita la Recaş a reşiţenilor Gloriei: „Trebuie să fim foarte, foarte atenţi, pentru că echipele nou-promovate sunt imprevizibile, neavând nimic de pierdut. Jocul cu Gloria Reşiţa trebuie pregătit şi abordat cu maximă seriozitate, pentru a nu fi muncit degeaba în aceste deplasări. Echipa antrenată de Andrade Bichescu evoluează de mult timp împreună, este omogenă şi a promovat din Divizia D Caraş Severin fără înfrângere. Iar acum, în liga a treia, a pierdut greu, în prelungiri, derbyul local de la Şcolar, şi a remizat 0-0 cu una dintre echipele bune ale seriei, Autocatania. Am aflat că astăzi au remizat 1-1 cu Bihorul Beiuş, care este o grupare total schimbată în bine, prin cooptarea a jumătate din echipa de la Luceafărul Oradea, care promova în acest an din seria noastră, aşa încât rezultatele lor vorbesc de la sine, în condiţiile în care au avut parte de un foarte greu început de campionat. Nu i-am văzut jucând şi de aceea trebuie să fim cu atât mai prevăzători”, a anticipat Petruescu duelul de sâmbăta viitoare, 1o septembrie, de la ora 17, acasă cu reşiţenii.

În celelalte jocuri ale etapei a treia disputate de la ora 17, Naţional Sebiş – Şcolar Reşiţa 1-1, aşadar o remiză pentru viitoarea gazdă a poliştilor în meciul de marţi din Cupa României, Gloria Reşiţa – Bihorul Beiuş 1-1, FC Hunedoara – Gloria CTP Arad 2-1 şi Jiul Petroşani – Millenium Giarmata 0-1. Sâmbătă de la ora 17 au loc întâlnirile Flacăra Făget – AS Nova Mama Mia, CS Vladimirescu – SC FC Timişoara II şi Unirea Valea lui Mihai – Autocatania. Programul etapei şi clasamentul, în coloana din dreapta a secţiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: