CFR Timișoara, a doua ieșire fără gol marcat, 0-0 la Vasas Femina. Vișiniilor le trebuie măcar un ”X” cu gol marcat în restanța la Iași pentru locul 2 și intrarea în Cupa Balcanică

Fotbalistele prim-divizionare de la CFR Timișoara au remizat alb doar pentru a doua oară în acest campionat, astăzi de la ora 11 la Odorheiu Secuiesc, egalând-o astfel la puncte pe secund clasata CS Navobi Iași, la care vor juca luni de la 11 restanța cădere de cortină peste returul Superligii, decisivă pentru adjudecarea rolului de vicecampioană a elitei feminine dar și pentru pătrunderea în Cupa Balcanică.

CFR Timișoara, trupă de podium al Superligii: pe 2 sau 3?

Rareori n-a marcat CFR 1933 Timișoara în acest prim sezon al revenirii în Superliga feminină de fotbal, și anume acasă cu CS Navobi Iași, cu care remiza alb, respectiv în deplasările la campioana Olimpia Cluj, unde se înclina cu 11-0, și de astăzi, din runda finală a returului de campionat, 0-0 cu gazda Vasas Femina.

Depășită în tur la Timișoara cu 3-1 pe 19 noiembrie 2016, la încheierea sezonului de toamnă, gruparea harghiteană i-a încurcat astăzi planurile vizitatoarei de pe podiumul Superligii, 0-0 în etapa a 18-a și ultima a returului, draw alb care le obliga pe alb-vișinii să înscrie peste nici 48 de ore și neapărat să nu piardă pe terenul ocupantei locului 2, din Iași, asta în cazul în care CFR vrea să-și asigure biletele pentru Cupa Balcanică.

Dat fiind că Navobi Iași și CFR au încheiat restul jocurilor la egalitate de puncte înaintea restanței lor de luni din prima rundă a returului dar și că în tur a fost 0-0 la ”Gara Mare” iar rezultatele directe constituie primul criteriu de departajare, moldovencele fiind în față și prin faptul că dețin o diferență de golaveraj superioară, timișorencele n-au altă variantă decât să remizeze cu gol marcat sau chiar să câștige pentru a deveni vicecampioane.

Verdictul se va da luni 5 iunie de la ora 11, la Iași, în restanța din etapa a 10-a, cele din Copou având și ascendentul psihologic al eliminării ceferistelor din sferturile de finală ale Cupei României, chiar în Banat, 1-2 pe 30 martie. Ulterior, CS Navobi avea să piardă finala întrecerii K.O. chiar în capitala Moldovei, 0-5 pe 14 mai cu Olimpia Cluj, campioană reabilitată astfel și în competiția internă numărul 2, după ce pierdea cu 1-2 la Hunedoara ultimul act din mai 2016, în precedenta ediție, cu ASA.

CFR s-a dăruit astăzi cu ambiție în ceea ce a constituit o ultimă verificare cu pecete oficială înaintea ”finalei” pentru locul 2 de luni, însă n-a reușit să înscrie, rămânând astfel pe locul 3, echivalent cu cea mai bună clasare a alb-vișiniilor în acest deceniu al Superligii, poziție ce ar putea fi depășită peste 48 de ore.

Ca palmares în deplasările Superligii, ceferistele n-au adăugat celor 5 victorii din opt ieșiri în ordinea 7-1 la Heniu Prundu Bârgăului, 5-1 la Independența Baia Mare, 4-1 la CSȘ Târgoviște, 11-0 pentru gazda Olimpia la Cluj, 3-0 la CS Real Craiova, 5-3 la AFC Fair-Play și 3-1 pentru ASA 2013 la Târgu Mureș, fiind nevoite să se mulțumească cu un punct.
Vasas Femina, a șasea clasată, a ținut să se despartă cât mai bine de proprii simpatizanți după ce pierdea cu 0-7 în precedentul meci acasă, cu campioanele din Cluj, și a evitat să primească gol, ca o consolare la final, după ce anul trecut încheia a patra sezonul regulat 2015/6, la un punct de ieșencele de pe podium, de la CS Navobi.

”A fost foarte greu și va fi foarte greu dat fiind cele două meciuri în 48 de ore, ambele în deplasare, așa încât trebuie să efectuăm refacerea cu cât mai mare grijă. E nevoie ca fetele să se odihnească bine. Efectuăm deplasarea Odorheiu Secuiesc – Iași mâine de la ora 14”, a explicat antrenorul Florin Bugar, a cărui echipă a dominat partida din etapa a 9-a și ultima a returului dar nu a reușit să înscrie, caz valabil și pentru harghitence, care au apelat la un joc cu lansări lungi, încercând surprinderea defensivei bănățene, fără însă a periclita cu vreun șut buturile portarului de circumstanță Mihaela Durlă.

Așadar un veritabil forcing de final pentru CFR, după meciul acasă de luni cu campioana Olimpia Cluj și deplasarea de astăzi la Odorhei urmând încă o apariție luni, în Moldova, a treia în 7 zile, însă un rezultat precum cel de astăzi, 0-0, n-ar fi suficient pentru depășirea celei mai bune clasări precedente, ci doar pentru egalarea sa. CS Navobi Iași a jucat la rândul ei tot în căderea de cortină de astăzi, rundă finală cu numărul 18 în care a cedat cu 7-2 la campioana Olimpia Cluj, în ultimul meci al etapei, de la ora 13,30.

Fără vârful Larisa Sîrbovan, plecată în Germania, la sora sa, și care n-a jucat nici în meciul pierdut acasă pe final de la 1-0 cu Olimpia Cluj, CFR se bazează în cele două ieșiri cuplate pe 14 sportive, astăzi aliniindu-se cu Mihaela Durlă – Lidia Șuveț, Mihaela Molnar, Claudia Bistrian, Denisa Heisu – Ozana Ababei, Ionela Voica, Elena Obrad (80, Bianca Ienovan), Manuela Voica – Loredana Sas, Larisa Grigore (55, Adelina Ion), în vreme ce Sabina Scurtu a rămas pe bancă.

Sezonul va continua pentru Claudia Bistrian, convocată după jocul de la Iași în selecționata de senioare a României pentru deplasarea în Scoția.

Rezultatele rundei finale în returul Superligii și clasamentul actualizat, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: