CFR Timişoara, aproape deraiată la Pişchia. Dar Miculescu…

CFR Timişoara a avut în debutul returului viaţa cea mai grea dintre pretendentele la promovare, plasate pe podiumul Diviziei D Timiş, pornind la drum aidoma unui marfar pufăind. Alb-vişiniii s-au impus la Pişchia, în faţa codaşei Juventus, scor 0-1 (0-0), graţie lui Năstase, marcator în minutul 64, însă doar după ce antrenorul-jucător al gazdelor, Vali Miculescu, a ratat un penalty. Succese la zero pentru fruntaşe, CSM Lugoj – Auto Timişoara 2-0 şi FC Chişoda – Pobeda Dudeştii Vechi 3-0, CFR avînd aşadar cel mai mult de furcă.

Iar unicul succes al oaspeţilor în runda inaugurală de primăvară, a 18-a, s-a conturat cu multă trudă, emoţii şi oarecare şansă… „Sunt foarte mulţumit pentru jocul prestat de noi vreme de cel puţin 70 de minute, pentru că am fost superiori CFR-ului, şi sunt bucuros în această privinţă”, ne-a spus după meci Vali Miculescu, antrenor-jucător al alb-negrilor din Pişchia.

„Mi-am asumat responsabilitatea executării penalty-ului pentru că de regulă le transformam, şi îmi amintesc că am ratat unul la Sânnicolau Mare. Portarul lui CFR a plecat pe colţul opus dar degeaba, pentru că am alunecat şi am expediat balonul peste poartă, la jumătate de metru de vinclu. Am jucat în nişte ghete care mi-au jucat festa la faza aceasta…”, s-a explicat Miculescu despre irosirea în minutul 25 a penaltyului obţinut de Vali Martin.

„CFR a marcat gol dintr-o jumătate de ocazie, o minge împinsă de două-trei ori în careu, prinsă rău pe interior, dar trecînd printre picioarele unui fundaş spre colţul porţii. Iar în loc de 5 sau 6 zero pentru noi, a fost 0-1 din jumătate de ocazie…”, a oftat Miculescu, care a contabilizat totodată o bară transversală în contul echipei sale, ochită de Brînzan, cap în urma unui corner.

Golul lui Năstase a survenit în urma unei pase oferite de Pătraşcu, la care Ungur a făcut o aşezare în lateral, unde mijlocaşul dreapta, apărut din linia a doua, a preluat şi a trimis spre colţul lung. „Am ratat incredibil, şi de la 2 metri cu poarta goală… Trei puncte, atît ne încîntă la jocul de astăzi! Gazdele au avut şi un penalty ratat, Miculescu a şutat peste poartă, şi o bară… Noi am fost ceva mai vioi, dar doar un pic, căci am comis foarte multe greşeli şi nu vreau să găsesc scuze prin starea terenului. Am comis mult mai multe greşeli decît mă aşteptam la ora debutului dar încercăm să ajustăm ce putem, cît mai avem timp. Rămînem cu gustul amar al unei prestaţii modeste şi de fapt nici jucătorii n-au fost mulţumiţi de evoluţia lor”, ne-a spus Florin Bugar, antrenor principal la CFR Timişoara, adăugînd că „deşi sunt dezamăgit, totuşi, avem un lot bun de jucători, şi trebuie să cîştigăm fiecare meci, pentru că avem timpul şi valoarea necesară să punem lucrurile la punct. Cel mai mult contează acum următorul joc, pe teren propriu, cu Unirea Peciu Nou, şi ne dorim un joc concludent, o prestaţie bună, pe un teren bun, prin care băieţii să confirme pregătirea de iarnă efectuată!”

Juventus Pişchia: Caraiman – Iosof, Miculescu, Mărăndescu (Ivanciuc), Brînzan, Handrache (Colţa) – Gherasim (Balint), Martin, Dobre, Mariş (Jurj) – Făgeţan.

CFR Timişoara: Rus – Soare (50, Iţu), Oberşterescu (46, Boubătrîn), Parfenie, Bonda – Năstase (85, Stiopu), Constantin Popa – cpt., Pătraşcu, Ionuţ Popa – Nicolaie (70, Baidoc), Ungur. Pe bancă: Mercescu – Molcuţ, Hriţcan.

Soare, accidentat la picior, şi Oberşterescu, avînd un randament scăzut, au fost înlocuiţi în linia defensivă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: