CFR Timişoara, exclusă din Superligă în “cazul Ioana Stroia”

CFR Timişoara nu mai este programată în antepenultima etapă a Superligii de fotbal feminin, la jocul pe care trebuia să-l găzduiască duminică 22 martie în compania campioanei naţionale Olimpia U.T. Cluj, dat fiind că a fost exclusă din întrecere, pierzând la “masa verde”, cu 0-3, toate partidele disputate în returul actualului sezon,  din 15 noiembrie 2014, dintre care două acasă respectiv două în deplasare.

Conform portalului oficial www.frf.ro, în şedinţa Comisiei de Disciplină a FRF de miercuri 11 martie, s-a hotărât în baza articolului 24, litera C, punctul 1.c din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, excluderea Clubului Sportiv de Fotbal CFR 1933 Timişoara din toate competiţiile organizate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, ca urmare a neachitării de către gruparea alb-vişiniu a obligaţiilor financiare în termenul regulamentar faţă de creditorul Stroia Ioana. Toate jocurile din retur, inclusiv cele care s-au desfăşurat până la data excluderii dar şi cele rămase a se desfăşura conform programului oficial, se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse. Victorii ale alb-vişiniilor cu 3-0 contra nou-promovatei din Prundu Bârgăului (Bistriţa Năsăud), 1-0 la Craiova şi 12-0 cu Fair-Play Bucureşti s-au preschimbat în înfrângeri la „masa verde”…

CFR, care ar mai fi avut apoi de jucat şi la Brazi, pe 29 martie, respectiv acasă cu Universitatea Alexandria, în 11 aprilie, a pierdut aşadar alte 9 puncte în clasament, ajungând ultima, pe pasiv negativ, după ce hiberna pe podium, cu speranţe de a accede în play-off.

Lipsurile financiare care au lovit clubul “din spatele Gării de Nord” s-au accentuat odată cu dispariţia susţinerii din partea lui Georgică Cornu, al cărui imperiu de carton se năruie încet, încet, şi au devenit acute pe fondul tăierii alocaţiilor bugetare a grupării vişinii pe anul 2014 din partea Consiliului Local Timişoara, totul răsfrângându-se şi în neplata jucătoarelor, care au ajuns să continue activitatea pe glorie sportivă. Ultimul rezultat menţinut conform celui înregistrat pe teren de CFR este, coincidenţă, tot un 3-0, în favoarea nou-promovatei “U” Alexandria, pe 9 noiembrie. Iar ultimul meci jucat de „vişinii” s-a consumat în 28 februarie la Târgu Mureş, vicecampioana ASA impunându-se cu 3-0 în prima rundă oficială din 2015.

Însă bătăile de cap ale clubului timişorean în privinţa memoriilor depuse de foste componente ale prim-divizionarei clasată pe podiumul Superligii 2012/2013 sunt chiar şi mai mari, în baza articolului 24, lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, Comisia hotărând tot miercuri sancționarea Clubului Sportiv de Fotbal CFR 1933 Timișoara cu scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, şi anume o depunctare de două puncte pentru perioada 19.02 – 5.03., şi acordând termen în data de 25 martie, ora 14,30, la care clubul să prezinte dovada plății 3 față de Herczeg Andreea şi Alexandra Despa, pentru a evita în continuare depunctarea.

Paradoxal, reprezentativa sub 19 ani a României, avându-l selecţioner pe antrenorul formaţiei timişorene, Florin Bugar, iar între titulare pe Claudia Bistrian, din garnitura ceferistă, a câştigat grupa turneului Kuban Spring, la Soci, de pregătire a participării la Turneul de Elită oficial din cadrul preliminariilor CE U19, fetele “tricolore” trecând cu 2-0 şi de Moldova, prin golurile lui Voicu, după ce remizau cu selecţionata Regiunii Krasnodar şi dispuneau cu 3-2 de Polonia U19. Florin Bugar şi elevele sale dispută astăzi sferturile de finală ale întrecerii.

Aşadar cu reprezentare la nivel naţional, în competiţii peste hotare, dar exclusă din întrecerile interne. O tristă poveste despre lăsarea de izbelişte a sportului, despre lipsa de susţinere a unei activităţi benefice, într-o ramură la începuturi dar cu potenţial de a câştiga teren.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = patru

 


Ultimele articole din categoria Feminin: