CFR Timișoara, scorul sezonului Ligii 1 în deplasare, Fortuna, primul punct în elită

Duminică fructuoasă pentru prim-divizionarele timișene în Liga 1 de fotbal feminin, de fapt cea mai fructuoasă de la debutul noului campionat, gruparea medaliată în sezonul anterior CFR Timișoara stabilind scorul record în deplasare al ediției în curs iar nou-promovata Fortuna Becicherecu Mic obținând tot cu ocazia acestei runde ce a marcat mijlocul turului întâiul punct în elită, la a cincea încercare.

CFR 1933 Timișoara, a 3-a în campania precedentă, a mai câștigat la zero în deplasare în campionatul în curs, chiar la debut, 0-2 la Becicherecu Mic pe 2 septembrie, însă nu cu 0-5, record afară la zi al ediției 2017-2018. S-au mai impus pe alte terenuri cu 1-4 și AFC Fair-Play București respectiv ASA 2013, iar cu 0-3 CS Real Craiova, la limită învingând în deplasare și CSȘ Târgoviște precum și campioana Olimpia 1 U.T. Cluj, aceasta din urmă chiar de două ori cu un identic 0-1, însă nici o formație n-a izbutit un 0-5, CFR fiind singura câștigătoare afară a rundei din acest weekend.

Iar precum campioanele de sub Feleac, alb-vișiniile au bifat la rândul lor a doua victorie în deplasare, CS Real Craiova – CFR 1933 Timişoara 0-5 (0-1), așa încât oltencele n-au marcat încă pe teren propriu, dat fiind că pierdeau cu 0-1 și precedentul meci la Ișalnița, 0-1 cu prima clasată.

Cele cinci goluri pentru echipa antrenată de Florin Bugar au fost marcate în special în repriza a doua, după ce Larisa Sîrbovan deschidea scorul în minutul 12.

Astfel, Ozana Ababei a dublat avantajul ceferistelor în minutul 50 iar după mijlocul părții secunde reușitele s-au înmulțit, Mihaela Molnar înscriind în minutul 70, Manuela Voica în minutul 81 și aceeași Ababei în minutul 88. Triumf prin care, dat fiind și succesele acasă la 3 goluri diferență, 5-2 cu Heniu și 4-1 cu Fair-Play, CFR s-a așezat mai bine pe locul 2, cu același număr de goluri înscrise, 17, precum liderul cu punctaj maxim.

Spre satisfacția antrenorului timişorean Bugar, care ne-a declarat că ”a fost un meci la discreţia noastră. Felicit elevele pentru victorie şi mai ales pentru jocul bun reuşit în partea a doua, când ne-am desprins pe tabela de marcaj. Victoria noastră nu s-a pus la îndoială”.

CFR 1933 Timişoara a folosit următoarele jucătoare: Dîrle – Obrad (min. 46, Coşuba), Bistrian, Durlă (min. 76, Scurtu), Heişu, Şuveţ, Neacşu, Ababei, Voica, Sîrbovan şi Adelina Ion (min. 55, Molnar). A arbitrat Claudia Elena Demetrescu din Râmnicu Vâlcea.

După înfrângeri acasă, 0-2 cu CFR și 1-4 cu ASA 2013, dar mai recent și mai usturătoare și în deplasare, 7-0 la Alexandria și chiar 8-0 miercuri la Odorheiu Secuiesc în restanța din etapa a II-a, Fortuna Becicherecu Mic a spart gheața pe rubrica punctelor în Liga 1, nou-promovata înscriind în premieră mai mult decât un gol într-o partidă din elită și implicit obținând primul rod: 2-2 (2-1) tot de la ora 11, acasă cu CSȘ Târgovişte.

Melisa Şodincă a deschis scorul pentru timișence în minutul 8 iar Monica Tomesc a preluat din nou conducerea pentru formația bănățeană și în minutul 21, după ce dâmbovițencele egalau prima dată prin Camelia Moraru în minutul 20, ultimul cuvânt avându-l tot sportivele de sub Turnul Chindiei, spre mijlocul reprizei a II-a, 2-2 prin Florentina Ionescu, în minutul 64.

Rezultatele etapei a V-a în Liga 1 de fotbal feminin, programul viitor și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: