Chişoda, 8-1 la Teremia Mare, de la 0-1: „Şi-au stricat terenul!”

Cînd e vorba de politică, fotbalul poate trece în plan secundar, ceea ce s-a întîmplat cu disputa Banatul Nerău – CS FC Chişoda, amînată de sîmbătă pentru astăzi, pentru ca parte dintre gazde să-şi urmeze antrenorul-primar la nu ştim ce congres, dar insistenţa amfitrionilor de a nu amîna din nou acest meci din runda a 21-a a Diviziei D Timiş, în ciuda vremii de miercuri din Timiş, s-ar putea să le fi cauzat deteriorarea suprafeţei de joc pentru oarece vreme de-acum încolo. Cert e că la Teremia Mare a fost 1-8, de la 1-0…

Ce e drept, gazdele au depus vizibile străduinţe pentru a deszăpezi gazonul, practicabil la ora de start, 16, dar tot mai desfundat odată cu scurgerea timpului. Iar terenul greu le-a jucat festa, cedînd pasul după pauză, în ceea ce a devenit un joc fără istoric. De fapt, pentru chişozeni a fost mai dificil drumul dus-întors, asigurat totuşi în impecabile condiţii, cu autocarul, de SC Giroceana, patronată de Dacian Marinescu, sărind mereu în ajutorul echipei la deplasările de D, cu Virgil Chira la volan. „Şi-au stricat terenul!”, a fost concluzia delegaţiei oaspete, care a salutat şi apreciat eforturile Banatului de deszăpezire a gazonului.

Cît despre joc, pornit cu o scăriţă a lui Prelipcean, salvată de căpitanul chişozean Viţan de pe linia porţii, după ce Sîrbu era depăşit, Banatul a avut un prim gol prin acelaşi Prelipcean, 1-0 în minutul 20, în stînga lui Sîrbu.

Dar atît le-a fost gazdelor din Nerău, pierzătoare şi în tur, cu 10-1, în faţa Chişodei, care, pîş-pîş, avînd al doilea atac al seriei, s-a apropiat tiptil la 4 puncte de un podium pe care încheia în 2012, în vreme ce Banatul a devenit cea mai penetrabilă grupare de <D>: 75 de goluri încasate în 21 de jocuri.

1-1 a survenit în minutul 26, autor Ganea, din 5 metri, după centrarea din stînga, marca Vereşteanu, care şi-a răscumpărat greşeala de la golul gazdelor. Iar 1-2 în minutul 41, prin Gherman, la colţul lung, lansat fiind în adîncime de Ganea.

Ganea a marcat şi primul gol după pauză, sub bară de la 8 metri, în minutul 53, fructificînd o centrare expediată de Gherman de pe dreapta, unde a dansat pur şi simplu.

Viţan a fructificat apoi o lovitură liberă de la 25 metri lateral dreapta, în minutul 60, ochind vinclul de la colţul lung, iar Gherman a dejucat pasul greşit la ofsaid al Banatului şi l-a driblat pe portar, pentru 1-5 în minutul 63.

Minutul 73 l-a scos la rampă pe Alin Crişanov, rămas singur cu portarul, după o pasă de la Abu-Lebda, iar imediat mai apoi, în 74, Magdaş a înscris de la 2 metri, după ce Gherman a ochit bara.

1-8 avea să fie în minutul 90, prin Golea, după o pasă de la Gherman, co-autor aşadar a 3 goluri…

*

Banatul Nerău: Florea – Radu, Foca, Marcu, Siminiceanu – cpt., Sântean, Chirilă, Prelipcean, Coman, Oprişan, Ursachi.

Au mai intrat Pîrjol, Ungureanu şi Crişan, iar Manole, Benyo, Chelaru şi Dragnea au rămas pe bancă.

CS FC Chişoda: Sîrbu – Golea, Viţan – cpt., Petruş (Mladin), Vereşteanu – Glodean, Gherman, Crişanov, Abu Lebda – Magdaş (Roth), Ganea (Sava).

Vasîncă a absentat motivat, avînd examen la studiile superioare.

Arbitri: Drăgoi – Chiţoiu, Botaş.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = opt

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: