Chivorchian: „Dosarul lui Poli Timişoara, mult mai betonat şi real decât altele”

„Comitetul Executiv al FRF nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte procesul de licenţiere a cluburilor, unul independent, acesta fiind încheiat la nivelul Ligii I. Într-adevăr, forului mai sus menţionat i se poate prezenta, conform Ordinii de Zi, o informare cu privire la procesul de licenţiere încheiat sau având drept tematică procesul de licenţiere în ansamblul său. Atât şi nimic mai mult”, sună precizarea publicată sâmbătă seară de Direcţia Presă şi Relaţii Publice a FRF pe portalul federal www.frf.ro, ca drept la replică la luările de poziţie din mass-media pe tema nelicenţinerii alb-violeţilor Timişoarei, ping-pong verbal care a ridicat din nou mingea la fileu taberei vicecampioanei din teren a Ligii 1.

Prin persoana lui Gheorghe Chivorchian, prezent la returul semifinalei FC Poli 2002 – Viitorul Constanţa, încheiat 2-2 şi 2-4 ca scor general, cu dobrogenii avansând în finala cu cealaltă polistă, FC Timişoara, clubul alb-violet a replicat din nou dur pe seama deciziei Comisiei de Apel: „O comisie ne-a acordat licenţa iar o persoană ne-a luat-o. Ne vom judeca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, TAS fiind abilitat pentru asemenea speţe. Şi nu cred că există vreo federaţie naţională care să nu recunoască deciziile TAS. Ar putea urma repercursiuni foarte grave pentru Federaţia Română de Fotbal dacă Duru nu ar recunoaşte o sentinţă TAS. Clubului şi Timişoarei în general li s-a adus un prejudiciu enorm prin nelicenţierea lui Poli şi sper că în 20 iunie Comitetul Executiv al FRF va încerca să îndrepte parţial, pentru că nu poate total, această nedreptate şi să dea clubului drept de joc în Liga 1, 2011-2012. Dacă va decide în acest sens, i s-ar acorda Timişoarei ceea ce merită, un drept câştigat în teren. Pentru UEFA am fost apţi să participăm în competiţiile intercluburi şi pe 26 mai UEFA ne-a trecut în turul preliminar, dar pentru cei din ţară nu. De ce n-ar fi acceptat dosarul de licenţiere, când dosarul lui Poli este mult mai betonat şi mai real decât altele!? Câte cluburi n-ar fi primit licenţa, întrebaţi-l pe Duru”.

Lotul polist, indiferent de situaţia creată, se va reuni marţi 14 iunie, în plan cu un cantonament în Ungaria, dublat de un altul în Austria, în cazul îndreptării parţiale a lucrurilor, de care pomenea Chivorchian. Cert este că internaţionalii Pantilimon, titular contra Paraguayului, în eşecul înregistrat cu 2-0 sâmbătă noapte la Asuncion, precum şi Zicu, un alt titular – înlocuit – în al doilea amical pe tărâm sud-american, respectiv Bourceanu, intrat la pauză şi Alexa, care a preluat chiar banderola de căpitan a reprezentativei cu Ştefan Iovan în interimat la cârmă odată cu introducerea sa în ultima jumătate de oră, sunt vânaţi şi vor fi probabil ofertaţi de cluburi din Bucureşti, din ţară sau chiar din străinătate ce aşteaptă să profite de conjunctura ivită la Poli.

Hemoragia jucătorilor de valoare ai poliştilor este o altă urmare a nefastei decizii de nelicienţiere a clubului. Luni 20 iunie se vor mai limpezi apele dar cert este că poliştii se vor reuni…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: