Cînd e „Poli” cu „Poli”, repriza bate spre… o oră: 1-1

Elocvent pentru situaţia în care a sfîrşit clubul alb-violet pe seama incompetenţei, habarnismului dar şi fuduliei peste ani a unor funcţionari publici pripăşiţi şi prosperînd într-un mîndru oraş cu un fotbal cîndva etalon, şi care au atras deja nu doar un „investitor strategic” devenit între timp persona non-grata în sportul rege, joi seară s-au duelat două echipe ce-şi trag rădăcinile din simbolul „Poli”, fruntaşe în Campionatul Municipal, liga a VI-a, care n-au onorat însă poziţiile în serie, pe măsură fiind şi prestaţia centralului Socol, nu doar agasant pentru combatante dar şi prelungind partea a doua pînă la… aproape o oră. Nocturna n-a mai funcţionat de-această dată în plină zi iar juniorilor B eliminaţi luni la zonalul de la Alba Iulia le-a venit greu să-şi găsească paşii după deziluzia cu „U” Cluj…

Aşa încît etapa a XVIII-a a oferit ceea ce am caracteriza drept un derby eşuat, nu chiar pe măsura naufragiului de proporţii în tente alb-violet dar suficient pentru a lăsa aceeaşi grea senzaţie de neîmplinire. Acele multe iniţiale şi terminaţii şi un scor între „”studenţi”: FC Politehnica 2002 – ASU Politehnica 1-1 (1-1).

Aşadar în incinta bazei sportive „Dan Păltinişanu”, pe terenul sintetic, s-a disputat “derby-ul” Seriei I, între ocupantele primelor două locuri, ASU Politehnica şi FC Politehnica 2002. După un joc slab, cele două formaţii nu au demonstrat că-şi merită primele poziţii în clasament, juniorii B ai alb-violeţilor fiind la prima reapariţie după meciurile de joia trecută, sîmbătă şi luni, din Cetatea Unirii, unde debutau prin a trece cu 2-0 de gazde.

Cele două goluri de joi au fost marcate în primele 20 de minute, prin Stoichescu, în minutul 11, respectiv Adrian Popa, în minutul 19. Repriza secundă a stat din păcate sub spectrul arbitrajului prestat de Ovidiu Socol, care a nemulțumit ambele tabere prin deciziile luate şi, de necrezut, a lăsat vreme de… aproape o oră ostilităţile să continue. Probabil că a avut probleme cu cronometrul, căci a fost atenţionat în dese rânduri de asistentul Claudiu Prodaniuc, care nu a prea fost luat în seamă. În minutele de „prelungiri”, gazdele puteau obţine cele trei puncte dar Pătru a ratat din situație unu la unu cu portarul advers.

FC Politehnica 2002: Cobliş – Moja, Miheț, Torok (min. 46, Lazăr), Rus – Scheau, Dalea, Nicoară (min. 46, Leica), Cristi Crăciunesc – Stoichescu (min. 46, Indici), Sturza (min. 46, Pătru). Antrenor: Milan Draghici.

ASU Politehnica: Mitelea – Teleman, Usanu, Obrejan, Radu – Popa, Marchiş, Basarab (min. 61, Zavastin), Giroveanu, Mitelea, Popoviciu. Antrenor: Antonio Foale.

Arbitri: Ovidiu Socol – Claudiu Prodaniuc și Cristina Lazăr. Observator: Valer Filipeac.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cînd e „Poli” cu „Poli”, repriza bate spre… o oră: 1-1

  1. viorel dima spune:

    Remarc cu stupoare că în rândul componenților echipei gazdă, cea de la Poli – pe lângă o serie de juniori B – apare ”marele COBLIȘ, în loc să fie folosți juniorii(!!!!!)”, evident, trimis de geniul Chivorchian!!! Acest individ (adus la Timișoara de Chivorchian) așa cum remarca și site-ul ”Debanat” este o pacoste pentru clubul Poli, fapt adus la cunoștință de nenumărate ori de antrenori și conducători… Numai că Chivorchian nu a luat și nu mai ia în seamă respectivele aduceri la cunoștință. El, Chivorchian ( oare până când!?) continuă să distrugă Timișoara fotbalistică, evident, cu aprobarea lui Iancu. Revenind la Cobliș, acesta, după ce ce a trândăvit prin Timișoara câțiva ani, a plecat în Spania la câștig… Revenind în Banat, Chivorchian vrea cu orice preț să-l resusciteze în detrimentul portarilor-juniori de la Poli care si-au văzut de treabă pe toată perioada dispariției golanului de Cobliș. Acum, în loc să promoveze tinerii fotbaliști, Chivorchian îl bagă în față pe capsomanul acesta de COBLIȘ care este mai mult decât un rău în cadrul clubului. Este obraznic, se ceartă cu toată lumea, se dă șmecher, dar cred că până la urmă are ceva lipsă la cap… Chivorchian calcă pe cadavre și-l ține în brațe. Până la urmă cred că cei în cauză și lăsați pe margine, dacă au părinți ar trebui să intervină – prima dată cu vorbă bună iar apoi cu… Până când acest Chivorchian își mai bate joc de Timișoara!? Cât îi mai răbdăm pe acești indivizi care nu au vrut să avem pe mai departe echipă în Divizia A!? Nu cred că mai pot fi suportați de către cetățenii acestui oraș. Mai cu seamă după retragerea dosarului de licență. Dacă se mai aude pe undeva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: