Ciprian Sturz, lovit de Elti Neagoe după UTA BD II – Mama Mia 1-0 (0-0) din penalty, declarații la Poliția din Șiria

Starea de incredibilă turbulență în care a fost împinsă în această toamnă gruparea de liga a treia CS Nuova Mama Mia de atitudinea total lipsită de profesionalism a conducătorilor clubului s-a manifestat și astăzi printr-o nouă erupție acută, la finalul ultimei deplasări a timișenilor în turul Seriei a IV-a, la Șiria, în urma duelului ultimelor două clasate în ierarhie, găzduit de ACS UTA Bătrâna Doamnă 2.

”Satelit” al arădenilor care, deși fără nici un gol marcat în precedentele 5 etape, mai exact din 8 octombrie, când pierdea cu 4-1 în Ciarda Roșie la Ripensia, a semnat întâia victorie acasă de la apariția în Liga 3, înjumătățind astfel handicapul de puncte față de învinșii astăzi în alb-verde: ACS UTA Bătrâna Doamnă 2 – CS Nuova Mama Mia 1-0 (0-0).

După ce pe 3 noiembrie obținea primul punct acasă într-un 0-0 cu nou-promovata CS Gloria Lunca Teuz Cermei, în precedenta reprezentație pe teren propriu, echipa a doua a alb-roșilor de la UTA Bătrâna Doamnă a adăugat acelui 3-0 victorios în prima deplasare la Pandurii II, din 9 septembrie, un alt triumf la zero, conturat dintr-un penalty obținut după mijlocul primei reprize, un altul fiind irosit în minutele de deschidere ale părții secunde, pe parcursul căreia vizitatorii au rămas în inferioritate numerică, amplificată în minutele de prelungiri.

Atunci, Ciprian Sturz, introdus la pauză în locul lui Pricop, a devenit al doilea jucător eliminat din efectivul lui CS Nuova Mama Mia, în cel de-al doilea minut de prelungiri, pentru protestele la adresa brigăzii băimărene, fundașul central din generația 1998 încasând încă o corecție și după încheierea partidei, dar de natură fizică, din partea delegatului formației oaspete, Elti Neagoe.

Fără cuplul de antrenori Stan – Hromei pe banca tehnică, respectivii fiind împiedicați de propria conducere să-și desfășoare activitatea înaintea meciului precedent al alb-roșilor, acasă cu reșițenii, deși se află sub contract cu CS Nuova Mama Mia, gruparea din Becicherecu Mic s-a prezentat astăzi la Șiria prin a nu înscrie pentru a treia partidă la rând numele nici unui antrenor pe foaia oficială și fără a se prezenta cu vreun antrenor pe banca tehnică, așa cum s-a întâmplat și vinerea trecută pe CFR, și cum ar fi decurs lucrurile și în ieșirea la Ripensia în cazul în care jocul s-ar fi disputat.

Înlăturându-și însă antrenorii de o manieră abuzivă și ilegală iar diferendul conducere – tehnicieni așteptându-și acum deznodământul la București, Mama Mia s-a aliniat în județul vecin doar cu Elti Neagoe pe bancă în calitate de delegat al echipei, acesta pălmuindu-l peste cap după partidă pe fostul junior crescut de ACS Poli, și care a rămas în continuare în localitatea arădeană, înfățișându-se la Poliție pentru a oferi declarații în întocmirea unei plângeri.

Colectivul timișenilor a efectuat după meciul de la ora 14 deplasarea înapoi spre Timișoara, cu microbuzul, Sturz solicitând în schimb intervenția Poliției locale și rămânând în Șiria, însoțit de coechipierul Matiș, în vederea oferirii declarațiilor pe adresa lui Neagoe la sediul respectivei instituții.

Violențele apărute în colectivul clubului CS Nuova Mama Mia s-au perpetuat așadar și astăzi, iar după ce un conducător executiv a avut de dată recentă nu doar un derapaj verbal dar și fizic vizând jucători din lot, de prostul obicei se pare că s-a molipsit în lumina neplăcutului eveniment din această după-amiază și delegatul Elti Neagoe. Odată un precedent creat, altele pot apărea în orice moment, fiind pentru al treilea week-end la rând când în sânul celor de la Mama Mia se precipită spiritele în zi de meci.

Iar starea de tensiune indusă artificial de nepricepuții conducători fără experiență în domeniu s-a răsfrânt și asupra jucătorilor și atitudinii lor în teren, mijlocul reprizei a II-a a meciului de astăzi lăsându-i pe timișeni în zece componenți, după o fază în care, în minutul 65, Rebenciuc a solicitat un henț în careu la Celea, fiind avertizat pentru proteste, amplificate și de alți coechipieri, dintre care Zurbagiu a colecționat două cartonașe galbene, fiind eliminat de pe teren. Protestele din meci, prin care și Sturz era eliminat în prelungiri, au urmat printr-o descărcare nervoasă la vestiare, unde centralul băimărean a mai împărțit în primă fază alte cartonașe roșii timișenilor, lui Radu, Rebenciuc și Toma, revenind însă apoi asupra deciziei, fără a înscrie incidentele în raportul de arbitraj, la rugămințile și scuzele lansate din tabăra timișeană.

Dar nici peste săptămână, așadar după debarasarea vinerea precedentă de antrenorii Stan și Hromei, lucrurile n-au stat mai roz la gruparea condusă după ureche și într-un spirit total neprofesionist, luni răspunzând prezent la antrenamentul de dimineață numai 7 jucători, ceea ce a determinat o nouă bruscă schimbare de macaz prin mutarea înapoi a pregătirilor la orele după-amiezii, joi și vineri, ieri. Antrenamentele le-a condus portarul Gheorghe Stoianov, care, neavând însă carnet de antrenor și nici contract cu clubul, n-a putut lua loc pe banca tehnică a timișenilor la Șiria, unde, prin neînscrierea numelui vreunui antrenor în foaia oficială pentru a treia apariție consecutivă, CS Nuova Mama Mia a intrat și mai mult în colimatorul Școlii Naționale de Antrenori.

Culmea ironiei face ca revenirea la pregătirile la orele după-amiezii, tocmai pentru că jucătorii nu se puteau alinia la pregătiri dimineața, a survenit împotriva înștiințării semnate și parafate de la începutul săptămânii trecute de gazda CFR Timișoara, care solicita antrenorilor Stan și Hromei, precum și elevilor lor, trecerea la sesiunile în intervalul orar 8-12, incompatibil cu programul de muncă și învățătură, extrafotbalistic, al efectivului, dar și cu normalitatea de a te antrena la o oră mai apropiată de cea a partidelor.

Atunci, antrenorii dați afară cu forța și împotriva înțelegerii contractuale au fost nevoiți să-și dea peste cap programul de pregătire al disputei cu CSM Școlar Reșița și să-și adune elevii pe alte baze sportive cu teren sintetic, închiriate zile la rând din propriile fonduri comune, la orele după-amiezii, perturbare și dificultăți pe care conducătorii de la Mama Mia nici nu s-au sinchisit să le amelioreze și îndulcească. Odată antrenorii înlăturați, s-a renunțat și la leitmotivul mutării antrenamentelor dimineața, dar o nouă săptămână perturbată de pregătiri s-a sfârșit într-un alt rezultat negativ și tot fără gol marcat, pe terenul unei ultime clasate care a câștigat astfel primul meci acasă în Liga 3, la chiar ultima apariție în propriul fief în toamna lui 2016.

Astfel, comparând rezultatele din ultimele zile ale mandatului antrenorilor scoși cu forța din propriul vestiar deși aflați într-o înțelegere contractuală pe perioadă nedeterminată cu CS Nuova Mama Mia, și anume 1-0 în deplasare la vicecampioana în exercițiu Performanța Ighiu, 2-1 acasă cu liderul Național Sebiș și 1-1 cu CSM Lugoj, și cele imediat următoare mătrășirii lor, 0-2 acasă cu reșițenii și 1-0 pentru ”lanterna roșie” UTA Bătrâna Doamnă II, concluziile sunt cât se poate de evidente.

Fără antrenori pe bancă și buimăciți de atâtea schimbări în programul de pregătire, penultimii clasați s-au clătinat încă din prima parte în fața unui ”satelit” arădean care a ratat mai multe ocazii, înscriind unicul gol în minutul 28, din penalty, executat de Ignea în dreapta portarului Culda, după un duel în prealabil în careu între aceiași doi jucători: 1-0.

Astfel, UTA BD II a completat cea mai favorabilă rundă a turului pentru gazdele din C4, bilanțul etapei a 12-a fiind 7 6 1 0 14-5, doar Industria Galda smulgând un punct la Reșița, 1-1.

Până atunci, Stancu a avut un prim șut de la 18 metri reținut de Mara iar Dumiter a scăpat în careu pe stânga dar a tras paralel cu poarta, deși Radu era demarcat în mijlocul careului. După deschiderea scorului, gazdele au fost aproape de dublarea avantajului, Ungurianu reluând însă de la 3 metri în bară, în minutul 33, iar apoi, în minutul 42, fiind intuit la 7 metri de Culda, care a deturnat balonul. L-a imitat Ignea, cu două ratări în minutele dinaintea pauzei, în urma căreia UTA BD II a beneficiat și de cel de-al doilea penalty, obținut de Ghergar pe seama lui Ciobanu dar ratat de Copaci, pe lângă bara din stânga lui Culda.

Gârbiță, Ghergar și Celea au ratat alte bune oportunități pentru codași, la fel cum Toma și Dumiter ar fi putut aduce egalarea, căutată spre final de Mama Mia cu predilecție din periculoase faze fixe, deși în inferioritate numerică.

O înfrângere exclusiv a conducerii timișene, și cu tot circul de rigoare, diriguitorii influențând prin abordările și demersurile lor deraierea unei activități ce părea a-și fi găsit făgașul normal. Iar acum urmează pe CFR nimeni alta decât CNS Cetate Deva, autoare a 4 victorii la rând, pe când nemulțumirile și plângerile pe linie sportivă și fotbalistică dar și legală se tot adună împotriva celor cu nervii la Mama Mia.

UTA Bătrâna Doamnă 2: Mara – Lazăr, Celea, Wild, Copaci (66, Coadă) – Tarcea, Gîrbiță – Ghergar (87, Ghiunghiuș), Stahl, Ungurianu – Ignea.

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic: Culda – Pricop (46, Sturz), Toma, Albert (78, Filip), Dragu – Zurbagiu, Rebenciuc, Ciobanu (70, Croitoru) – Radu, Stancu –Dumiter.

Arbitri: Răzvan Necrici – Ștefan Lar, Răzvan Soporan (toți din Baia Mare). Observatori FRF: Cornel Pantea (Oradea), Virgil Lup (Aiud).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: