CJT, rușine. Plouă prin acoperiș pe masa presei și ioc curent la prize. ”Dan Păltinișanu” merită altceva

Ploaia câinească de marți seară a prevestit parcă naufragiul timișorean, ACS Poli devenind prima trupă învinsă acasă în acest campionat de codașa ca și nedespărțită de ”lanterna roșie”, Petrolul Ploiești. Iar a nu înscrie pe teren propriu unei ultime clasate aproape ca și condamnate și care se împleticise până mai ieri din eșec în eșec prin deplasări sună a sentință de retrogradare, potopul rece abătut peste arena ”Dan Păltinișanu” turnând parcă plumb bacovian în ghetele unei grupări torpilate prin implozie locală de acești încurcă lume înscăunați în posturi edilitar administrative cheie, la nivel municipal și județean.

Veniți voi cu pompe de la apele române și cu cretă de la UPT și activați în asemenea condiții, nenorociților!

Veniți voi cu pompe de la apele române și cu cretă de la UPT să activați în asemenea condiții, nenorociților!

 

Căci peștele de la cap se împute iar restul sunt simple amănunte, efecte ale unor cauze lesne detectabile încă de la prima strigare. Că s-a tot centrat pe sus în condițiile în care gazonul umed și balonul alunecos gemeau după tentativele razante cu firul ierbii iar în plus turnul de control Benga era de pază în fața lui Cobrea, constituie doar unul dintre acele amănunte, ivite cu această ocazie. Că au fost 3 purtători de banderolă, începând cu Zicu, continuând cu Goga și încheind cu Cânu, toți unul și unul, având prefixul 3 și articulațiile obosite, doar coincide cu numărul antrenorilor perindați pe la cârmă în acest sezon, dar constituie de fapt doar un alt amănunt dintre toate cele, ivite cu această ocazie. Câte și mai câte…

Dar toate pleacă de la capetele pătrate ale acestui proiect strâmb, bâjbâind de aproape 4 ani din eroare în eroare în acest domeniu la care se pricepe tot românul mai abitir chiar și decât la agricultură.

În haosul planificat cu cretă universitară dizolvată în Administrația Bazinală Banat a Apelor Române s-a mai bătut în această iarnă un piron în coșciug prin masivele cooptări ca alt efect născut din rădăcina răului. Dar ce să vezi!?! Probabil că majoritatea ultimilor pripășiți pe Bega în 2016 or fi fost marți seară prin chiriile lor, căci pe teren au apărut doar portarul Strauss, fundașul Torres și, pe final și la debut, Tchuimeni-Nimely, în vreme ce Suarez a rămas pe bancă. Dar restul!? Care le este utilitatea dar și rostul pe-aici? Cu Nimely mai înțeleg, căci n-avea băiatul contract din 1 iulie și trebuia vreun papagal vopsit să-l reșapeze. Dar restul!?

Bine că are ACS Poli resurse să schimbe pe bandă rulantă antrenori, manageri sportivi, jucători care mai de care, Consilii Directoare, președinți și tot tacâmul, dar unul dintre pilonii putredului proiect, Consiliul Județean Timiș, administrator al dâmbului de pământ cu titulatura de stadion, n-are un biet ac de cojocul ploii ce se infiltrează prin acoperiș, picătură cu picătură pe masa presei.

Noroc c-am avut șervețele de-acasă, să ștergem altfel extrem de jegoasele și insalubrele scaune și masa cu pricina, căci altfel nu puteam pune stavilă șuvoiului de apă revărsat pe tăblie. Nu, nu, n-au fost picăturile ploii duse de vânt în rafale, ci au fost picături chinezești căzând printre interstițiile acoperișului structurii metalice a tribunei adăpostind presa.

Da, șefiei CJT îi place apa, dar să activeze înscăunații județului nostru în asemenea condiții insalubre dar și nautice! Sau poate că ploaia s-o fi prăvălit din ceruri pentru a mai da un jet infectului mobilier bun de groapa de gunoi a orașului.

Dan Păltinișanu se răsucește în mormânt și poate că n-o fi fost curent în prizele sectorului stâng al tribunei mass-media pentru a nu apărea Doamne ferește vreun scurtcircuit, cu toate aluviunile anunțate.

Mizerie, plin de apă dar rație de curent electric. Aceasta este perla sportivă timișoreană administrată de Consiliul Județean Timiș, pe care rătăcesc precum cai fără căpăstru recruți cooptați en-gros ca la târgul de sclavi. Se pot așadar risipi energii pentru magnetizarea rebuturilor Europei dar nu-s resurse cât să îmbini măcar ca la Băicoi un vai și amar de tablă de acoperiș.

Dar prin Timișoara se sforăie despre metrouri iar din Timișoara se mai sforăie și despre piste nautice de canotaj la Surduc, când de fapt, dacă descinzi pe malul lacului artificial, al cărui nivel e ca de obicei primăvara, în creștere, apele umflate au preluat toată minunăția de gunoi lăsat în urmă vara pe mal de mintea pe post de latrină a mizerului autohton. Un dezastru ecologic în așteptarea flotilelor de 8+1 din Papua și Togo.

Unde ești tu, Țepeș Doamne!?! O mizerie absolută cu infiltrații prin acoperișul tribunei a II-a, pe când la televizor ni se cântă că s-ar mai fi depășit nu știm ce record local de aruncat praf în ochii oamenilor.

Nu puteți întreține o biată tribună a presei și vă închipuiți că aveți capacitatea să mențineți un club în Liga 1! Hai sictir, impostorilor vârâți în fotbal. O rușine de nedescris pentru capitala Banatului.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: