Codrea, nesatisfăcut total de revanşa Ghiroda – ASU Politehnica 0-2: “Sunt supărat, căci puteam închide jocul mai repede!”

Ascuţita dispută la vârf CS Ghiroda – ASU Politehnica Timişoara, de la finele ediţiei trecute a Diviziei D Timiş, dublată de circul din iunie pe la comisii, a fost reînnodată de programarea efectuată de AJF Timiş încă din prima rundă a ediţiei 2014-2015, doar că derby-ul din această dimineaţă a fost scutit de alte aspecte nedorite, fair-play-ul dominând încleştarea primelor două clasate în sezonul precedent iar oaspeţii alb-violeţi luându-şi o justă revanşă, salutată ca atare de numeroşii lor susţinători.

Ce-i drept n-a mai fost aceeaşi afluenţă de spectatori ca şi la remiza de la începutul primăverii, pe acelaşi stadion, dar peste 1.000 de oameni tot s-au arătat interesaţi de noutăţile din cele două garnituri, aflate la reacomodarea cu competiţia. Reacomodare care trebuia să fie însă şi eficientă, capitol la care ASU Politehnica a trecut examenul, repetând startul bun din ediţia 2013-2014, când ţâşnea cu un categoric 9-2 la Făget. Acum a fost… doar 2-0, conturat cu goluri după mijlocul reprizelor într-o revanşă binemeritată, adjudecată însă nu fără emoţii, dacă notăm că şi gazdele puteau deschide scorul.

Aşadar ceva mai puţină lume şi cu certitudine o mai mica tensiune, foamea de puncte şi calculele de clasament fiind momentan ca şi inexistente, dar orgolii tot au fost, într-un caz notând chiar şi o trecere a baricadei, cu Brian Filimon, în returul trecut marcator al golului egalării pentru CS Ghiroda, ajuns în alb-violet şi introdus pe final, ca un al patrulea nou recrut al lui Paul Codrea.

Pe un teren foarte bun, timişorenii s-au arătat a fi mai conectaţi la rigorile jocurilor oficiale şi au concretizat în două rânduri, spre deosebire de amfitrionii lor. Astfel, după ce Eduard Zele a ratat din 6 metri singur cu portarul Burtic, pe contraatac, Ilie l-a servit pe Sergiu Iorgovan, care a intrat în suprafaţa de pedeapsă şi, din colţul careului de 6 metri, de pe partea dreaptă, a ochit colţul lung: 0-1 în minutul 31.

Când se intrase deja în ultimul sfert de oră, poliştii le-au risipit fanilor emoţiile, Ghinescu plecând pe contraatac şi fiind faultat de portarul Mercescu în suprafaţa de pedeapsă, în poziţie centrală, la 8 metri de buturi. Numai cartonaş galben pentru goal-keeper, de fapt unicul al jocului, dar şi o accidentare pentru Ghinescu, care a fost nevoit să părăsească terenul, însă şi un gol în contul lui Ionaş, intrat de nici 10 minute în locul marcatorului Iorgovan: 0-2 în minutul 78, din penalty, în dreapta portarului, pe jos, la rădăcina barei…

Urmează un alt derby, ASU Politehnica – Ripensia, care s-ar putea juca pe “Baza 2”, dat fiind că alb-violeţii au fost arşi cu restricţia de a disputa următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţiile închise, ceea ce practic pe “Ştiinţa” este… imposibil, datorită configuraţiei amplasamentului. După ce în sezonul trecut au “şifonat” câteva garduri, suporterii viola au fost culpabilizaţi şi cu incidentele de la finele jocului de Cupa României pierdut în faţa lui CS Nuova Mamma Mia, FRF aplicând sancţiunea disputării partidelor acasă cu Ripensia şi cei din Murani cu porţile închise plus o amendă de 2.000 de lei.

*

CS Ghiroda – ASU Politehnica 0-2 (0-1): Iorgovan 31, Ionaş 68.

*) noi achiziţii în cele două tabere

CS Ghiroda: Mercescu – Costescu (75, -), C. Popa, Andrei, C. Toma* – Bîrsan (46, Roman*), Boangheş, Budur, Zele* (68, Mureşan), Baranyi – cpt., Novac* (60, Plopeanu).

Pe bancă: Vlad* – Protopopu, I. Popa.

ASU Politehnica: Burtic – Damian*, Gavriluţă*, Gălan, Taub, Ghinescu (80, Făgeţan), Naidin* – cpt., Rebenciuc, Vucea (84, Filimon*), Ilie (67, Popoviciu), Iorgovan (70, Ionaş).

Pe bancă: Rogojină – Obrejan, D. Codrea.

Arbitri: Flavius Roşu – Bogdan Gheorghioiu, Raul Ghiciulescu. Observatori AJF Timiş: Zaharie Ciev, Nicuşor Tănăsoglu.

*

Aşadar ASU Politehnica Timişoara şi-a luat încă din primul foc revanşa pentru pierderea la mustaţă a campionatului trecut, impunându-se în derby-ul de sâmbătă de la ora 11 cu 2-0 pe terenul câştigătoarei ediţiei 2013-2014 în Divizia D Timiş, CS Ghiroda, într-un meci din etapa inaugurală a ligii a IV-a.

Eşec pentru învinsa la barajul de promovare de la Deva care a stârnit remarca pozitivă a antrenorului Alin Miloş la adresa rivalilor alb-violeţi: „O victorie meritată a oaspeţilor. Au fost mai buni ca noi! Au avut atitudine, au fost mai motivaţi ca noi. Dacă Zele nu rata, altul era scorul iar pe contraatac am primit golul. Ăsta e fotbalul! Acum pot spune că ASU Poli e mai puternică decât anul trecut”.

Miloş, a cărui echipă demara în 2013-2014 cu un triumf cu 3-1 la Sânnicolau Mare, a remarcat însă mai apoi că „sezonul e lung, trebuie să avem continuitate”.

Paul Codrea, ai cărui alb-violeţi demarau stagiunea trecută cu 5 victorii la rând, a explicat că “mă aşteptam la un asemenea meci şi sunt bucuros că ne-am luat revanşa chiar din debutul acestui campionat dar sunt supărat, căci puteam închide meciul mai repede. Dar am ratat desprinderea. E însă bine când se termină cu bine! Urmează meciul cu Ripensia, pe care trebuie să-l câştigăm, mai ales că jucăm fără proprii suporteri, cu porţile închise. Trebuie să învingem, altfel această victorie nu ne ajută cu nimic. Felicit echipa pentru atitudine dar şi galeria, care a fost la înălţime. Fanii ne-au împins la victorie!”

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 6

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: