Astăzi de la ora 12, în aula Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara, secund divizionara Politehnica a găzduit o conferinţă de presă în care noul manager general al alb-violeţilor, Costel Pantilimon, a introdus în scenă doi ex-internaţionali, Paul Codrea – nou director sportiv al bănăţenilor, şi Iosif Rotariu – şef al departamentului de scouting.
În săptămâna reluării campionatului, pentru polişti sâmbătă de la 11 la Dumbrăviţa, Costel Pantilimon a făcut introducerile prin a spune că „am ţinut să vă prezint doi oameni care au contribuit la istoria acestui club şi sper ca şi de aici încolo să ne ajute să ne dezvoltăm mai bine. Sper să avem o colaborare cât mai bună şi mai benefică pentru club”.
Apoi a luat cuvântul Iosif Rotariu, care a spus: „Vreau să-i mulţumesc domului Costel Pantilimon, pentru că el este managerul general al clubului. Paul Codrea e directorul sportiv. Sunt foşti elevi de-ai mei de la fotbal, Paul chiar şi coleg. Şi dacă nu ar fi fost ei, mai mult ca sigur nu m-aţi fi văzut aici. Pentru că de-a lungul timpului, ultimei perioade, am avut tot felul de discuţii cu oameni care nu au jucat fotbal, care nu au fost în mediul fotbalistic, şi atunci mi-a dispărut cumva plăcerea aceea de a fi în fotbal şi de a ajuta. Au venit ei doi, m-au contactat, am văzut viziunea, nu despre trecut, ci despre prezent şi viitor, căci va fi o colaborare pe o perioadă mai lungă de timp. Sunt doi oameni care au jucat la echipa naţională, au jucat în străinătate. Au o altfel de mentalitate faţă de cei care au jucat doar în România, au o altfel de experienţă şi eu fac parte din acei jucători care au jucat şi în străinătate şi poate vin cu experienţa vârstei în primul rând. Faptul că am fost antrenor secund şi la echipa naţională şi sper ca împreună să facem ca lucrurile să meargă mult mai bine pentru Poli Timişoara. Pentru că Poli Timişoara a fost un brand, este şi va fi în continuare, cred că va fi brandul numărul 1 al Banatului. Întotdeauna a avut suporterii de partea ei. Şi acum, pentru prima dată, în conducerea clubului sunt chiar oameni care au pus umărul la ascensiunea Politehnicii şi sunt oameni de fotbal. În privinţa rolului meu, mă voi consulta atât cu Fane, cât şi cu Paul. Voi merge să monitorizez jucători, nu doar din academie sau la echipa mare, ci şi din alte localităţi, tot ce înseamnă zona de vest a ţării, şi voi propune, îi voi urmări şi atunci ne vom sfătui împreună, pentru că ideile cam corespund şi viziunea pentru fotbal, pentru că suntem trei oameni de fotbal. Nu pot fi decât mici diferenţe în a vedea calităţile unui jucător şi atunci va fi mult mai uşor să discut cu ei, faţă de alţii, care nu au jucat fotbal.”
Paul Codrea a răspuns întrebărilor, prin a semnala că „la infrastructură bineînţeles că suferim cel mai mult. În primul rând un stadion, care îţi permite să ai încasări, să atragi sponsori, îţi permite să te dezvolţi, nu o să stăm să ne plângem acum. Noi o să încercăm să construim, să dezvoltăm academia şi baza din cadrul academiei. Asta putem face noi. Stadionul cred că trebuie să-l facă altcineva, Primăria, CNI-ul… Se încearcă să se acceseze proiecte europene, avem sprijinul Politehnicii şi promisiune că va interveni în zona asta. Şi trei – dacă nu se poate nici unu, nici doi, poate găsim om de afaceri care binevoieşte să ajute copiii din Timişoara.”
Întrebat de problemele de lot, „lotul lui Poli nu e unul rău, în ciuda poziţiei din clasament şi a schimbărilor masive, mai ales la capitolul plecări.Au făcut ce au putut, lotul mi se pare ok. Noi am pus puţină presiune pe ei şi am spus că vrem să ne salvăm şi chiar credem că putem să ne salvăm. Dacă ne uităm comparativ cu lotul Dumbrăviţei, nu cred că e o diferenţă aşa de mare, din contră, cred că lotul nostru, valoric, e peste Dumbrăviţa. Ei au obţinut alte rezultate pe teren, asta e altceva, dar avem jucători care au jucat în Liga I, aşa că eu zic că avem şanse mari, acum doar terenul va arăta unde vom fi”.
A mai spus: „Foarte multe talente au plecat la vârste fragede, chiar eu, la 15 ani la Dinamo. De aceea merită mai multă atenţie… Toată lumea vorbeşte de tineri, dar la primul joc prost li se dă în cap. Trebuie urmăriţi, încurajaţi şi ăsta va fi în principal rolul meu. Am văzut de-a lungul timpului câţi tineri care au jucat la Timişoara, nefiind neapărat timişoreni, ce echipă putea să aibă Timişoara dacă toţi aceşti tineri rămâneau aici. Puteam să fim în Liga I şi în primele şase-şapte echipe, spun eu, dacă-i luăm statistic, câţi sunt în Liga I sau în străinătate. Asta înseamnă că cineva, aici, la nivel de management, a făcut o greşeală. Acesta e rolul meu, rolul directorului sportiv, să planifice pe termen lung, să aibă un management corect, să ţinem situaţia sub control, prea uşor îi dăm la alte echipe, unii se simt neglijaţi. În străinătate e o mândrie ca un jucător din academie să joace la prima echipă, la noi parcă e păcat naţional, nu ştim cum să-l dăm afară (…) Tranziţia e foarte grea şi e păcat de munca unui copil şi investiţia unui părinte, vreme de 10-12 ani, căci atunci când ajung să termine junioratul se lasă de fotbal ori pleacă în liga a 3-a, a patra, sau nu sunt băgaţi în seamă.”