„Coincidențele” există! Puzzle-ul se adună piesă cu piesă. Tabloul? Se întregește! ”Cu lupa pe ei…”: XXXXVII

Observel a urmărit „fenomenul AJF Timiș” și în perioada în care a „absentat” din Sporttim și, după ce a pus binișor, iarăși și din nou, „Lupa pe ei, a mai tras niște concluzii. Că acest caz ne oferă surprize, surprize la tot pasul, pe măsură ce demersurile înaintează. În pofida tuturor piedicilor ce i se pun.

O surpriză a fost Referatul de clasare a cazului în privința tuturor învinuiților. Autorul documentului este organul de cercetare penală însărcinat cu întocmirea dosarului și adunarea probelor solicitate expres de către partea vătămată. Este vorba despre comisar de poliție Stăiculescu Daniel-George!

Ca o curiozitate, la data începerii urmăririi penale, în urmă cu trei ani de zile, domnia sa era… subcomisar de poliție. Și ne întrebăm dacă există vreo „legătură” între promovarea domnului polițist și dosarul „Lotul AJF Timiș”. Noi doar ne întrebăm.  

Ce constatăm la o lectură atentă a documentului? Că regăsim foarte multe pasaje IDENTICE cu cele prezente în Ordonanța de clasare întocmită de procurorul de caz, Mihail Andreca! În traducere liberă și pe înțelesul tuturor, domnul procuror a preluat, cum se spune popular, „copy-paste”, toate reprezentările scrise de domnul comisar! Cel mai probabil fără ca măcar să citească vreun document din dosar! Ca să nu mai vorbim că în referat nu apar referiri la ultimele documente puse la dispoziția justiției de către partea vătămată și care clarificau fără urmă de îndoială situația a doi dintre învinuiți, Nicolae Adrian Pleșa și Nicu Vasile Bogdan, ultimul semnând și o declarație dovedită a fi mincinoasă, cum că nu ar exista actele Asociației Sportive „Voința Biled”, pe care  le-a depus însă la dosar… partea vătămată. Rușinică, rușinică.

Bineînțeles, partea vătămată a făcut și a înaintat, în termen, Plângere împotriva Ordonanței procurorului de clasare a cauzei spre soluționare prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara! Acesta trebuie să comunice părților decizia sa în termen de 20 de zile.

Ea poate fi una din două: fie menține și validează Ordonanța, punându-se astfel într-o lumină delicată din punct de vedere profesional, fie infirmă Ordonanța și retrimite dosarul procurorului spre completarea urmăririi penale, caz în care învinuiții pot fi trimiși în judecată.

Adică exact ceea ce se tot zbat „băieții așa-zis deștepți” să nu se întâmple, pentru că sunt conștienți de faptul că, odată intrat pe rolul instanței, cazul devine extrem de incomod și poate avea foarte bine deznodământul normal: condamnarea! Adică adio un nou mandat visat la AJF!

Un aspect foarte important este exact ultima frază din Ordonanța de clasare (pct. nr. 16), care intenționează să desființeze, printr-o decizie a judecătorului de cameră preliminară a Judecătoriei Timișoara, atât adeverința lui Romeo Malac, eliberată de Lenuța Tiuch, recunoscând astfel falsul în înscrisuri sub semnătură privată comis de aceasta din urmă, cât și adeverința lui Nicolae Adrian Pleșa, eliberată de Nicu Vasile Bogdan, cu aceeași recunoaștere a falsului comis.

În schimb nu se pomenește nimic despre înscrisurile olografe ale doamnei Lenuța Tiuch, fără nici o valoare juridică, care au fost scrise după începerea urmăririi penale, dar cică certifică aspecte petrecute în anul 2004, respectiv anul 2008!!!

 

Curios mai este însă și faptul că în Ordonanță nu se spune absolut NIMIC despre adeverința lui Raul Constantin Ghiciulescu sau despre cea a lui Ciprian Dan Trancă, cel puțin similare celorlalte două cazuri! Să fie cumva o scăpare? Sau e doar o… „coincidență”?

Vorbeam cu alte ocazii despre o altă „coincidență”, cea a existenței legăturii de familie dintre învinuitul Raul Constantin Ghiciulescu și un membru marcant al Colegiului de conducere al Tribunalului Timiș, doamna judecător Nicoleta Ghiciulescu, în fapt soția învinuitului, menționându-ne convingerea totală privind imparțialitatea actului de justiție, date fiind dovezile irefutabile din dosar… Nu vrem să ne gândim deloc la altceva!

Reamintim că Dănuț Lața, un „mare practicant creștin ortodox”, care respectă toate cele 10 porunci, este „pionul” principal în toată această adevărată încrengătură, cel care, urmare a unui eventual audit serios la AJF Timiș, ar avea multe răspunsuri incomode de dat! Din punct de vedere financiar și nu numai!

Prin clasarea cauzei din această fază „cămeșile albe cu gulerul cam înnegrit” au reușit o victorie… de etapă, pe care acum o clamează peste tot, trecând însă sub tăcere faptul că problema este departe de a fi rezolvată definitiv! „Gășcarii” se văd deja învingători, unii chiar exprimându-se public cum că… „să vedem DACĂ se ajunge în instanță”. Rămâne să vedem.

Încet-încet puzzle-ul „cazului AJF Timiș” se completează și, pe măsură ce tot mai apar și alte „piese”, se face și mai multă lumină înspre „capătul tunelului”, pe care membrii afiliați, luați de fraieri de „gășcari”, nici măcar nu o bănuiau. Impresia din ce în ce mai clară, având în vedere și agitația tot mai mare din jurul cazului și diversele încercări de mușamalizare a lui, este că partea vătămată a reușit să stârnească un adevărat „cuib de viespi”, cu organizare de tip mafiot și cu „legături” în toate zonele: politice, economice și chiar juridice!

Pe principiul o mână spală pe altă și amândouă spală fața!

Între timp ne parvin informații că, din diverse „zone de influență”, curg telefoanele în încercarea tot mai disperată de a ascunde mizeria sub preș și de a-i face scăpați pe „gășcari”, nu de alta dar ceea ce ar putea ieși din acest caz la lumină ar putea pune în funcțiune probabil cel mai important „principiu al dominoului” din fotbalul românesc, creând un precedent periculos pentru „mafia” care s-a instalat la conducerea fotbalului românesc odată cu venirea lui Răzvan Burleanu la șefia FRF.  

După cum puteți constata avem de-a face doar cu „oameni de oameni”, care se învârt în jurul „subiectului” cu unicul scop de a pune batista pe țambal cât mai repede!

Așa se întâmplă atunci când… prostu nu-i prost destul dacă nu-i și fudul!     

Doar pentru satisfacerea unui orgoliu bolnav al principalilor doi artizani ai „cazului”, Romeo Malac și Raul Constantin Ghiciulescu, două „elemente promițătoare” într-ale combinațiilor.

Dar și pentru ca „eternul” Dănuț Lața și „vitalul” Florian Mierea să-și poată savura liniștiți pensiile.

Amin!

Insistăm cu articolele Codului penal actualizat, acolo unde se încadrează ca o mănușă „gașca cât o țară”:

„Articolul 320 – Falsul material în înscrisuri oficiale:

(1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecințe juridice, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Falsul prevăzut în alin. (1), săvârșit de un funcționar public în exercițiul atribuțiilor de serviciu, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(3) Sunt asimilate înscrisurilor oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecințe juridice.

(4) Tentativa se pedepsește.”

„Articolul 321 – Falsul intelectual:

(1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Tentativa se pedepsește.”

„Articolul 322Falsuri în înscrisuri – Falsul în înscrisuri sub semnătură privată:

(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute  în  Art. 320 sau Art. 321, dacă făptuitorul folosește înscrisul falsificat ori îl încredințează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Tentativa se pedepsește.”

„Articolul 323 – Uzul de fals:

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.”

Articolul 326 – Falsul în declarații:

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

„Spectacolul” continuă!

Nene Iancule, începe să se facă „ziuă” monșer??… Se poate!! Dar mai avem de așteptat!

Rămânem „Cu lupa pe ei”! Pentru că nu au spart încă toate becurile…  Și au mai apărut noi „becuri” de spart!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

         

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 10

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: