Comloșu Mare acasă, UVT și CSM Lugoj ”afară”, calificate în semifinalele Cupei României după scoruri egale la pauză. Comloșul, în prima repriză de prelungiri a unui ”eliminatoriu” cu antrenorii eliminați, prin Stănilă, abia intrat

Dacă finele acestei săptămâni, duminică de la ora 20:30, aduce finala ediției 2021-2022 a Cupei României, între FC Voluntari, câștigătoare a trofeului în 2017 și Sepsi, finalistă a întrecerii în 2020, care tocmai a eliminat în semifinale deținătoarea trofeului, Universitatea Craiova, în schimb mijlocul săptămânii în curs aduce sferturile fazei județene Timiș a competiției eliminatorii, deja două calificări fiind adjudecate în deplasare și una acasă, toate după scoruri egale la pauză, iar o întâlnire fiind programată miercuri. Primele rezultate, marcatorii, echipele, cu mențiunea că 6 divizionare ”D” și două cluburi din ”Județ” sunt implicate în această fază, 3 dintre grupările ligii a IV-a pătrunzând în semifinale. 

Clubul organizator calificat în ”careul” semifinal, cu echipă pe locul 4 la zi în Divizia D Timiș, la două puncte în urma celei de-a doua clasate, respectiv la 8 în fața urmăritoarei vecine pe care a eliminat-o din cursă, ex-campioană de toamnă după 19 etape în întrecerea de regularitate: CS Comloșu Mare – CSC Peciu Nou 1-0 (0-0).

Două cartonașe roșii la mijlocul primei reprize, antrenorului gazdelor, Marius Stanache, și jucătorului de rezervă al oaspeților, Alex Mureșan, care s-au șicanat pe margine, arbitrul Gaitin trimițându-i după gard din minutul 22. Totul a pornit de la un contraatac al vizitatorilor, purtat de Giuricici, care a fost faultat, cot în fată în urma căruia s-a ales cu buza spartă, fără însă ca gazdele să trimită mingea ”afară”, Mureșan reproșându-i lui Bîrză, ”scânteie” a conflictului între cei doi eliminați. Ca-n Cupa României.

Iar deși ocaziile au curs la ambele porți, finalul, după 3 minute de prelungire, a înregistrat egalitatea fără goluri. Urmau reprizele adiționale, în care un jucător nou intrat, Adrian Stănilă, a înscris decisiv în minutul 96 cu un șut de la 10 metri în stânga portarului, după un corner executat perfect de Deian Pecaorv.

Iar în minutul 118 și antrenorul oaspeților, Daniel Rupa, a văzut cartonașul roșu, pentru că a protestat la adresa arbitrului Claudiu Gaitin.

Iar cei din Comloșu Mare vor juca tot acasă și în weekend în etapa a 33-a din ”D”, în campionat, cu Voința Mașloc, implicată abia miercuri seară, în deplasare, în cel de-al patrulea sfert de finală al ”Cupei”, de la ora 18, ”duel” Belinț – Mașloc, tot acasă urmând a juca în cea de-a 14-a rundă din retur și CSC Peciu Nou, cu cei din Giarmata. 

Comloșu Mare: Culda – Hodiș, Toma (min. 86, Stănilă), Laslău, Diac – Bota, Olteanu, Stanciu (min. 70, Tiberiu Matei), Pecarov, Bîrză, Costea.

Antrenor: Marius Stanache.

Absenți din motive medicale: Bălan, Oneț, Tripunesu, Firan.

Peciu Nou: Rusu – Rosenblum, Marius Matei, Capstrâmb – Szalkai, Ilaș, Giuricici, Vlădic, Denis Bud – Ciumacenco, Anagor.

Antrenor: Daniel Rupa.

Rezerve la start: Alex Mureșan, Sevici, Schipor, Vlad.

Nouăsprezece puncte și 6 locuri despart grupările de pe Aranca și Bega înaintea ultimelor 6 etape din Divizia D Timiș, gazdele pe treapta a șasea, ”universitarii” în a doua jumătate a ierarhiei, vizitatorii mai slab clasați răsturnând însă ”buturuga mare” pe tăpșanul acesteia, ”Gheorghe Biaș”: CS Unirea Sânnicolau Mare – CSU Universitatea de Vest din Timișoara 3-5 (2-2).

Și uite că mai ajung timișoreni pe Aranca, unicul club de pe Bega în Divizia D Timiș trecând și în Cupa României pe la Sânnicolau Mare, după ce zilele trecute sânmiclăușenii au dat o raită pe la Baza II – UPT din Timișoara, surclasați pe teren neutru de lider. Nu mai prea ajung ziariști de pe Bega prin ”ciocul vestic” sau aiurea, asta pentru a răspunde ”interpelării” din weekend a unui component al staff-ului Unirii în descinderea la Timișoara, căci asta-i ”porția preparată” presei veritabil și autentic 100% independente și ”ca afară” în România democrației originale și prost înțelese de mai toți, cea a tranziției spre nicăieri. O Românie și a inegalabilului fotbal ”272-0” – ca la noi, la nimeni, fotbal nici măcar mediocru fermentând în sucul propriu al neputinței, duios proptit ”democratic” din banul public al tuturora, că e o Primărie sau o instituție a MEN, pentru rezultatele la hectar și pe cap de vită furajată pe care le știm cu toții, din gama eliminărilor deja în vară la ora la care valoarea-i franjuri îi este deconspirată chiar și prin est, în Balcani. Campioană taxată crunt de luxemburghezi în Gruia sau spulberată de sârbi, asta pentru a realiza unii că ”fotbalul mic”, câteva eșaloane mai jos, e de fapt ca și inexistent valoric. Dar ”capra vecinului” ocupă toată ograda la român iar treaba românului e să se bage în seamă și să interpeleze presa, și nu invers în democrația originală a tranziției spre nicăieri, căci o face din șezut pe banul public. Nu din resurse publice, câte unul mai clădește ceva pur în țara asta prost făcută în care căcații cântă în loc să pută, gen publicații independente ”ca afară”, și n-au nici foarte, foarte multe regiuni ”de-afară” jurnal de sport cum are Banatul, detașat în propria sa ligă. Așa că mucles ”deștepților” inteligentsiei mioritice de hârtie și carton pe banul public, parte a turmei 272-0. Capul în pământ pentru ceva mai mult joc de glezne întru propășirea pe cele mai înalte culmi de civilizație și progres. Ura!

UVT lua avans în primul sfert de oră prin ”dubla” lui Vucea, gazdele egalau până la pauză, Boghian și același Vucea îi redesprindeau pe ”universitari” la mijlocul reprizei a II-a, la care amfitrionii doar au redus din handicap, de pe punctul cu var. Orice dubii, înlăturate apoi în minutele de prelungiri. Doi marcatori a 5 goluri pentru o calificare în deplasare.

Au înscris Nicușor Olaru (min. 29), Cătălin Crișan (min. 45+2) și Daniel Galea (min. 70, din lovitură de la 11 metri), respectiv Ionuț Vucea în minutele 7, 13 și 67, și Adrian Boghian (min. 61, 90+2).

Unirea va juca tot acasă și în weekend în campionat, cu a doua clasată, din Parța, pe când UVT tot în deplasare, la Topolovățu Mare.

Unirea Sânnicolau Mare: Timiș – Galea, Boboiciov, Cărpinișan, Rusu – Crișan, Bizău, Olaru, Florescu – Pârlăgeanu, Tulcan.

Antrenor: Cristian Contescu.

Au mai intrat: Cozma, Michi, Mesaroș. 

Rezerve: Hiticaș, Dima, Boldan, Bud, Gheța, Manoliu.

CSU UVT Timișoara: Hotca – Florin Olariu, Alex Contescu, Popa, ? – Balabuc, Mihai Olariu, Baban, Andrei – Vucea, Boghian.

Antrenor: Emanuel Pătrașcu.

Au mai jucat: Vărzaru, Hotca, Lupulescu, Mirescu.

Rezerve la start: Goldan, Covaciu, Gorcea.

Și un duel între un lider în liga a V-a de ”Județ” și o trupă de podium în ”D”, oaspeții din eșalonul superior repetând cu succes înaintea primirii în campionat a liderului Phoenix: AS Juventus Pișchia – CSM Lugoj 1-2 (0-0).

Alexandru Dumitru a redus din handicap în minutul 82, după ce portarul  Victor Gîrlea exersa în noua sa expertiză în minutul 65, 0-1 din lovitură de la 11 metri, iar Marian Talpă îi desprindea rapid pe ex-divizionarii C, 0-2 în minutul 68.

Cu trei minute înainte de final, Filip Lakatoș a fost eliminat pentru două cartonașe galbene.

Pișchia: Toma – Munteanu, Iosof, Bolborea, Buga (min. 46, Mariș), Oprea (min. 70, Lemnaru), Argatu, Fulga, Vuc, Inoveanu, Dumitru.

Antrenor: Richard Meleșcanu.

Rezervă: Cărare.

CSM Lugoj: Gîrlea – Rădac, Secoșan, Mabei, Lakatoș, Kouraogo, Tamaș, Iomela, Cărăbaș (min. 66, Semeniuc), Edafe (min. 43), Talpă.

Antrenor: Laczko Arpad.

Pe bancă: Maier, Roșie, Mihoc.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: