Comunicat Druckeria: acţionariatul majoritar revine comunităţii

Asociaţia suporterilor timişoreni, Druckeria, a publicat miercuri sub titlul „În atenţia poliştilor” o înştiinţare în care relevă principalele repere ale întrunirii de la finele săptămânii trecute cu reprezentanţi ai celor 3 entităţi ale căror nume sunt legate de discutata preluare a majorităţii acţionariatului la clubul alb-violet, şi anume CJT, Consiliul Local şi Universitatea „Politehnica” Timişoara, comunicat pe care îl prezentăm în continuare, de pe www.druckeria.ro.

„Aşa cum ne-am obişnuit, fotbalul nu ne mai lasă clipe de răgaz. Am trecut repede peste faptul că ne-a eliminat din Cupă o echipă care s-a înfruptat din meritele noastre sportive de anul trecut, şi pe care trebuia s-o batem rău măcar din orgoliu, astfel că am coborât din tribunele stadionului în birouri, sedii, săli de şedinte şi conferinţe, conectaţi la orice discuţie legată de scheme economico-financiare, schimbări de regulamente de licenţiere, calendare ale tribunalelor, insolvenţe, desfiinţări şamd. Un nou episod din ucenicia noastră în “ale actelor” s-a consumat sâmbătă la prânz, când, la invitaţia Druckeria au dat curs unii dintre cei mai importanţi oameni pentru viitorul lui Poli în acest moment: preşedintele CJT – dl. Constantin Ostaficiuc, viceprimarul Adrian Orza, preşedintele PNL Timiş şi rectorul Politehnicii – dl. Nicolae Robu şi preşedintele PSD Timis – dl. Titu Bojin. În ambianţa oferită de Hotel Streliţia, care s-a dovedit o gazdă ireproşabilă, aceştia au fost întâmpinaţi de câţiva druckeri cu ceva pregătiri în domeniul economico – financiar: Flo, Saşa, Herzog, Alin Boldura şi Ema.
Nu ne aşteptam de la această întâlnire să aflăm chestii noi, informaţii deosebite sau culise. Sincer, la un moment dat ne aşteptam să nici nu se dea curs invitaţiei tocmai de aceea am interpretat punctualitatea ca o manifestare a interesului faţă de problema Politehnicii, lucru care ne bucură şi pe undeva ne mai linişteşte. Au fost câteva ore de discuţii în urma cărora am extras câteva idei esenţiale pe care le prezentăm succint, bineînţeles, având ca subiect actuala situaţie în care se află clubul Politehnica Timişoara. Principalele puncte de vedere exprimate de autorităţi au fost următoarele:

– Autorităţile şi-au arătat în unanimitate disponibilitatea de a ajuta financiar clubul, renunţându-se la orice partizanat politic în cazul acestui subiect;

– Există în principiu anumite resurse financiare care ar putea fi puse la dizpoziţie;
– Ajutorul financiar este condiţionat de revenirea clubului în proprietatea comunităţii locale (cel puţin în calitatea de acţionar majoritar într-o primă fază);
– Orice discuţie concretă asupra modalităţii de implicare va fi ulterioară încheierii unor audituri financiare şi juridice ale clubului.

Din punct de vedere al Asociaţiei Druckeria au fost susţinute următoarele:
– Se susţine implicarea autorităţilor locale în club, cu condiţia ca acţionariatul majoritar să revină comunităţii;
– O schimbare a acţionariatului implică şi o reformă a managementului clubului, întrucât este normală asumarea responsabilităţii pentru retrogradarea echipei şi a situaţiei financiare actuale;
– Suporterii sprijină o poziţie puternică în negocieri a comunităţii locale, evitându-se un scenariu în care activele şi managementul să rămână sub controlul actualilor acţionari;
– În cazul în care datoriile clubului au o dimensiune care face dificilă preluarea clubului din resursele pe care le au la dispoziţie autorităţile locale sau în cazul în care se întâmpină dificultăţi în negocierea unei poziţii rezonabile din partea actualului acţionar, suporterii îşi declară disponibilitatea de a sprijini şi un proiect nou, care să continue tradiţia fotbalului timişorean. Vocile să le unim!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

sapte + 5 =

Ultimele articole din categoria Fotbal: